Inför matchen Charlton - Manchester United

Premier League: The Valley, Lör 28 Sep, kl 16:00

The Addicks ska försöka med samma konststycke som Leeds, ta en hemmaseger mot svåra United. Kanske får vi se Jesper Blomqvist.

På The Valley denna helg tar Charlton emot anrika gíganterna Manchester United och efter tre raka hemmaförluster så kommer hemmalaget att vara taggat till tusen. Man vill verkligen bjuda sin hemmapublik på en seger, men motståndet kunde varit enklare och speciellt nu när Ruud VN har börjat hitta målet igen.

United har börjat säsongen lite halvknackigt men nu vunnit två raka i Champions leauge och senast i PL vann man mot Tottenham med 1-0. Men ännu har man inte fått spelet att stämma till 100% och troligen är det så att man saknar avstängde mittfältsdynamon Roy Keane mycket. En pådrinare i alla lägen som alla lag behöver och nu har man ingen som kan axla hans mantel. Sen när även skyttekungen Ruud VN har haft grus i maskineriet så har Uniteds spel inte imponerat och tabellplaceringen därefter.

Inte heller Charlton har imponerat hittils, även om man i vissa matcher spelat mycket bra har man bara lyckats skrapa i hop 7 poäng och ståtar just nu med en 16:e placering. Kanske inte den öppning man önskat sig, men då skall man veta att vi har haft ett mycket svårt program med många topplag som motståndare. Det som framförallt oroar är att vi inte lyckats göra mål på tre matcher och av våra forwards är det bara Jason Euell som lyckats göra 1 mål. Förhoppningsvis får vi se Mathias Svensson sidan om Jason Euell på topp och Matt tryckte in 3 mål i reservlagsmatchen mot Watford i onsdags.En aning skillnad på motstånd kanske, men jag tror att det var detta Mathias Svensson behövde. Han är en spelare som alltid ger 100% och kan han sedan trycka in ett eller annat mål så kan det bli riktigt kul framöver. Nu har allt ansvar nästan vilat på att Jason Euell skall göra mål och när forwards inte har fått det understöd de behöver så har det blivit måltorka.

Vi får nog tyvärr vänta ett tag till innan vi får se Scott Parker i Charltontröjan. En spelare vi verkligen behövt sidan om Claus Jensen på mitten, men det ser ut som att han är borta en vecka till. Scott kom tillbaka till träningen i måndags efter sin skada och förhoppningen var att han skulle spelat i reservlaget i onsdags. Nu blev det inget av det och jag tror inte Alan Curbishley slänger in en matchotränad spelare i hetluften innan han spelat någon match?

En poäng i denna match hade varit bra, men optimist som jag är tippar jag 2-1 till hemmalaget efter mål av Claus Jensen på frispark och Mathias Svensson på nick.Ännu en gång tippar jag mer med hjärtat än med hjärnan, men någongång måste vi ju bryta vår dåliga hemmatrend med idel förluster och varför inte på lördag mot United ?!

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2002-09-27