Inför matchen Aston Villa - Charlton

Premier League: Villa Park, Ons 11 Sep kl 20:45

Ny svår bortamatch för ett Charlton som man knappast blir klok på i år. Hittils har man förlorat sina två hemmamatcher och vunnit sina två bortamatcher ! Senast en fin skalp på Upton Park, när West Ham slogs tillbaka och bortalagets segersiffror skrevs till 0-2.

Nu stöter vi på ett Aston Villa som börjat säsongen mycket trögt och förra omgångens förlust borta mot Bolton skall nog glömmas så fort som möjligt. Villa visade i den matchen upp en mycket torftig fotboll, där det verkade som att man inte vågade göra bort sig! Ingen vågade ta tag i bollen och ingen vågade utmana Boltonförsvaret. Ett bra exempel är vår fd lagkapten Mark Kinsella som såg trög och vilsen ut på Villa-mittfältet. Visst tar det tid att komma till ett nytt lag, men Mark Kinsella tog knappast för sig på mitten , utan spelade mest 10 meters bollar i sidled hela matchen vilket knappast oroar ett motståndarförsvar.

Annars är Aston Villa ett lag Charlton brukar ha problem med, förra året slutade matcherna 1-0 på Villa Park och 1-2 på The Valley. Så Villa inkasserade 6 poäng förra året mot ett Charlton som åker till Birmingham med förhoppningar om att komma hem till London med en vinst. Det kan mycket väl bli så om man visar upp samma fina spel och offervilja som mot West Ham. En lagvinst där alla elva på plan gav 100 % för laget och det är så Charlton måste vinna sina matcher.

Inför onsdagens match kommer ett par spelare tillbaka, men det är frågan om manager Alan Curbishley ändrar på ett vinnande lag? På topp kommer Jason Euell att kampera med Matt Svensson som gjorde en kanonmatch senast. Mittfältet kommer att formeras med Claus Jensen tillsammans med Chris Bart-Williams på mitten, men sen kan det bli ändringar på kantgubbarna? Vi har till denna matchen Jesper Blomqvist att tillgå och kanske går han in från start. Eller så får John Robinson chansen igen till vänster och Radostin Kishishev till höger? Backlinjen är klar till 3/4 delar då Chris Powell inleder till vänster och Luke Young till höger. Men vem kommer att kampera med Richard Rufus i mitten? Unge Jon Fortune gjorde en jättematch med bland annat mål mot West Ham senast, men nu kommer Gary Rowett tillbaka efter skada så kanske får Jon Fortune inldeda på bänken ändå? 

Jag är säker på att Alan Curbishley som vanligt plockar ut de 11 bästa i startelvan och att vi har en bra chans att vinna mot ett Aston Villa med ganska stora problem, både på som utanför planen. Som vanligt när Charlton spelar tror vi på vinst och tippar 0-1 efter nickmål av Matt Svensson.

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-09-10