Tipsligan 2020/2021


Charltonligan
Ligan i ligan gäller bästa tippare av Charltons matcher, och tabellen ser vi här.

Sorteringen görs efter totalpoäng och därefter kommer den att sättas först som har flest rätt resultat ,dvs 3p (såsom det görs i huvudtävlingen). 

 

Poängunderlaget och kommentarer efter varje omgång nedan. 

Dessvärre uteblir kommentarer efter omgångar för närvarande. Ambitonen är att de ska återkomma. /(Gunnar

Omgång 14 (30/33 snittpoäng 2,43)
och
Omgång 15 (32/33  3,47) OBS! end fyra matcher

God fortsättning på det nya året! Tipstävlingen går in på sin vårsäsong med en rivstart och högt deltagande! Dessvärre var jag själv inte riktigt vaken i senaste omgången och var den enda som missade att lämna in sitt tips. Skärpning påbjudes. (Helt sjukt att det kan hända och ser nu att jag närmar mig div 4...)

Det har hårdnat i tabellens alla dess delar! Drygt 20p skiljer topp från bott, och med potentiella 225p kvar att erövra så är precis inget avgjort. P I's ledning har krympt ihop till en pinne och bakom radar man upp sig fint med Big Brother Ahlberg och Henrik som närmaste hot. 

Poängbäst i svåra omgång 14 var Jonny och Nils-Martin med 5p. I mera lättfunna omgång 15 så kammade nämnde Johan A samt Bengt, Jojo och Juha hem hela 7p var på de fyra matcherna. Hedrande nog utan att någon av dem tog poäng på Charltons förlust mot Hull. Jojo och även Sixten har på de senaste omgångarna lämnat tabellens nedre divisioner och kommer icke obemärkt smygande mot toppen. 

I den speciella prestigetabellen Charltonligan ser vi L Altus i topp med en trea i omgång 15. Viktigt att även pricka in förlusterna även om vi hoppas på att det inte blir fler nu. 

OBS!
Nyhet: I stället för att tippa reservmatcher så kompenseras fortsättningsvis ev inställda matcher med motsvarande fler att tippa omgången efter. Därför kommer inte mindre än sex svåra matcher att få tippas kommande vecka! Presenteras på onsdag på en webbsida nära dig! 
 

Omgång 13
30/33 Gott så. Snittpoäng 4,10 med spridda resultat från klubbens experter och en del omkastningar.

Charltons poängtapp i 90e min överraskade negativt. Men Jojo drog ensam in en pinne på oavgjort. Grattis ;)
Omgångens vinnare var Johan A, tre rätta resultat och 9p. Snyggt! Veckans klättare. Rakt upp på silverpostition. Som kontrast till Lars Lindgren, Viktor och mig själv: 0p (skämskudde)

Hela 54p av omgångens totala 123p delades ut i sista matchen - dvs 18 experter (!) hade kalkylerat och analyserat med rätt känsla och tippat 2-1 i matchen Everton-Arsenal. 

Kampen om platserna på elitnivå är hård, men regerande mästaren Per Inge håller ställningarna gentemot övriga. In i ELIT återkommer Johan A (9p) och Jonny (6).
Viktor (0) och Juha (1) får lämna översta divisionen. Tillfälligt? Kämpa! 

Valen hade 9p och en "femling" som i en liten ask, men föll tungt på Swindons sena kvittering. Valen tog sex välbehövliga poäng och närmar sig det undre strecket. Mäste mästaren Magnus (4) kravlade sig över detsamma och börjar nu koncentrera sig enligt egen utsago. 

Nya matcher har presenterats. God Jul! 

Omgång 12
Samtliga, 33/33, deltog i omgången. Snittpoäng höga 4,36!  Härligt!!

