Tipstävlingen går in på sin trettonde säsong. 

Tipsligan 2017/2018

Efter varje omgång av tävlingen uppdaterar vi listan som ni hittar härHallo Footballs lovers.
Så var det dax att mäta våra tipskunskaper igen. För trettonde gången kör vi igång denna numera klassiska tävling där vinnaren alltid kommer från sydsverige men där alla deltager med ett glatt och friskt humör. Ber att få återkomma med  mer detaljer om de första omgångarna men i ledningen efter 2 avverkade heat har vi Magnus med 9 pinnar före nykommlingen Benno på 8 poäng.  

Kämpa på.

Omgång 1-3

Efter 3 omgångar av årets tips tävling har vi en nykommling i täten. Benno leder på 14 pinnar före Magnus på 12 och Johan med 11 poäng. Regerande  mästaren Bengt sladdar i kön men får nog snart upp farten. Väl mött på årsmötet näst kommande helg. 

Omgång 4.

Vill gärna börja med att tacka Lars och övriga arrangörer och deltagare för ett bra och väl planerat årsmöte. Som vanligt flöt det på bra och svåraste frågan blev var näste möte skulle hållas. Till mångas förvåning blev det till slut Örebro som fick mest bifall, med 100 % fler röster än tvåan !
Veckans tips behärskade P-I bäst och med en fin 7-poängare höll han undan före en kvartett på 5 poäng, Gunnar,Hans, Revisorn och Skon.
I totalen spetsade det till sig rejält och där delar nu Benno och Mange ledningen på 16 poäng tätt följda av Johan och P-I på 15 och Lars med 14.

Omgång 5

En stenhård fight om första platsen denna vecka resulterade i en tredelad vinst. Bengt,Magnus och Victor lyckades alla med bedriften att hämta hem 9 poäng och därmed få smaka segerns söta smak. Även vårt Charlton ångar ju på och med en ny vinst så hägrar ju snart direktuppflyttning. Totalen leder nu Magnus på 25 pinnar före Vic 22,Bengt och Benno på 21 och Johan och Lars på 19. Vår ärade revisor har på 2 starter fixat ihop klart godkända 10 poäng och kommer snart att dyka upp i resultat tabellen.

Omgång 6

Ingrid och Johan gjorde gemensam sak av denna omgång och var helt överlägset bäst med 8 poäng vardera och distancerad trea blev Magnus med 5 poäng. I totalen håller dock Magnus undan och har nu ett försprång på 3 pinnar till Johan. 

Omgång 7

En relativt svår omgång vad gäller att förutse rätt resultat medan tipstecknen satt där de skulle i stor omfattning. John, Lars och Tomas delade på veckan seger med 6 poäng var. Johan kände sig möjligen tillfreds med förra veckans resultat och hoppade över denna omgång vilket kan visa sig ödesdigert i sammanräkningen och Magnus  utökade sin ledning med 100 % jämfört med förra veckan!

Omgång 8

Förhoppningsvis har vi fått ordning på datorproblemen nu och kan börja koncentrera oss på tipsresultaen. Denna omgång blev det jämnt i toppen då både Victor och Kevin skrammlade ihop 7 poäng och lämnade en kvartett på 5 poäng bakom sig. Anders " Lenhovda " övergav för en gångs skull sin negativa taktik och satsade på Charlton seger vilket ju gick sådär. De flesta fick ihop någon pinne på ManC-CP resultatet men ingen prickade 3-2:an mellan PET-WIG. Totalt är det lite stiltje med Magnus i topp före Benno och Victor men det får vi gemensamt se till att ändra på nästa vecka.

Omgång 9

Vår mutiple Stormästare Magnus verkar att ha återfått storformen efter en långvarig svacka och är nu i kanonform. Hela 9 poäng samlade han in i ladan denna omgång och var därmed överlägsen veckovinnare. I hans kölvatten forsade Gunnar,Hans och THomas fram till vardera 6 poäng. Totalen är oförändrad med Magnus i topp före Benno, dock är avståndet dem emellan nu hela 10 pinnar.

Omgång 10

I denna något stympade omgång där vi får nöja oss med 4 resultat än så länge så visade Thomas hög klass och avspisade restan av gänget med en fin 8 poängare. Som god tvåa följde Benno före Mats och därmed knaprade Benno in lite på den fortfarande ledande Magnus, det skiljer nu bara 7 pinnar dem emellan. 

