Tipsligan 2019/2020
LIGA CHARLTONS MATCHER
Ligan i ligan gäller bästa tippare av Charltons matcher. Sorteringen görs efter totalpoäng (kolumnen bredvid namnet) och därefter kommer den att sättas först som har flest rätt resultat, dvs 3p. 

 

Efter varje omgång av tävlingen uppdateras poängunderlaget som ni hittar här:

Kommentar omgång 38-39:
Slutkommentar.

Vill börja med att gratulera årets segrare Per Inge! Fjärde inteckningen i den åtråvärda bucklan! Senast det begav sig var jubileumssäsongen 2014-15. När Swedish Addicks nu firar 15 år slår Per Inge till igen. GRATTIS! 

Det blev en hård kamp ända in i sista omgången mot flera i en hård toppstrid. Till sist stod det närmast mot tävlingens meste mästare Magnus som fick ge sig efter att ha tippat mer vilt, dvs seger för Charlton mot Leeds bla. Ska inte orda mer om sista omgången än att även ge Mats en eloge som fick in femlingen (odds 30,31). 

Om vi undantar omgång 6 med landskamper som var lite av ett test med halvtidsresultat mm så kan följande utläsas:
 
38 omgångar, 190 matcher
Fördelning 1x2 (%): 44-25-31.
Vanligaste resultat: 1-0 (24ggr), 1-1 (23), 0-1 (19), 2-1 (15) 1-2 (14) Dvs något av dessa resultat i exakt hälften av matcherna. 

1181 tips, 5918 resultat lämnades in av 33 deltagare.  
Snittpoäng/omg och tippare: 2,99  (Per Inge 3,53)
Flest inprickade rätta resultat: Henrik som också fick bäst snitt av alla (3,85) men tippat färre omg (33st) efter sent inträde i tävlingen. 
FEMLINGAR: Endast 15 av 1181 ggr fick någon in alla fem resultat åt rätt håll, "1x2" för tipparen. 
Bästa resultat i en omg: 10p (Kevin H och Benno)

STORT TACK för det flitiga deltagandet under säsongen. Det var riktigt hård kamp om placeringarna. Hoppas alla vill vara med även kommande säsong med mer exotiska inslag, typ Accrington, Fleetwood och Crew...

Kommentar omgång 36-37:
Charlton kammade noll mot Reading (0-1) och det oavgjorda resultatet mot Birmingham (1-1) sved ordentligt. Däremot, och det är en klen tröst jag vet, gjorde Birminghams mål på övertid att det rasslade till ordentligt i poängskörden. 15 st experter hade tippat oavgjort, hela 14 av dessa med resultatet 1-1!

Bland dessa var Benno som tog årets andra 10p. Grattis!, tänkte jag säga, men med tanke på omständigheterna så... men poängen i dubbelomgången ger Benno en resa från nerflyttningshot i DIV 2 rakt upp till DIV 1. Ett särskilt 10p-omnämnande på årsmötet är att vänta. 

I toppen har Mr Mäster Magnus inte bara tagit över utan också tagit ett fast grepp om bucklan med sammanlagt 11p i dessa två omgångar. Närmaste hotet Per Inge mäktade "bara" med 5p och är nu fyra poäng efter. Nu ska mycket till för att bucklan inte åter ska ner till Helsingborg i år. Men Benno, och tidigare Kevin, har visat vad som kan hända. 

Samtliga från ELIT till DIV3 har nu sprängt 100p-vallen. Riktigt bra! Fler kan tillkomma under de två omgångar som återstår. Får vi se Herr Ordförande Liljegren bland dessa...?  Spännande fortsättning följer i de sista två omgångarna. Matcher presenteras som en dubbelomgång. Ute före lunch idag torsdag. 

Kommentar omgång 35:
Charlton klarade inte heller i år av Millwall. Många förhoppningsfulla experter i vår tipsliga kammade noll på den förlusten. Anders "Lenhovda" Eriksson och Jojo hoppades också självklart men gav inte i sitt tips Charlton förtroendet och var de enda som drog in tipsligapoäng på Charltons förlust. Jojo satte rätt resultat. En mycket liten tröst i sammanhanget men ändå.  

Omgångens vinnare blev Rune med 7p, följd av Adam och ovan nämnde Lenhovda med 6p. Ingen tippare tippade rätt tipstecken på alla fem matcherna vilket visat sig vara riktigt svårt. I den lite inofficiella tävlingen leder fortfarande Nils-Martin tätt följd av tipsligegiganterna i tabelltoppen. Paul är den som närmast hotar och inget är avgjort än. 

Ska vi få ett nytt namn graverat på bucklan i år? Eller får Per-Inge eller Magnus ännu en inteckning? Vilka kommer att tillhöra årets ELIT till slut? Kan någon bräcka Kevins 10p från omgång 23? Finns flera tävlingar i tävlingen att vinna fortfarande!  Två omgångar kvar! Matcher på onsdag. 

Kommentar omgång 34:
Seger igen! 1-0. Grattis till tre charltonpoäng Bengt, Erik (igen!) , Jonny och Viktor med k. Viktor blev omgångens bästa tippare med 7p. Kändes som en "10" var på gång för Viktor men i stället kvitterade Norwich, vilket Nils-Martin och Lars Altus hade räknat med!! Snyggt minst sagt. 

Ligan är jämn och kampen runt strecken är hård. Charlton har en del veckomatcher och sista omgången i Championship är onsdag (!) 22/7. Swedish Addicks Tipsliga kör helger så det gör att det endast är tre omgångar kvar.  

Dessa omgångar inleds med inte vilken match som helst: Charlton - Millwall! Obs! På fredag! 
Övriga matcher att tippa presenteras på onsdag som vanligt. 
 