En skön seger för Charlton med 5-2 lade grunden för en poängstark omgång om än en splittrad sådan. Tre experter, Erik, Viktor och Per Inge, satte femlingen! Hela nio poäng var till dem, vilket i den regerande mästaren Per Inges fall innebär att han nu tar ett kraftigt grepp om pokalen även i år.

Viktor går åter in bland eliten och Erik blir veckans klättrare upp på övre halvan av serien. Även Kevin återkommer nu till topp fem. Bland de poängbästa är Paul med 8p och skuggar Elitdivisionen strax bakom Johan A och tidigare toppmannen Jonny som nu halkat ner i div 1. 

I tabellens nerflyttningszon finner vi stora namn som Magnus, Mats och Anders "Valen" Valefors. Den sistämnde hade säkert gärna sett mer poäng än han drog in denna gång. Även om det är över halva serien kvar så blir det en tuff uppgift att ta sig upp över strecket. Går det? Blir spännande att följa! 

Charltonligan leder fortfarande Lars Altus. Alla utom tre fick poäng. Men konstigt att ingen satte 5-2 ;) men även 33 charltontipsexperter kan gå bet på ett sådant hockeyresultat. Nya svåra matcher på onsdag! 
 

Omgång 11
33/33! Snittpoäng: 3,03 

Tipsligans sekretariat kan konstatera att Juha nu går upp ensam i topp. Silverpositionen delas av Johan A och regerande mästare Per Inge. Omkastningar men inga nya expertes d'elite. Veckans klättrare är Frölundas stolthet Benno med hela 6p i omgången. Man kan förvänta sig en attack mot ELIT kommande helg. 

Det går ett sus genom publiken, själva fundamentet i Tipstävlingen skakar, när det konstateras att meste mästaren Magnus nu hittas i tabellens nedflyttningszon. Vad händer? 

Nu gäller det att positionera sig inför de traditionsenliga dubbel- eller trippelomgångarna kring jul och nyårshelgerna! Fem nya matcher finns presenterade inför lördag! 

Omgång 10
ALLA 33 igen! Club 33 fanns det nåt som hette i tonåren... hehe.  Nåväl. Svåra matcher. Fyra bortasegrar. Charlton gladde och resultatet 0-2 hade ju såklart Ingrid och jag koll på, och summa fyra respektive fem välbehövliga poäng blev vi veckans vinnare. Ni andra...tja... fyra med noll...elva med en poäng. Snittet för omgången: 1,7p 

Små rörelser. Tight tabell. Inte minst kring det nedre strecket. Nu kör vi mot halvtid och summerar hösten där. Om Coronaguden är oss nådig så kommer vår tävling innehålla 30 omgångar. 

Nya matcher presenteras idag, onsdag! Revanchlusten måste lysa i ögonen på de flesta! ;)  

Omgång 9
33/33, hela expertligan kör! Grymt bra och på lördag är första tredjedelen av tipstävlingsserien avklarad och sammanfattas. Snittpoängen denna gång 1,82 vilket visar på en relativt svår omgång. 

Charltons oavgjorda resultat fanns på två händer: Johan D´s  och Lasse Lindgrens. Eminente frågesportskonstruktören Johan satte dessutom det rätta resultatet 1-1 och var således ensam om "trean" på Charltons match.

Lars Lindgren var poängbäst totalt tillsammans med Stefan. De grejade hela fem poäng var. För Lars del innebar det säkert en skön resa från jumboplatsen, som överlämnades med varm hand till Valen som kammade noll denna gång. (Men det är oerhört tajt i division fyra!) Stefan blev omgångens klättrare och skuggar nu Elit! 

I toppen är det också oerhört jämnt! Juha och Jonny besitter båda tronen (Jonny placeras före alfabetiskt). 
På elitens femte plats och bäst av alla att tippa "1X2" ser vi Johan A. Han har tippat rätt tipstecken i nära hälften av alla matcher, 22/45. Medan Erik är ett exempel på att "det är treorna som gör det". Han har tippat matcherna åt rätt håll 21/45 - men med rätt resultat endast en gång - vilket ger honom en mer blygsam placering på undre halvan. 