Omgång 11

En fin vinst på The Valley med tiotalet svenska Addicks på plats satt ju fint. Sen följde ju en trevlig match på sydkusten då våra resande supportrar fick se Soton spela 2-2 mot Newcastle. I tipsligan så var Hans den överlägset bäste denna vecka och tog med 7 poäng hem en klar etapp seger före Rune med 5 och ett gäng på 4:a. Totalt drygade dock Magnus ut sin ledning som nu åter har växt till 10 poäng före Benno. 

Omgång 12

En svårtippad omgång där bla ManU nederlag mot Hudd fällde många. CP nystartade vinstrad blev inte så långvarig då man stod på näsan igen, denna gång mot Newcastle, Charlton däremot ångar på och det kan kanske sluta på ett trevligt sätt denna säsong. I vår tävling var altmeister P-I suverän och demolerade med sina 8 poäng resten av gänget även om Rune försökte att haka på med sina 5 pinnar. I totalen är det fortfarande Magnus i täten klart före John, Bengt, Benno och P-I.

Omgång 13

Charlton tuggar vidare på det vinnande spåret och där hoppade även Benno på denna vecka. Med generös 8 poäng blev han veckovinnare långt för Gunnar och Thomas " The Revisor " som båda fick ihop en femma var.
Totalen jämnade också till sig och Magnus fick se sin stora ledning smälta ihop till ynka 6 poäng. Spänningen stiger och säsongen är lång så ladda på med nya tips.

Omgång 14

Årets högsta veckopoäng noterade vi denna omgång. Alla tillsammans skrapade vi ihop 90 poäng vilket var nytt årsbästa. Mest samlade Bengt ihop tätt följd av bla Ingrid så segerjublen måste hörts över hela Lund kan man anta. På delad andraplats med Ingrid hade vi också Magnus och Mats och i totalen så kunde Magnus åter öppna upp ett tio-poängs försprång till de jagande i klungan. 

Omgång 15

Efter Sveriges kvalseger mot Gli Azzuri så hoppades man ju på medvind i veckans tippande, men tji fick vi ( nästan ) alla. Något sämre resultat har vi nog aldrig tidigare lyckats producera då veckans vinnare blev en trio bestående av Ingrid, Skon och Thomas som med "fina" 2 poäng överglänste resten som mestadels fick in ett eller noll poäng i kassan. Vi får skylla på kvalfrossa och ta nya tag nästa vecka då förhoppningsvis Sverige är klara för en Rysslandsresa och Charlton spelar igen.

Omgång 16

Så återkom ligalunken efter allt landslagskvalande och liksom Sverige så fixa Charlton till ett oavgjort resultat denna vecka. Dock lyckades man göra två mål något som landslaget inte orkade med men iställer hade de ju den Skånske härföraren Granen som sopade undan allt vad spagettigubbarna kastade mot den svenska muren. Tippandet skötte Ingrid bäst denna vecka och hon kunde med en superb 6 poängare hämta hem etappsegern före Rune och Mats med 5 pinnar var. Totalt blev det ingen större förändring utan Magnus fortsätter att dra i täten följd av Benno och John.

Omgång 17

Förlust för våra hjältar men serien är ju lång så det fixar vi nog, uppflyttning vill säga. Det verkar svårare att rå på Magnus även om Benno knaprade in lite och nu "bara" ligger 10 poäng bak. Veckans champion blev Hans med 6 poäng tätt följd av Erik och Benno med 5 vardera. 

Omgång 18

Så gjorde Charlton sin obligatoriska sorti från FA-cupen redan i detta tidiga skede. Anrika Wimbeldon blev för svåra och så var den tävlingen slut. Tipset skötte John och Lars bäst denna vecka och med 6 poäng vann de före Skon och Valen som knåpade ihop 5 vardera. Benno tog ledigt så i totalen gick nu John upp som förste utmanare till Magnus som fortfarande leder, nu 9 poäng före John.

Omgång 19

Så var åter en omgång förbi och med vinst för Victor som med 5 poäng överglänste resten. Totalen leder Magnus ännu och det verkar inte som någon riktigt orkar haka på.

Omgång 20

Efter ha blivit avbruten i rättandet på lördagskvällen av att en bil landade i min trädgård ( bjöd de fyra åkande på Gevalia ! ) så försöker vi nu att fortsätta med tipsrättningen. Omgången blev en stor framgång för sydöstra falangen då Lenhovd-Anders och altmeister P-I broderligt delade på etappsegern. Med 8 poäng vardera förpassade de Mats med 7 och Lars med 6 till de lägre pallplatserna. Sammandraget ser ut som förra veckan med Magnus i ohotad ledning före John och Benno.