Kommentar omgång 33:
Vi är tillbaka! Charlton tog en viktig seger och i vår tipsliga fick halva expertstyrkan poäng på den matchen. Fyra satte även rätta resultatet (0-1): Erik, Lars Altus, Lars Lindgren och Mats. Den sistnämnde tog för övrigt 7p i omgången, blev "Veckans klättrare" och närmar sig ligans toppskikt. 

Per Inge besitter tronen, men Magnus hakar på. Tuff kamp väntar mellan tävlingens mesta mästare. Men fler har chansen att i år förevigas på den fina vandringspokalen. Allt fler tar sig över 100p...

Noterbart är att Nils-Martin, på ligans elfte plats, alltjämt är den som bäst av alla listat ut hur matcherna ska gå, och alltså är den som tagit poäng i flest matcher. Men placeringen ger en bild av vikten av att pricka rätt resultat. 

Nya matcher på onsdag. COYR. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Kommentar omgång 32:
Trist förlust för Charlton som överskuggas av nyheter om schism i ägandet av klubben i början av veckan. Luften gick ur i a f mig lite, men vi får väl hoppas att det löser sig till det bästa för Charlton både i ligan och internt.

31/33 tippade matcherna denna vecka. Jättebra! Bäst lyckades Benno, veckans klättrare, som med sju färska points tar jättekliv i tabellen direkt från DIV3 till DIV1!! Snyggt! Herr ordf Liljegren tog en välbehövlig sexpoängare med två vackra treor men det verkar segt att ta sig ur DIV4 som nu fått påhäslning av Ingrid... 

Spännande och frustrerande i mixed emotions på alla plan runt Charlton nu.

Nya matcher att tippa på onsdag!   
 

Kommentar omgång 31:
33/33 Samtliga (Yaay!!) tippade i en svår omgång. Flera oväntade resultat för de flesta av oss. Nio kammade noll poäng. Men lika många hade i n t e förtroende för Charlton - med rätta visade det sig. 

Apropå "nollpoängare" så är det bara L Altus, Paul, Per Inge och Sven Åke som aldrig kammat noll poäng. Till och med Nils-Martin har en nolla från tidigare trots att han är den som totalt har tagit poäng på flest matcher och har abonnerat på "1X2-symbolen" större delen av säsongen.  

Bäst denna gång lyckades Valen som var ensam med vinst för Watford mot Liverpool :) Grattis! Valen skrapade ihop sex poäng totalt och trycker på för avancemang i den täta tabellen. Tre placeringar denna gång med option på fler. Mats tog också tre kliv med modesta tre poäng då de närmast över honom kammade noll.

Per Inge leder fortsatt med lite omkastningar i placeringar av samma namn under honom. 

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar omgång 30:
30/33 tippade och resultaten gick åt förväntat håll överlag med Charlton som vinnare igen.
 
En synnerligen lyckad omgång för den trefaldige mästaren Per Inge som var överlägset poängbäst med 9p. Upp på tronen bär det med god marginal. Näst bästa resultat var 5p, vilket sex experter fick.

Per Inge satte alla fem matchernas tipstecken, en femling, vilket under säsongen har visat sig vara riktigt svårt att göra. 990 tips på de fem svåra har lämnats in hittills under säsongen av oss experter och bara 16 (!) av dessa har resulterat i en Femling. Nu gav den 34,72 ggr pengarna hos Svenska Spel.

Som bekant är det ofta trepoängarna som gör skillnad i tabellen. Per Inge satte två 3p och en av dem var Charltons vinst med 3-1, vilket gav honom en ledning även i Charltonligatabellen. Även Hans, Rune och Stefan prickade in rätt resultat på The Valley. Snyggt! 

Btw: Ingen har i år satt fler än tre stycken 3p i samma omgång. Vilket låter nästan omöjligt. Men det har hänt oftare än man kan tro. Där har vi Kevin som specilalist. Han har prickat in tre av fem slutresultat i samma omgång vid inte mindre än tre tillfällen!! Uffe, Johan D och Jonny har också lyckats med 3x3p var sin gång. 

Nya svåra matcher på onsdag! 
 

Kommentar omgång 29: 
31/33 lämnade in sina förväntade resultat och ALLA ökade på sin poängskörd med minst en poäng eftersom Liverpool motsvarade förväntningarna. Men sen blev det svårare.

T ex hade endast fem Charlton som förlorare och endast Ingrid hade Millwall som vinnare. Flera av de bästa poängplockarna hittas denna gång i tabellens nedre divisioner. Näst bästa resultat blev 5p (Lenhovda, Erik, Dykhoff och Valen). 

Man måste dock imponeras av Mr 10p - Kevin - som prickar in tre rätta resultat och drar in 9p! Det är få förunnat under säsongen och överlägset bäst denna omgång! Kevin har på några veckor lämnat de nedre divisionerna därhän (se graf ovan), och med nio färska trycker han nu på mot ELITdivisionen. Som tätnar! Magnus fortfarande på tronen. 

I "Charltonligan" så var det som sagt endast fem som tog poäng. Av dem så satte Erik och Kevin 0-2 och utöver Lenhovda så var det Jojo och Valen som tippat mot hjärtat och en realistisk(?) förlust. Hård kamp! 

Nya matcher på onsdag!

Kommentar omgång 28:
32/33 Endast Erik saknades bland oss experter! 

Jämna matcher, spridda poängskurar. Charlton förlorade, och i de lägena kommer "Lenhovda" Eriksson in i bilden ;) Han satte Charltonförlusten klockrent och blev poängbäst med två treor och sammanlagt 7p. Denna bedrift klarade även Per Inge, en av tipsligans giganter genom åren, och han går nu upp på samma poäng som Sven Åke på delad andra plats. Tronen har nu Mäster Magnus ensam. Hundrapoängsvallen är sprängd.

Riktigt jämn och spännande toppstrid där mycket kan hända än och trycket är stort från experter i divisioner under. 

