Inför matchen Charlton - Middlesbrough

Premier League: The Valley, Sön 20 Okt kl 16:00

Middlesbrough har aldrig förr upplevt en så här bra start på en Premier League-säsong som just denna höst. Steve McClaren är naturligtvis mannen som ska hyllas i första hand.

I eftermiddag tar Charlton emot ligans kanske största överraskning Middlesbrough hemma på The Valley. Alla vet att laget har potential och mycket bra spelarmaterial, men tyvärr har de fått ut väldigt lite av det innan årets säsong. Men i år har man imponerat väldiga och ligger efter gårdagens omgång på en 4:e plats med 17 poäng och bara 5 insläppta mål vilket är minst i ligan. Kanske inte så konstigt då de har kanske ligans bästa mittbackspar i Gareth Southgate och Ugo Ehiogu.

Framåt har man producerat 13 mål, vilket succenyförvärvet från Italien Massimo Maccarone stått för 4 mål. Sen har man ju en inte helt okänd Alen Boksic sidan om. På mittfältet skall vi framförallt passa oss för deras kantgubbar Geremi och Jonathan Greening som är mycket offensivt duktiga. Vårt eget kära Charlton trillade i och med West Hams vinst i går ner på jumboplatsen. Det är en placering vi aldrig haft i Premier leauge och jag hoppas innerligt att vi kan ta oss därifrån i eftermiddag. Vid vinst kommer vi att klättra upp över strecket och det måste vara målet i dagens match.

Vi får tillbaka Scott Parker och Gary Rowett efter skada, men frågan är om de kommer att starta matchen eller Alan Curbishly kommer att satsa på samma elva som mot Fulham. En sak är säker och det är att nu måste Charlton börja göra mål, för 7 mål på 9 matcher är direkt uselt. Men vi hoppas att man plockar med sig de positiva bitarna från de sista matcherna mot United och Fulham. Hemma mot United spelade man mycket bra och ledde matchen i halvtid, men efter Uniteds kvittering var det som att luften gick ur laget.

Senast mot Fulham borta borde man fått med sig minst en pinne, för efter halvtidsvilan var det Charlton som stod för det mesta, men som vanligt kunde man inte göra mål. Vi hoppas det vänder i eftermiddag och att vi får se första hemmavinsten för året. Tror själv att det blir en mycket svår match, men som vanligt tror jag på seger och tippar 2-1 till Charlton efter mål av Scott Parker och Jason Euell. Nu bänkar vi oss i soffan och håller tummarna.

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-10-20.