Inför matchen Charlton - Exeter

FA-cupen: The Valley , Lör 4 Jan kl 16:00

Charlton tar emot division III laget Exeter i morgon(lördag)hemma på The Valley och man har jobbat med att få planen spelduglig de senaste dagarna, vilket inte var fallet på nyårsdagen då matchen mot West Ham fick ställas in.

Gästerna Exeter ligger på en 22 andra plats i trean och har hittils i år bara lyckats vinna på bortaplan två gånger. Laget spelar typiskt brittiskt med mycket långbollar och man jobbar hårt för varandra. I tidigare omgångar så har Exeter vunnit mot Conference laget Forest Green efter omspel och i andra omgången vann man hemma mot Rushden & Diamonds med 3-1. Om man letar nyckelspelare i laget så hittar man forwarden Steve Flack som hittils gjort nio mål i trean och mittbacken George Pilkington som man lånat från Everton och spelat otroligt stabilt.

Hemmalaget Charlton kommer till spel med ett facit på åtta matcher utan förlust och då borde ju ett lag från trean knappast vålla några större problem !? Men då skall man tänka på att Charlton aldrig varit något bra cuplag och så sent som i höstas åkte man ur Worthington cup hemma mot Oxford som också hör hemma i trean, efter att laget missat 22 målchanser och sedan förlorat på straffar. För ett par säsonger sedan krävdes det omspel mot Conference laget Dagenham & Redbridge för att ta sig vidare i FA cupen och förra året fick vi respass av Walsall på hemmaplan, så helt säkra skall vi nog inte vara på avancemang.

Men skall vi vara helt ärliga så skall det vara klassskillnad mellan dessa två lagen och jag hoppas att Charlton sätter högsta fart från början och gör ett par tidiga mål. Troligen kommer man att spela 4-4-2 i denna matchen och den enda spelare som inte kan medverka i matchen är Scott Parker som är avstängd. Får man spekulera och gissa lite så tror jag att nedanstående lag startar matchen mot Exeter.

Hoppas att Mathias Svensson nu får en ärlig chans att visa vad han kan och att han då tar den genom att trycka in ett par mål. Redaktionen tippar att matchen Charlton-Exeter slutar 4-0 efter mål av Mathias Svensson 2, Paul Konchesky 1 och Kevin Lisbie 1 inför 16200 åskådare.

Trolig laguppställning

Kiely

Young
Rowett
Rufus
Powell

Robinson
Jensen
Euell
Konchesky

Lisbie
Svensson

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-01-03