Närmast ELIT är nu Rune som har en stark period. Hans formgraf liknar den badkarskurva som man ofta ser när ny teknik ska sättas i drift. Nu är inte nestor Rune direkt ny teknik, men likafullt går han nu med full kraft efter att ha fått vissa bekymmer efter stark inledning av säsongen. Se bilden här ovan. Adam gör sin far Rune sällskap i resan mot ELIT när matchskribenterna Nils-Martin och Victor tillfälligt (?) tappar lite mark. 

Mycket kan hända än som sagt och det skiljer endast 10p mellan Lars Altus på plats 22 och nämnda Rune på plats 6. Med tanke på att de bästa, bara i den här omgången, hade sju poäng mer än de med mest otur så... 

I nya ligan Bästa Charltontippare har Adam sällskap av Per Inge & Son i topp. Tolv av Charltons tipsmatcher har de tre experterna satt med rätt tipstecken varav fyra av dem med rätt resultat. Till nästa år tror jag vi ska försöka få med tips även på Charltons veckomatcher så vi får en tabell som visar tipsen över samtliga omgångar. För att få ett större utslag. Men vi får se hur årets säsong faller ut till slut. 

Nya matcher på onsdag!  
 

Kommentar omgång 27:
31/33 tipsexperter bidrog till denna omgång. Bra ju! Saknade: Herr ordförande i sällskap med Filip Peking.

En relativt hög poängutdelning vittnar om en omgång med väntade resultat. Snittutdelningen blev 4,8p och Charltons vinst bidrog starkt: 10 st satte klockrent 2-1 till Addicks och ytterligare 17 st hade vårt lag som vinnare. 

Bäst poängmässigt med 8p var Ingrid, L Lindgren och Johan A. Den sistnämnde avancerade fem placeringar och blev veckans klättrare. L Altus satte återigen en femling! Denna gång till oddset 42,16. 

I ELIT hälsar vi Sven Åke välkommen på tronen igen. Trepoängaren 2-0 till WBA gör att Sven Åke totalt har en trepoängare fler än Magnus, och nestorn från Göteborg tar, med just den trean, över ledningen på samma totalpoäng som Helsingborgs meste mästare.

In i ELIT tar sig nu även Victor med c. Just Victors resor i tabellen är värda ett omnämnande. Han har under större delen av säsongen legat tätt utanför ELIT och varit topp fem ett par ggr tidigare (senast i omg 11). Men! Nyss, efter omgång 24, låg han sist i DIV 2 (!). Och nu, tre omg senare, som sagt, i ELIT och kontakt med bucklan. Just sayin. Ifall någon misströstar.
 
                                                  - Säsongens Bästa Charltontippare" - 
25 omgångar med Charltonmatcher har tippats hittills och vi har 
delat i topp mellan Adam och Victor som båda har 12 ggr rätt vinnare och 4 ggr av dessa också rätt resultat.  

Nya matcher på onsdag! 
 

Kommentar omgång 26:
31/33. Vi saknade experterna Filip och Stefan denna gång. Bra uppslutning ändå när inte Charlton var in action. Poängbäst var Victor med C med 7p i en svår omgång där hela 24 av oss, hårt prövade experter som tippade denna gång, endast kammade hem 1-2p. Ingen expert, som tippade, blev poänglös dock.

Den jämna poängfördelningen gör att rörelserna i tabellen blev små; undantaget Victor då, veckans raket, med ett lyft på sju kliv! Fyra fick ihop 5p - L Altus, Adam, Kevin och Rune - och de tar kliv mot högre divisioner. Apropå högre divisioner så är enda förändringen i ELIT att Nils-Martin trängde ut Henrik, som tillsammans med 14 andra "förlorade" två poäng när Hull reducerade till 1-2 på slutet. 

Matcherna utgjorde de fem första på veckans stryktipskupong och ingen satte alla tipstecken rätt. Ingen hade heller fyra rätt. De svåraste var, såklart, krysset på Newcastle - Oxford (bara Skon (!*), Valen och Erik fixade det) och tvåan på West Ham - West Brom (som bara Ingrid, Altus, Magnus och Viktor med K prickade in) 

Första matchen att tippa nästa omgång är Charlton - Barnsley. Sätt resultatet och blicka sen in på den lilla sidotävling som nu, lite inofficiellt, finns parallellt med huvudtävlingen. Se tabellen här ovan. Övriga fyra matcher att tippa presenteras runt lunch kommande onsdag som vanligt. 

*) Skon är f n tipster i klubbens stryktipsbolag och hade han haft krysset med också på DEN raden, så hade utdelningen mer än tiofaldigats till deltagande gäng. Well well. Bra tippat ändå Skon! 

Kommentar omgång 25:
33/33 Alla var med i säsongens poängfattigaste omgång! 33 poäng delades ut. Alltså ett snitt på 1p per expert. Svår omgång? Ja. Men det betyder att om man kammar hem 6p som Per Inge gjorde med två inprickade treor så visar det sig i tabellen. In i ELIT för mästaren 2006/07, 2008/09 och 2014/15. Mesta mästaren Magnus är i topp men Sven Åke återkommer i en attack. 

En annan som avancerat, veckans klättrare, är 10poängskungen Kevin. Med endast 3p gjorde han ett "lyft" i de jämna mittendivisionerna upp till DIV 1. Se upp där även för Benno som klättrar stadigt nu. 

Det verkar segt att ta sig från DIV 4 där vi bl a fortfarande finner vår ordförande. Herr Liljegren kan trösta sig med att han är för näravarnde är bästa "1x2-tipparen" av alla i DIV4 och DIV 3. Lars placering är därför ett tydligt bevis på att det gäller att sätta treor i den här tävlingen för en plats i de högre divisionerna. 

Vi har även en lite inofficiell tävling av "bästa Charltontippare" återkommer om den! 