Omgång 21

Den första av helgomgångarna gick solklart till vår ärade ordförande som på uppsittarekvällen prickade in 7 poäng, detta trots att han liksom alla övriga missade Wigans 0-7 kross av Oxford, tydligen har de mer att lära i denna kunskapsstad. Charltons julklapp blev rätt mager och bara 1-1 hemma var kanske inte vad de flesta hade önskat sig. Totale ledaren Magnus sniffade för mycket på glöggen och irrade bort sig och John tog chancen att knapra in ordentligt. Magnus leder ännu men nu bara 7 poäng före John och med Benno och Lars tätt därpå. God Jul till er alla.

Omgång 22

Tydligen var alla trötta av julfirandet och poängutdelningen blev mycket mager liksom Charltons målgörande. Tre man lyckades få ihop 3 pinnar var och blev med det bäst denna vecka. Sammanlgt håller Magnus undan för John och Benno.

Gott Nytt År tillönskas alla Addicks.

Omgång 23

Åldermannen P-I hade sparat krafterna bäst över nyår och kunde med 8 fina poäng jogga hem veckans omgång. Matchen Bristol R v Wigan visade sig ha blivit flyttad så där får vi vänta lite på resultatet. I totalen så håller Magnus undan med 85 poäng före John 76 och Benno 75. 

Omgång 24

Så var julhelgens alla omgångar avgjorda och kvar i toppen sitter Magnus fortfarande. Dock krympte avståndet lite denna vecka då John med en 8 poängs rad kunda knapra in och nu bara ligger 7 poäng efter i sammandraget. 

Omgång 25

En bra helg för våra hjältar i södra London då det blev en säker hemmavinst även om den inte skrevs till 6-1 som den gode Skomagaren hade tippat, 3-1 räckte långt och än lever drömen om uppflyttning. Veckans vinnare av tipstävlingen blev som så många gånger förr Mr Tipset, Magnus från centrala Helsingborg.  Han utökade därmed sin ledning i totalen till 8 poäng före John medan resten börjar att komma oroväckande långt efter. Skärpning krävs annars har Magnus vunnit innan mars månads utgång. 

Omgång 26

Veckans omgång innebar inga poäng för Charltons del, verken vunna eller tappade då matchen helt sonika blev inställd. I de övriga fyra matcher lyckades Magnus bäst med gissandet och landade på 4 poäng vilket var 1 bättre än en drös gubbar som hamnade på 3. Totalt så leder Magnus nu med 10 poäng före John och det verkar bli en svår nöt att knäcka detta försprånget. 

Omgång 27

En svår omgång tycks det för både Charlton och tipparna. Charlton tappade ledningen i hemmamötet mot Oxford och förlorade på övertid. Tråkigt. Det gick inte mycket bättre med vårt tippande och fyra poäng räckte till veckoseger. Dessa fyra pinnar sammlade Magnus ihop och han drar därmed ifrån ytterligare i totalen. På delad andraplats följde så Ingrid,Skon och Valen med 3 poäng vardera.. 

Omgång 28

Denna vecka såg vi glädjande nog att Gunnar åter tog upp tippandet efter en frånvaro på 12 omgångar. Lycka till efter den långa pausen Gunnar. Vi såg även Lenhovda ta en paus men hoppas den inte blir lika lång som GP:s. Fotbollsmässigt så fick vi ett tungt poängtapp i 95:e minuten borta mot Doncaster och det sved ju. Veckanas kioskvältare stod Southend och Rotherham för då de båda lyckades vinna otippade och inte gav många poäng för våra deltagare. Märkligt nog var det hela 5 tippare som körde helt torrt denna vecka, dvs skrapade ihop en fet nolla i poängkolumnen. Mycket ovanligt. Veckans kung blev Lars som hovade in hela 7 poäng och vann före Benno med 6 och en hel drös fyrapoängare.  Vi passade också på att lägga in den uppskjutna matchen Bury-AFC som slutade 2-1.  Därmed ser totalen ut som följer:

1. Magnus 113
2. John 96
3. Benno 93
4. Lars 92
5. Bengt 88

Magnus ser ut att gå mot en ny seger ( den femtielvte) och vi andra får läsa Vi Tippa bättre framöver.

