Inför matchen Charlton - Fulham

Premier League: The Valley, Sön 11 Maj Jan kl 16:00

Charlton möter londonkollegan Fulham i Premier Leauges sista omgång hemma på The Valley. Inget av lagen har så mycket att spela för, då båda lagen ligger i no mans land.

Gästande Fulham hittar vi på 15:e plats med 45 poäng och i förra omgången säkrade man kontraktet när man vann hemma mot Everton med 2-0. Hela säsongen har det varit oroligt i klubben, dels med dålig ekonomi och sedan för någon vecka sedan fick den populäre managern Jean Tigana sparken. Frågan är nu vem som kommer att leda laget till nästa säsong och sedan hur det blir med alla spelare som Tigana har handplockat under sin tid i klubben. Sedan är det ju också var Fulham skall spela sina hemmamatcher nästa säsong då de just nu hyr i sig på Luftus Road, så visst är det oroligt i leden hos våra grannar.

Charlton hittar vi på en 12:e plats med 49 poäng och med riktigt flyt med alla resultat och att vi själva vinner så kan vi nå en 8:e placering. Tittar man rent ekonomiskt på detta så får man för varje placering cirka 5 miljoner kronor, så om vi skulle klättra fyra placeringar i morgon så kan vi inkassera 20 miljoner extra. Men det handlar inte bara om placeringar eller pengar, för vi har gruvlig revansch att fodra på Fulham. Ett lag som vi förlorat mot både i ligan och FA cupen tidigare i år. Tidigare har vi bara förlorat dubbelt mot topplagen Manchester U, Arsenal, Newcastle och Chelsea, så jag hoppas vi slipper en dubbel mot Fulham också.

Skadeläget i laget är som tidigare och backlinjen blir ett hopskrap även denna matchen. Gary Rowett, Richard Rufus, Mark Fish, Tahar El-Khalej och Hermann Hreidarsson är alla skadade sedan tidigare. I övrigt är laget intakt och jag hoppas att man kan bjuda den trogna The Valley publiken på en trepoängare som avslutning på säsongen. Det sista tipset för året blir att Charlton-Fulham slutar 3-1 efter mål av Jason Euell, Scott Parker och Claus Jensen.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-05-10.