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar omgång 24:
33/33 Fullt deltagande! Helt underbart roligt! Nu blir det mer och mer spännande ju längre ut ur vintern vi kommer. 

Charlton tog en riktigt fin poäng mot serieledarna, 2-2. Hela 13st hade tippat oavgjort, 1-1, och grundade där veckans poängskörd. Bäst lyckades en av våra tre Lars, nämligen Altus med 7p och han satte en fin femling! Man kan ju hoppas att han satsade en hundring eller så. Femlingen gav hela 96,90 ggr pengarna. I tabellen blev Altus därmed veckans klättrare och hans plötsliga dipp ner i DIV 4 förra omgången verkar ha varit tillfällig. Lars Altus är back in business. 

Mästar Magnus är kvar i topp och drygar ut sin ledning till tre poäng. Omkastningar på platserna närmast bakom men samma namn (noteras att Mr trepoängare-varje-omgång, Henrik, nu tappade momentum och har nu endast ;) nitton st treor på tjugo tippade omgångar). Sista platsen i ELIT är fortfarande Nils-Martins, nu med utökat avstånd nedåt till toppnamnen i DIV 1: fyra poäng till Per Inge och hela sex poäng till Uffe och Viktor med k. 

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar omgång 23:

33/33 Fullt deltagande! Riktigt bra jobbat allihop i jul-nyårs-touren!  Nu återgår publiceringen av veckans fem svåra matcher till lunchtid på onsdagar. 

Det var FA-cupens tredje omgång, men THE HARD FIVE bjöd inte på några skrällar, och de som satsat "safe" blev belönade. En av dessa var Kevin Hornsby som härmed koras till vinnare i "Först till 10p eller mer" med just 10p. GRATTIS! Det kommer att uppmärksammas på årsmötet i samband med utdelning av bucklan. Kampen om denna går vidare.

Sven Åke fick kliva ner från tronen efter att ha suttit på den sedan omgång 12! Hans 4p räckte inte när övriga i topp fyra fick 6p. Magnus the Master visar gammal god form för närvarande och kliver upp i topp. Ett maktövertagande han främst bäddade för i förra omgången med sin 8-poängare. 

Inte mindre än fyra experter (Juha, Jonny, Nils-Martin och Viktor) satte femlingen till oddset 24,58. Ett tecken så gott som något att överraskningarna lyste med sin frånvaro. 

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar omgång 22:
32/33 deltagare, marvellous! Denna gång var det Viktor med k som missade omgången. Lätt hänt. Kom igen!

Så hur gick det dennna gång? Förutom den riktigt spännande och prestigefulla jakten på 19/20 års inskription i tipsbucklan kommer, som ni vet, den som först lyckas få 10p eller mer i samma omgång att uppmärksammas, och i den här omgången var det nära att vinnaren skulle koras: 

När det stod klart att Derby vunnit sin match med 2-1 hade Valen läge på hela 12 p! Dvs om resultatet blev
1-1 i Charltons match (som ju slutade 1-0 till Swansea). Som matchen såg ut i andra halvlek så var en kvittering faktiskt inom räckhåll för Addicks. Erik var den andra med chans på tian på slutet. Han hade 2-0 till Swansea, vilket det i rättvisans namn borde stått redan i halvtid, vilket i så fall kanske bäddat för Magnus som vid 3-0 hade fått 10p. Dessa tre experter var poängbäst. Valen på första plats, 9p, med tre resultat inprickade. Snyggt! Bara Johan D, Jonny, Kevin och Uffe har lyckats med en trippel tidigare under säsongen. 

Omgången visade på stor spridning poängmässigt. Hälften,16, av oss experter hade 0-2p. Nio st fick 3-5p och sju kammade in 6-9p. Flera av de högre poängen togs av experter i DIV 4 (Valen, Erik, Kevin) vilket tajtade till den divisionen - ur vilken Valen med sin nia blev veckans klättrare. Upp åtta placeringar!

I toppen hotas nu Sven Åke närmast av Mäster Magnus plötsligt. Det skiljer endast en poäng dem emellan, och endast fyra till Nils-Martin som tog sig tillbaka in i ELIT på plats fem. 

Spännande fortsättning redan på söndag!! FA-cup! Matcherna är publicerade.  
OBS! Tippa innan kl 15.00 på söndag. 

Kommentar omgång 21:
32 av 33 deltog. Mer än bra! Nu tätnar tabellen. Det skiljer endast 10p mellan DIV 4 och DIV 1 och därifrån till toppen är det bara en 3p. På tal om 10p så var det verkligen läge för säsongshögsta denna omgång. Så som Charltons match gestaltade sig var Bengt närmast med 2-2, tokräddning av Hamer i slutskedet emot, även om en kvittering av Charlton på slutet inte hade speglat lagets tyvärr mediokra insats.

Nu blev det i stället Per Inge som hade koll och drog in 2-1 till Derby. En total för omgången på fina 8p gör att den tidigare mästaren tar plats i ELIT på Nils-Martins bekostnad. En annan mästare, Magnus, hänger kvar i översta divisionen och en tredje, Bengt, är med 7p på väg tillbaka upp och blir omgångens klättare. Sven Åke är fortfarande top of the league - nu för tionde omgången i rad!! Men det börjar brännas...

I nedre divisionerna drog Jojo in en välbehövlig "trea" på Derbys vinst och sammanlagt 5p och har kontakt igen. I övrigt är det små rörelser i DIV 4 och DIV 3. Juha klättrade dock fyra placeringar, också med fin 7p. Känslan är att det blir omkastningar framöver135.

Svåra matcher i nästa omgång ligger redan ute för att tippas.

OBS! Spelas nyårsdagen och 2/1! Lämnas in före onsdag klockan 1600! 