I Charltonligetabellen, dvs ligan över tippade resultat i Charltons matcher, ser vi ordförande Liljegren i topp! Att Lenhovda placerar sig i bottenregionen är ett gott tecken ;) Då har det gått bra för Charlton. :) 

Jättekul att alla är med! Tabellen är riktigt spännande! Häng i till i vår så kommer detta att avgöras i ssta omgången tror jag! Nya matcher på onsdag!  

Omgång 8
Samtliga experter igen! 33/33. Snittpoängen? Eeeh... 0,96! All Time Low skulle jag tro. 

Så valdelt...nej...tävlingsdeltagandet är det vi tar med oss som det bästa från denna omgång, samt att det bara är att konstatera att nonleaguelagen inte är vår bag. Att Port Vale (League Two) skulle åka ur cupen hemma mot Kings Lynn Town (17e plats i Conference National) var det absolut ingen som trodde. ALLA hade vinst för Port Vale i den matchen - och många av tipsen med stora siffror. 

Hela femton av oss fick 0p, och bara sex experter drog in >1p: Benno (3), Juha (4), Nils-Martin (2), Paul (6), Sven Åke (2) och Valen (3). Av dessa sticker alltså Paul ut med sina 6p i form av två trepoängare, vilket utnämner honom till "Veckans klättrare". 

Juha (4p) gick upp på silverplats på sin födelsedagshelg. Grattis! Kan man få finare present? Ja det skulle väl vara att nå tronen men där härskar fortfarande Jonny. I övrigt är det väl bara att bryta ihop och komma igen!

Nu blir det lägligt landslagsuppehåll i tippandet över årsmötet nästa helg så det är bara att träna hårt och komma laddade till helgen den 21/11. Matcher presenteras nästa gång: Onsdag 18/11. 

PS. Enligt regeln för en rättvisande tabell där ickedeltagande i sex omg i rad ger plats utanför "truppen" flyttas nu Uffe ut ur tabellen. Återkommer han så registreras hans resultat, och efter deltagande sex omgångar i rad flyttas han in i tabellen igen och har dessa resultat tillgodo. 

 

Omgång 7
Fullt deltagande igen! Strålande! Snittpoängen blev 3,45. 

Omgångens vinnare var Charlton och Rune! Medan Charlton med sin vinst med 2-0 (som det bara var Ingrid som tippat) håller sig kvar på kvalplats avancerar Rune två divisioner och 15 placeringar med sina nio poäng och dessutom en "femling" i omgången. Vilken resa! I andra riktingen reste Paul denna gång.  

Jonny sitter kvar på tronen alltjämt, men ELIT tätnar och nu får man se upp där. In kommer fyrfaldige mästaren, och förra årets segrare, Per Inge! Han tar sig upp på andra plats i tabellen med 8 poäng i omgången. Viktor få tillfälligt (?) lämna eliten. 

Flera tunga namn, t ex meste mästaren Magnus, väntar på att få drag under galoscherna. Kul att se Liljegren i DIV 1 efter förra säsongens placering i lägsta divisionen. 

Nya spännande matcher på onsdag! 

Omgång 6
33/34 Fullt deltagande! (sånär som på Uffe som ännu inte går att känna igen på planen och närmar sig avbytarbänken i årets liga)  

Omgången blev poängrik med ett snitt på 3,87 och expertpoäng mellan 0-10. Charlton tog en skön och värmande 2-0 seger med sig hem från ruskvädret i Northampton. Hela tio experter hade koll på detta innan matchen ens startat! Snyggt! 
 
...and the winner is...

TIO POÄNG och vinnare av kategorin "Först till 10p eller mer" är Nils-Martin. Stort grattis!! Pris att vänta på årsmötet 2021. Dessutom gav poängen en resa upp i tabellen på hela 19 placeringar (!) från botten på DIV 4 rakt upp till DIV 1.

