Inför matchen Charlton - Oxford

Ligacupen: The Valley, Tis 1 Okt kl 20:45

Andra omgången av Worthington cup spelas i dag och vi stöter på div III laget Oxford United på The Valley.

I lördags mötte vi Manchester United och i kväll tar vi emot Oxford i cupen. Lite skillnad på motstånd och kvällens match kommer kanske inte att bli så enkel som alla tror även om Charlton givetvis skall vinna mot ett lag från trean.

Oxford slog i första omgången ut div II laget Bristol City med enda målet på bortaplan och i serien har man fyra raka bortasegrar, den senaste i lördags då man vann mot York med 1-0. Man spelar ett 3-5-2 spel och ligget för tillfället på en sjunde plats i serien efter att man spelat upp sig efter en dålig start.

Charlton kan ju inte direkt skryta med en bra start i ligan och hemmastatistiken är ingen rolig läsning. Fyra matcher spelade och lika många förluster gör ingen Charlton supporter glad, men förhoppningsvis kommer första segern på The Valley i kväll. Hemmalaget brukar inte vara något bra cuplag, men manager Alan Curbishley har vissa förhoppningar om att det skall ändras i år.

Frågan är även hur laget kommer att se ut, troligen kommer en del spelare som inte spelat så mycket i år att få chansen. Två som troligen spelar från start är svenskarna Jesper Blomqvist och Mathias Svensson som båda fick stå vid sidan i lördags mot United. Sedan kommer det att bli en speciell match för hemmalagets nye mittfälltare Robbie Mustoe som stöter på klubben han spelade i som ungdomsproffs och startade sin karriär i för 16 år sedan.

Enligt uppgifter så har Charlton tagit ut en trupp på 20 man, men vem som kommer att börja matchen är inte spikat. Charltons trupp: Kiely, Kishishev, Powell, Rufus, Fish, Brown, Konchesky, Bart-Williams, Euell, Robinson, Young, Jensen, Johansson, Bartlett, Svensson, Lisbie, Fortune, Blomqvist, Mustoe, Rachubka.

Trots vår dåliga hemmastatistik så tippar vi hemmaseger och avancemang i cupen, Charlton-Oxford 4-0.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-10-01.