Kommentar omgång 20:
ALLA deltog i omgång 20. Riktigt bra. (Även Filip, kul) Det höga deltagandet gör tävlingen extra rolig och spännande. Och nu närmar vi oss halvtid. Lika många poäng att erövra kvar. Det växlar fort och ibland brutalt. Små marginaler. Ett mål på övertid kan innebära 3 "förlorade" poäng för en, medan en annan kasserar in dem. Och det bara i en av matcherna. Och just det höga deltagandet gör att tre poäng gör sån skillnad! 

I denna omgång kasserade Stefan in 3p på Charltons vändning och ytterligare 3p på Barnsleys kvittering i 90'.
Efter ytterligare poäng på Liverpools kross så blev Stefan poängbäst med 7p och klättrade åtta placeringar! 
I ELIT är det samma namn. Sven Åke i topp. Henrik och Paul bytte plats på "pallen". Henrik måste omnämnas igen. Åter en 3p på hans meritlista, i snitt en trea varje omgång! Styrka! Sen måste jag nämna Nils-Martin som i snitt tippat varannan match "åt rätt håll" (1x2) hittills! 

I tabellens nedre regioner är känslan att tätnar och kanske får vi se ordf Liljegren lämna DIV 4 nästa omgång? Och en som lämnat sista divisionen, där han låg för fem omgångar sedan, och nu omgång för omgång smyger uppåt är Rune, f n i DIV 2 övre. 

Spännande! Missa inga omgångar nu runt nyår! Matcher att tippa finns redan att tippa. Skicka in innan londonderbyt klockan 15.00 söndag!! 

Kommentar omgång 19:
Återigen en omgång med 32/33 deltagande experter från Swedish Addicks! Bra! Häng i och var med nu under jul-nyår då många poäng står på spel.

I toppen av ligan hade det tätnat inför omgångens start, och ända till Charltons kvittering på övertid hade vi ett tronskifte med Henrik i topp. Kvitteringen gjorde emellertid att Sven Åke åter drygade ut sin ledning. Men bara det enda målet visar hur snabbt det kan skifta! Mästar-Magnus tog sig in i Elitdivisioinen denna omgång och därmed höjs varningsflagg för övriga där. 

Eloge till de fyra som satte 2-2 i Charltons match: Victor, Paul, Mats och Jonny.

Medan inte mindre än sex  experter kammande noll så var Rune och Johan D poängbäst denna omgång med 6p. Johan D blev omgångens raket och avancerade åtta placeringar.

Återigen: matcher för nästa omgång finns att tippa redan nu och skickas in innan 16.00 annandag jul! 
God Jul allihop! 

Kommentar omgång 18:
31/33 deltog denna gång. Filip tycks ha tagit på sig tabellens ankarroll i år och dessutom saknade vi Uffe som därmed generöst lämnade lite utrymme för andra att avancera i DIV 1. 
Årets rookie so far - Henrik - närmar sig nu än mer tronen där Sven Åke suttit stadigt senaste månaden typ. Henriks poängskörd är grymt imponerande med tanke på att han har fyra omgångar färre under his belt! 

Trycket mot Bucklan ökar från fler både inom topp fem och från toppen av DIV 1. Meste mästaren Magnus och näst meste mästaren Per Inge är två av dessa... Just sayin'. Även Bengt med två titlar ses åter i de högre divisionerna. Bengt var efter en kortare formsvacka poängbäst nu med 7p (även Magnus hade 7p). Bengt satte naturligtvis Spurs vinst klockrent. Apropå formsvacka så är det kul att L Lindgren nu vände en kräftgång av sällan skådat slag efter en stark inledning av säsongen, och klubbens ordförande Liljegren närmar sig poängmässigt sakta men stadigt promotion till högre divisioner.

Denna omgång hade vi inte mindre än fyra nollpoängare. Låt oss inte nämna dessa ;)
Nya försök på lördag! Matcher på onsdag.

Kommentar omgång 17:
Den fantastiska uppslutningen kring vår jämna tipsliga fortsätter: 32 av 33 tippade! Charlton åkte dessvärre på sin sjätte förlust på de åtta senaste omgångarna. Den matchen var jämnt tippad av Swedish Addicks experter med teckenfördelningen 9-11-12. Två satte 1-0 till Boro, Stefan och Nils-Martin, där den senare därmed övertog titeln "Bästa Charltontippare" från Adam

Poängmässigt bäst var Henrik med två treor denna helg, 6p. Henrik, bäst på treor (men faktiskt den med minst antal enpoängare och minst antal tippade omgångar - undantaget Filip som bidar sin tid i botten av tabellen), premieras med ett ryck upp till plats tre i tabellen. Imponerande! Toppen tightas till bakom Sven Åke som med 1p denna omgång tappar lite mark till de jagande. Det fick bli Uffe med en trist 0p som fick lämna sin plats i ELIT och ta klivet ner en division. 

I år är för övrigt 9p den högsta poäng som vi lyckats tippa in i samma omgång. 9p har hittills Bengt, L Altus, Uffe, Johan D, Kevin, Erik och senast Jonny, den 28/9, grejat. När slår någon till igen? En niopoängare eller mer från någon i den jämna DIV3 skulle ju ge en resa direkt upp mot ELITDIVISIONEN. Bara som ett exempel på hur det kan växla snabbt i den jämna tabellen när lagen spelar som förväntat. Det är långt kvar av årets säsong. Spännande! 

Nya matcher på onsdag. Charlton har match på tisdag. Och fredag! OBS! Fredagsmatchen kommer med bland the hard five. Missar någon detta kan man lämna sitt tips på övriga fyra matcher på lördag som vanligt.

Kommentar omgång 16:
En omgång med spridda skurar poängmässigt. Omgångens bästa expert var Victor med C med 8p. Han satte båda de oavgjorda resulten i matcherna från PL på söndagen. Aston Villas kvittering till 2-2 borta mot Man U skördade för övrigt många offer. Förutom Victor fixade Ingrid det resultatet. Juha hade 1-1 och fick 1p. Alla övriga 27 tippare kammade noll.