I tabelltoppen regerar Jonny ännu en vecka. Johan A befäster sin plats i Elitdivisionen där nu även Viktor tar plats på Pauls bekostnad. Juha hotar närmast efter en stark omgång.  

Stefan avancerade en division med sina 8p. I den nedre delen av tabellen får Skon knyta till snöret lite till nästa vecka. Nu nedflyttningsplats för vår gode skomakare, medan Rune tog sig över nedre strecket.

Nya spännande matcher på onsdag! 
 

Omgång 5
Fortsatt fantastisk uppslutning! 32/34 denna gång.

Och Charlton vinner! Då är det brukligt att många av oss experter kapar åt sig poäng på den matchen: 26 st gjorde det, varav fyra experter också satte rätt resultat. En av dessa var ordförande Lars, som för andra omgången i rad briljerar med tre poäng på just Charltons match - att addera till ytterligare en omgång med rätt charltonresultat sedan tidigare. Suverän ledning i Charltonligan!

Ny serieledare är Jonny. Med Sheffields hemmakvittering på straff i 85' så passerades Kevin i topp. (Kevin hade för övrigt 0-1 i nämnda match...) 

Poängbäst, 6p var, och veckans klättrare, är bröderna Ahlberg där Johan tar sig in i Elitdivisionen och Adam klättar hela 14 placeringar!! Inte dåligt! 

Snittpoäng för omgången: 2,44 

Nya matcher på onsdag! 

Omgång 4 - och ny regel införs
33/34 experter var med och åter var det Uffe som vilade pennan. Det gör tävlingslednngen lite bekymrad som utgår ifrån att intresset ändå måste vara på topp? Men ändå införs för säkerhets skull en ny regel: Om man missar sex omgångar i rad, trots påminnelse, är det utvisning och avbytarbänk som gäller. På samma sätt stänger vi för nya deltagare från och med omgång 7. Detta för att tabellen ska spegla expertkunskapen. Luck has nothing to do with it! 

Vi börjar med att gratulera vår ordförande Lars Liljegren. Han var ensam om att pricka in Charltons 0-0 resultat och avancerar en division. Dessutom tar han täten i Charltonligan. Veckans klättrare blir dock efter granskning Jojo som kliver inte mindre än nio (!) placeringar med sina 5p. Måste kännas rätt gött med tanke på hur segt det verkade vara nere i dyn förra säsongen. 

Men! Överlägset bäst var Kevin! Med fina 8p klättrade han inte bara upp i topp utan distanserar sig också något från oss andra, där snittet för omgången låg på 2,4p... Imponerande tippat Kevin! Det var nära att du med tippade 0-2 till Man C inte bara satte en "Femling" utan också även i år, och redan, blev "Först till 10p eller mer" - innan Leeds kvitterade.  

Nu får vi möjlighet att vässa både form och pennor i ett par veckor i det landslagsuppehåll som väntar. Nya matcher presenteras  onsdagen den 15 oktoberAnteckna detta i alla kalendrar ni kan hitta! :) 

Omgång 3
33/34 gav förslag på de fem svåra denna gång, mycket bra, och vi hälsar Sixten Altus välkommen in i spelet! Sixten kliver in och visar klass direkt. 7 poäng och sätter en femling (odds 44,03)! Grymt! 

Självklart stora omkastningar såhär i början av serien och i topp nu trepoängskungen Henrik, som förra säsongen satte flest treor (25st) trots fem omgångar missade. Henrik drog även han in 7p nu.

Bäst i omgången var dock Viktor med finfina 8 poäng. Han nollade i endast i Charltons förlustmatch, vilket alla utom fem experter gjorde. Viktor skuggar Henrik i toppen med en trea färre. 

I tabellen har det införts en nerflyttningszon. Vad som händer om man slutar i denna är oklart, men det finns tankar inför kommande säsonger. Nu är det mer tänkt som en sporre för de i DIV 4 att undvika de sista platserna...

