Inför matchen Charlton - Everton

Premier League: The Valley, Lör 8 Feb kl 16:00

Två lag som vunnit tre raka stöter på varandra på The Valley i morgon och båda lagen har redan presterat mer än vad de flesta hoppats på när säsongen drog i gång i höstas.

Gästande Everton ligger nu på en fjärde plats med 45 poäng och som laget spelat så satsar man på en plats i Europa. Sedan David Moyes tillträdde som manager har laget fått en stabilitet och spelglädje som var främmande för ett Everton innan Mr Moyes dagar. Man mönstar ett lag som är starkt i alla lagdelar, där Richard Wright är säker sista utpost och där man har en stabil backlinje som släpper till lite. Sen kryddar man det med ett starkt mittfält med idel landslagsmän och på topp mönstrar man duon Radzinski och McBride som är en ytterst målfarlig konstelation.

Även Charlton har varit inne i en ruggig formtopp och hemma på The Valley har man inte förlorat sedan slutet på september mot Man United. Nu väntar ett elddop mot ett av ligans bästa lag och kan vi vinna denna matchen så är vi en bra bit på vägen mot nästa mål som är 52 inspelade poäng. Frågan är återigen hur man skall spela och som vanligt hoppas jag och förespråkar 3-5-2, ett spelsystem som passar Charltons lag som handen i handsken. Vi saknar återigen Gary Rowett och Luke Young, så en trebackslinje med Fish, Rufus och Fortune vore helt naturligt i morgon.

Sen vill jag se Kish till höger på mitten och Powell till vänster, där Jensen, Euell och Parker intar innermittfältet, där vi återigen skall vinna matchen i matchen mot Everton. På topp spelar som vanligt Bartlett och Lisbie, inte för att de sprutar in mål direkt, utan för att vi just nu inte har så mycket mer att välja på tyvärr. En svår match väntar oss mot ett lag som vi brukar ha svårt att vinna mot, men redaktionen är optimistisk och tippar 2-1 till Charlton efter mål av Claus Jensen och Jason Euell.

Trolig laguppställning

Kiley

Fortune
Rufus
Fish

Kishishev
Jensen
Parker
Euell
Powell

Bartlett
Lisbie

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-02-07