Fortfarande små rörelser inbördes i ELIT, men Johan A fick vika ge upp sin plats åt Viktor med K (6 p denna omg) Viktor följs tätt av Victor som skulle blivit veckans raket om det inte vore för det jämna mittenskiktet där admins 5p gav en angenäm resa från DIV3 direkt upp i DIV1 :) Även Benno (6p) gjorde ett lyft i tabellen. Snygga sju placeringar. Behöver jag säga att Sven Åke fortfarande innehar plats BUCKLA? 

Kommentar omgång 15:
Bäst denna omgång var vår egen Foppa! John samlade hela 8p, tätt följd av serieledaren Sven-Åke och ordf Liljegren, bägge med 7p.

Tipsklubbens 13rättsexpert Liljegren tippade rätt tipstecken i alla fem matcherna, vilket även Jonny gjorde. Det är inte lätt. Det vet alla som försökt sätta en femling på oddset. (Omgångens femling gav ett odds på 60ggr pengarna hos SvSpel) Tidigare har bedriften "poäng i samtliga matcher" endast klarats av sju gånger av alla 475 inskickade tips till vår tipsliga hittills i år! 

Tabellen då? ELITDIVISIONEN är oförändrad och suveränen Sven-Åke drygar ut sin ledning med en poäng och leder nu med sex före Paul som i sin tur förtydligade sin silverplats gentemot Uffe och Nils-Martin. Bakom dessa närmade sig Johan A, som liksom övriga nuvarande elitexperter stärkte sin plats i högsta divisionen. John Foppa verkar tycka han givit oss andra ett lagom försprång och går från nästjumbo i tabellen till klar kontakt med DIV 3. 

Det är riktigt tätt i tabellens mittenskikt. Stefan avancerar med färska 5p till DIV1 varifrån Johan D får lämna.
Jonny gör ett liknande lyft som Stefan men i divisionen under. 

Återigen! Riktigt roligt med uppslutningen i detta tipsmaraton som kampen om Swedish Addicks egen buckla är. 31/33 tippade!! Men vem sätter årets första 10p? Nya matcher på onsdag. 

Kommentar omgång 14:
En omgång med SAMTLIGA experter på plats! Suveränt! Men när Charlton släppte in ett mål på tilläggstid gör det tyvärr att hela tretton av ligans tippare kammade 0p i stället för 3p. Anders "Lenhovda" Eriksson tog dock en "trea" på 2-1 till Millwall, vilket han var ensam om. Lenhovda blev också poängbäst sammanlagt med 5p vilket gav ett avancemang till div 2. 

Kampen bakom serieledarsuveränen Sven-Åke hårdnar mellan Paul, Uffe och Nils-Martin. Dessa fyra får dock se upp för in i toppdivisionen tar sig förra årets tvåa Johan A. Se också upp med Henrik som med seriens bästa snittpoäng (4,6) placerar sig i toppen av DIV 1. Före sin golfpartner och forne chef Per-Inge. Bara en sån sak. 

Vi kan också konstatera att Bengt och L Lindgren hamnat i en samtidig formsvacka. De båda har efter en längre sejour i ELIT nu fallit ner i DIV 2. Lika mycket en hint om hur snabbt det kan gå utför som hur snabbt det kan vända åt andra hållet igen. Tipsligan gör nu landslagsuppehåll en vecka. 

Kommentar omgång 13:
Dessvärre bevittnade vi en medioker nästan viljelös insats av ett tröttkört Charlton i söndags. Resultatet 0-1 hade ingen tippat och endast tre hade förutsett Charltons svacka och får 1p på den matchen: Lenhovda, Jojo och Uffe. Men tipsligan har ingen svacka! 32 av alla 33 experter var med denna gång. Endast ordf Liljegren uteblev...

Veckans vinnare är Valen! som efter två nollomgångar nu klämde till med 5p i omgången där snittet för alla experter låg på 1,8p. Nestorn fick hedrande 3p på Hammarbys vinst med 4-1 (som även Hasse tippat)
 
Sven-Åke rycker i toppen, 8p förra omg och 4p nu beskriver skickligheten hos göteborgaren, vars ledning varit ännu större om Häcken gjort ett mål till. Ligaledning alltså, nu med fem poäng och en varning är utfärdad: vi får inte släppa iväg Sven-Åke i för stor ledning. Han har tidigare år bevisat att han är livsfarlig i dessa sammanhang.
 
Viktor med k är raketen för omgången! På två omgångar har han gått från DIV 2 upp i ELIT! 
Ligan i ligan, flest poäng på Charltons matcher, leds av Adam och Lars Lindgren (11p) före Skon (10p). Adam får markeringen då han har flest charltontreor. 

Den stenhårda kampen mellan far och son Eriksson (Per-Inge och Victor) fortsätter. Nya matcher på onsdag. 

Kommentar omgång 12:
Ännu en fantastisk insats av Charlton gav 2-2 mot serieledaren! Det resultatet hade Adam koll på och är nu ligans bästa Charlton-tippare. Sven-Åke går upp i topp och gör ett ryck med sina 8p, vilket även Henrik briljerade med och avancerar elva placeringar! Veckans raket! 

Uffe tar plats bland Elit på Victors bekostnad. Apropå Victor är det lite intressant att skapa en familjekamp emellan Erikssons (Victor vs Per-Inge) och Ahlbergs (Adam vs Johan vs Rune, där kampen för närvarande står mellan bröderna) 1p skiljer i båda dessa kamper. 

Klubbens ordförande Liljegren är grym i stryktipsbolaget men här i tipsligan väntar klubben på lyftet upp från div 4 ;) Men han har sin överman i de lägre divisionerna: Valen lyckades pricka in 0p för andra omg i rad! Revanchlusten från nestorn i Ramlösa måste vara enorm! 