Och på tal om det måste vi nämna att vår mesta mästare Magnus fortfarande står utan trepoängare i år och lever farligt nära nedflyttningzonen. Ett öde han delar med mästaren från 2009/10 Anders "Valen" Valefors. Sensationellt!  Övriga mästare genom åren Anders E, Bengt, Per Inge och någon till ;)  går att finna i de övre divisionerna. 

För övrigt kan icke nämnd mästare sörja Man Us tredje mål på straff - i den 10e övertidsminuten!! eftersom denne expert hade tippat 2-2 och räknat in tre poäng som i en liten ask. Detta blev till noll och intet! 

Nya matcher på onsdag! 

Omgång 2
32/33 expertutlåtande om utgången av omgångens fem svåra matcher. Eller egentligen 31,5 av 33 kanske man kan säga. Visade Valen kanske var hjärtat klappar mest när han missade hela starten av League One-omgången, och inkom sent på em endast med tips beträffande Man U's kvällsmatch? Jag räknar kallt med att herr Valefors, tillika en av Tipsligans grundare och en av Swedish Addicks första medlemmar, är mer på tårna kommande omgångar. 

Charlton krossades av Doncaster på The Valley vilket var oväntat för alla - utom Skon! som var den enda som drog in poäng där. Men det var något märkligt med Skomagarens tipsinlämning. Den inkom före matcherna presenterades!!?? Vadan detta?? Besök hos Saida i början av veckan? :-o Nu hjälpte det ju föga i tipset på övriga matcher... (eller är du på semester på andra sidan jordklotet och en tidsförskjutning spelar sidan ett spratt? Märklig händelse ändå) 

Den andra poängkrossaren var självfallet Palace. För alla utom Erik som hade tippat 0-1! Mycket starkt! Erik är också ligans nuvarande poängkung vilket symboliseras av symbolen "1X2" vid sidan av tabellen. Ipswich och Sunderlands vinster var mer väntade. 90% av omgångens poäng delades ut på dessa matcher. 

Tabellen är jämn. Kevin, som tog täten förra veckan, missade inlämningen helt denna gång tyvärr. Toppen delas av fyra experter där undertecknad har lyckan av begynnelsebokstaven G och därför placeras överst. Skön känsla ändå måste jag tillstå :) Ingrid, Paul och Tomas har samma poäng och samma antal treor.

I det nedre skiktet, Div 4, hittar vi just nu Tipsligans Meste Mästare Magnus

Omkastningar att vänta kommande vecka? Nya matcher på onsdag före 12.00!  

Omgång 1
33/33 FULLT DELTAGANDE i den första omgången av årets tipstävling! Grymt! In i det sista väntade vi på Kevins tips och hans sena funderingar gav resultat. Med 8p går Kevin tillsammans med Paul upp i topp. Kevin tog förra året priset "Först till 10p eller mer i samma omgång" och var mycket nära att lägga beslag på det även i år - direkt i första omgången. 

Charlton vann och det gav poäng till de flesta. Fem experter prickade in rätt resultat, vilka det var syns i den särskilda liga som endast rör Charltons matcher. Tabellen syns ovan till höger och studera den noga ;) Även om ordningen så här i början mycket gäller alfabetets, så tycker undertecknad att den är rätt vacker. 

Svåraste matchen visade sig vara Accringtons hemmavinst mot Peterborough, 2-0. Teckenfördelningen bland experterna var 2-12-19. En av de två som hade koll var årets rookie Tomas som inte bara fixade Accringtons seger utan också satte rätt resultat! Snyggt! Den andra experten som tog poäng på den matchen var Erik som också slog till med en "Femling" dvs rätt tipstecken i alla fem matcherna (Svspeloddset 33,83) i omgången! 

Nya matcher att tippa före kl 12.00 på onsdag!