Kommentar omgång 11:
En riktigt rolig lördag med ännu en övertygande insats av Charlton :)  Kul att så många hänger på i tipsligan och vi närmar oss säsongens första tredjedel. Halva expertstyrkan,16 st, hade tippat seger för Charlton. Rätt jämn poängskörd på 2-3 poäng överlag. Men några visade styrka med 6p: Victor, Stefan, NilsMartin och Johan A. Detta gav naturligtvis ett lyft i den jämna tabellen och förra årets livsfarlige Johan blir veckans raket med ett avnacemang på elva(!) placeringar.  NM och Victor med C tar plats i Elit där Uffe och Lindgren får flytta ner en division. Per Inge var poängen sämre än sonen men med 5p närmar sig den gamle mästaren toppen igen. Look out! Lars Lindgren får överlämna sin 1X2-titel till NilsMartin, men behåller titeln som bästa charltontippare. På onsdag nya matcher. 

Kommentar omgång 10:
Fyra experter ansåg matcherna för svåra att bedöma, eller nåt, men 29 st tog chansen till denna omgång som också visade sig svår. Bäst lyckades Rune med fem poäng och han satte skickligt just 2-2 på Charlton. Bara sex experter fick poäng på Charltons oavgjorda match, medan endast Juha tippade vinst för Millwall mot Leeds och desutom rätt resultat, 2-1! Snyggt! En annan rensare var Newcastles vinst mot Man U. Men två stycken trodde på det, Ingrid och Uffe. Ny ligaledare är Paul och Jonny närmar sig Elitdivisionen. Båda två tog tillsammans med fem andra experter 3p på Liverpools segermål på övertid mot Leicester. 

Kommentar om omgång 9:
En spännande omgång med tre oavgjorda resultat och med en lite oväntad men väldigt glädjande vinst för Charlton, 1-0. Fyra hade det resultatet: The Ahlberg bros, Lars Lindgren och Skon. Veckans raket är Jonny med tre rätta resultat och 9p, bäst! Samma "gubbar" kvar i Elitdivisionen där de radar upp sig snyggt. Under Elit är det riktigt jämnt. Endast tre poäng skiljer de fjorton experterna i div 1 och div 2. 

Kommentar om omgång 8:
Tyvärr svek Charlton igen. Men klubbens officiella svenska fanclub sviker inte. Alla utom en expert skickade in det förmodade resultatet på veckans fem matcher och bidrar till spänning i jakten på vandringspokalen. 

Sven-Åke gör nu ett ryck i tabelletoppen! S-Å samlade omgångens bästa: 7p, vilket även Uffe gjorde som nu tar plats i Elit. Topp fem återser Lars Lindgren som fortsätter vara ligans bästa 1X2-tippare med sammanlagt 22 av 40 matcher tippade "åt rätt håll". Upp en division i serien går förutom nämnda Uffe och L Lindgren även Jojo, Mats, Viktor, Hans, Victor med C och Juha. Liljegren lämnade jumboplatsen.

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar om omgång 7:
En trist historia att Charlton gick på sin första pump. Endast Jojo hade förutspått detta. Förutom Anders "Lenhovda" Eriksson då, som notoriskt tippar emot sitt favvolag. En poäng till dessa två. Alla andra kammade noll på Charltons förlust.

Överlag rätt sparsam poängutdelning. Endast fyra 3p sattes fördelat på Preston- och Unitedmatchen. En av dessa stod MestMästMagnus för och han går in i Elitdivisionen. Bengt delar fortsatt tronen. Nu med Sven-Åke. In i Elit går också Per-Inge, så just nu har vi tre gamla ligamästare på topp fem. I övrigt ställer sig klubben frågan: - När ska herr ordförande lämna jumboplatsen? ;) 

Det är riktigt jämnt. En förklaring är naturligtvis att  ALLA 33 I LIGAN är med på tåget. Häng i allihop! Det svänger fort, och varje 3p gör stor skillnad för närvarande. Nästa vecka lovar mer ovissa utgångar. 

Kommentar om omgång 6:
För tredje veckan i rad är det fullt deltagande!! Fantastiskt kul! 
ALLA 33 experter i tipsligan bidrar vecka efter vecka till att göra tävlingen om den fina vandringspokalen spännande! Kampen om poängen är hård och varar till maj nästa år. Ett maraton i uthållighet vi gör sida vid sida med Charlton.

Från denna omgång görs ett försök att göra tipsligatabellen mer överskådlig med indelning i divisioner.

Efter måndagens matcher:
Väntade utgångar med vinster för både Tyskland och Belgien. Det hårdnar än mer i toppen när Paul iskallt, och självklart beräknat, slog till med en 3p i och med Tysklands mål på övertid. Paul delar nu ledningen med Bengt som placeras före tack vare sin begynnelsebokstav.

En regel även Ingrid fortsatt drar fördel av gentemot L Altus. Och även gentemot Magnus som också tippat 2-0 till Tyskland. Och se upp! Den mesta mästaren är på G och klättrar stadigt mot elitdivisionen. 

Omgångens poängstarkaste expert var Erik med 9p. Han lyckades även pricka "rätt tipstecken"  i alla matcherna, vilket är svårt och denna säsong endast hänt två ggr innan (Bengt och Altus i omg 2). Totalbäst i rätt tipstecken är emellertid L Lindgren som tippat rätt utgång i 18 av de 30 hittills. 

Nya matcher på onsdag. 

Efter Sveriges match:
Låt mig säga det direkt: Gunnar drog hem 6p på dagens match! Jag vill inte direkt tacka Granen för bjudningen i slutet på första men ändå. Det innebar en resa från tredje div till första. Jihoo!  

I topp är ställningen oförändrad, men Ingrid gör sin Bengt sällskap i elitdivisionen nu på bekostnad (och återigen i streckstrid med minsta möjliga marginal) av L Altus. Kampen är stenhård och fortsätter i morgon! 

Efter lördagsmatchen:
Att England var favorit mot Bulgarien var det ju ingen tvekan om. Rätt resultat, 4-0, hade åtta st tippat. (3-0 hade elva tippat btw). Bengt återtog tronen med detta resultat. 4-0 gav också vår ordförande Lars sin första trepoängare. Har han månne börjat klättringen i divisionerna?

Det är riktigt jämnt runt strecket mellan div 1 och div 2 där Victor just nu drar kortaste strået eftersom han heter just så och inte t ex Jictor. Juha och Ingrid placerar sig i div ovanför. Btw jämnast är det i division 3. Sex av de sju experterna har samma poäng! 

Kommentar om omgång 5:
Återigen fullt deltagande!! 33 tippare hänger i. Grymt bra! 

Omgången gav blandade resultat. Endast 11st trodde t ex på vinst för Charlton och en eloge därför till Ingrid och Filip som satte 3p på Charltons bortaseger, 0-2! Starkt tippat. 

Tabelltoppen tätnar. Bengt lämnar förstaplatsen efter en nollomgång. Noll poäng fick inte mindre än sju tippare. Sven-Åke kliver upp som ny ledare på fler tippade treor än Lars Lindgren. Ut från topp fem ramlar Altus, Victor och P-I och in kliver nämnde Lars, Paul och Nils-Martin. Men det är jämnt. Ner till mästar-Magnus på plats tio skiljer det endast 4p. 

Veckans raketer är Johan D och Kevin som båda klämde till med 9p denna lördag! Kevin kliver upp sjutton (!) placeringar från sista till 16. Swooosch!! En illustration i att det kan vara lönsamt att hänga i med tippandet! 

Kommentar om omgång 4:
Ingen missade att tippa denna omgång! Mycket starkt jobbat allihop! Ny deltagare har vi också i Henrik som gjorde en rivstart med 7p direkt. Grymt! Åtminstone jag vet inte vem du är och du kanske har anmält intresse om medlemskap i Swedish Addicks redan? Om inte, gör det via länk på hemsidan :) Hjärtligt välkommen! 

Bengt gör, via samma poäng i samma matcher som Henrik, ett ryck i toppen. Bengt var en av sju stycken som satte Charltons 1-0. In på topp fem går nu också Victor tätt följd av sin far Per-Inge. Man kan se en spännande familjefejd bryta ut dem emellan. Nu topp fem på bekostnad av Nils-Martin och Lars Lindgren. 

Det särklass mest svårfunna resultatet var Uniteds förlust mot Palace. Ingen såg den komma. 

Veckans rakter blir Mats och Paul. De var ensamma om att sätta Prestons vinst mot Sheffield W, 2-1. Det blev också något av en vattendelare i omgången. Mats och Paul avancerade 10 resp 9 placeringar. 

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar om omgång 3:
Återigen ett starkt fält på 32 tippare. Mycket bra! Häng i allihop nu! Uthållighet är en framgångsfaktor. 

Charlton kvitterade på straff och vårt lag klamrar sig fast i toppen av Championship med 2-2! Underbart! I vår tävling kan vi ge Jonny en eloge som var den enda expert som satte det resultatet klockrent.

I totalen har vi ett skifte på förstaplatsen efter stor dramatik i Manchester där hemmalagets mål på övertid, som skulle inneburit att Sven-Åke fått 3p, blev bortdömt efter att VAR nyttjats. S-Ås guld blev därmed till sand och Bengt tar över tronen efter sina dagsfärska 5p. Som nya på topp fem presenterar sig Lars Altus och Nils-Martin.

Veckans raket blir Valen som med 8p avancerar nitton (!) placeringar från plats 31 till plats 12! Victor med c fick 7p och gjorde en skön resa upp i tabellen från 21 till 6.

Den stora losern denna omgång, och låt det aldrig mer hända, är undertecknande Gunnar med 0p. NOLL.   

Kommentar om omgång 2:
Charlton gladde oss alla med en vinst även denna omgång. Ännu gladare blev 15 av omgångens 
32 tipsexperter som fick tipsligapoäng i den matchen, ingen satte dock 3-1... 

Två andra solklara hemmafavoriter hos oss, nämligen Tottenham (Grattis Bengt!) och Fulham, gjorde sammanlagt endast sju tippare besvikna och poängutdelningen blev hög på de matcherna. Flest 3or delades ut på resultatet 1-1 i matchen QPR-Hudds: hela 10 st! 

Omgångens raketer: Uffe B som klev in i tävlingen nu och satte tre 3or direkt! Men också Sven-Åke som med sina 8 poäng avancerade från elfte till första plats i tabellen! 

Kommentar om omgång 1:
Säsongen är igång och med den vår egen tipstävling som ju inte bara är ett mått på skicklighet utan också ett prov i uthållighet. Att vara med i de flesta omgångarna brukar löna sig. Det var 26 deltagare i premiären (mycket bra!) och vi kan hoppas på att fler strömmar till framöver.

De flesta av oss måste böja oss för dem som drog in poäng på Charlton. Enligt välbetalda experter en solklar hemmavinst för Blackburn blev det motsatta, vilket sex tippare hos Swedish Addicks hade räknat ut. En av dessa var Helsingborgs bästa skomakare som även matade på med poäng i den svårfunna matchen i Wigan och i två matcher till.  Skon tar därmed en solklar ledning redan in i första kurvan. Tvåa ligger Juha, en av årets nya värvningar till oss norr om Blekinge och som tack vare fler treor placerar sig före dokumenterat skicklige Johan som var i segerläge ända in i sista omgången förra året.   

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.