Omgång 29

En tät omgång där det var mycket jämnt i tabellen. Lars slog liksom Charlton in på det vinnande spåret och lyckades hålla en hel hop utmanare bakom sig till veckoseger. I totalen är det dock lika spännande som i PL och Magnus har nu tjugo poängs försprång vilket lär bli svårt att hinna ikapp. Veckans mest svårhittade resultat blev Rochdales match mot Tottenham, oavgjort och det trodde bara Valen på. 

Omgång 30

Se bifogad tabell.

Omgång 31

Då bara 3 av 5 matcher blev spelade så avvaktar vi med det slutliga omdömet av denna omgång.

Omgång 32

Efter mycket strul sista tiden med ospelbara planer och väder och vind så fick vi ett resultat i alla omgångens matcher.
Åven om poängutdelningen var skral så blev det till slut fyra som delade på seger skumpan, nämligen Ingrid,John,Rune och Benno som alla lyckades hitta 4 poäng i denna lite småsvåra omgång. I totalen leder Altmeister Magnus nu med 15 pinnar före Göteborgs bäste Benno, trea ligger John och Lars som tog spelledigt denna omgång håller undan för Bengt som med en för honom mycket ovanlig nolla klamrar sig fast vid femte platsen. 

Omgång 33

Ånyo en stympad omgång där 4 av 5 matcher blev spelade. Gillingham fick inte till något speldugligt underlag utan de kunde gå till puben direkt. Med Charltons klena 0-0 hemma mot Fleetwood hade det kanske varit bättre att den också hade blivit framskjuten. Veckans skräll var väl annars Oxfords hemmavinst mot Peter.
Omgångens vinnare ( än så länge ) blev Thomas som satt två rätta resultat och därmed kammade hem 6 poäng. På en delad andra plats följde sedan P-I,John och Bengt H med 4 pinnar vardera. I totalen är det fortsatt Magnus i topp följd av Benno och John. 

Omgång 34

En händelserik omgång där Charlton efter att att sparkat tränaren äntligen kom in på vinnarespåret igen och nu skiljer det bara en vunnen hängmatch för att vi ska parkera på en kvalplats. Tipstävlingen genererade också gott om poäng och värst var Blekingemaffian där både far och son ( P-I och Victor ) lyckades hitta 8 poäng. Detta ledde till veckoseger som de dock fick dela med Herr Ordförande Lars som även han lyckades med detta. Totalt sett så ökade Magnus på sitt försprång och leder nu med sina 131 poäng hela 18 poäng före John och Benno. Önskar er alla en Glad Påsk och skulle det dröja med rättningen nästa vecka så beror det på  att jag befinner mig i Deutschland då och letar Oster-eiern :-)

Omgång 35 + 36

Årets påsksmällare stod Mats för då han i omgång 35 slog till med ett årsbästa resultat och skramlade ihop hela 11 pinnar och tog hem en solklar seger. Omgång 36 blev betydligt jämnare och där delade Hans och P-I på segern med 7 poäng före ett helt gäng på 6 poäng.  Totalen leder fortsatt Magnus betryggande med 17 poängs försprång före Benno. För Charltons del börjar det ju att ljusna och 3 raka vinster innebär ju nytt hopp om direktuppflyttning.  

Omgång 37

Dubbelseger för Helsingborgs falangen med Magnus som veckovinnare på 6 poäng tätt följd av Valen med 5. Totalen toppas fortfarande av Magnus med så många poängs försprång att resten får kämpa om andraplatsen.  

Omgång 38

Fattig omgång poängmässigt både för Charlton och oss tippare. Hemmaförlust för CAFC betyder att hoppet om en kvalplats minskade och samtidigt visade det sig att våra tipskunskaper var ganska klena denna vecka. 4 poäng räckte till seger och det fixade Valen tätt följd av Rune på tre och hela 8 spelare med 2 poäng. Totalen i stort sett oförändrad med Magnus i en stor ledning.

Omgång 39

FA cupen brukar ju bjuda på lite skrällar och även om semifinalomgången blev blev ganska lugn på detta område så slog Rune till med ett riktigt skrällresultat då han fixade hem hela 12 poäng och nytt årsbästa i tävlingen. På övriga pallplatser följde Magnus och Thomas med 7 vardera och i totalen så verkar det helt kört nu med Magnus i ledningen, hela 29 poäng före Benno och 30 före John. 

Omgång 40

Ny vinst för Charlton innebär att kvalspels chancen finns kvar. Chancen att rubba Magnus i tipstävlingen är däremot borta även om både Bengt och John försökte denna omgång och med goda 11 resp 10 poäng knaprade in något så är segern i hamn nu för femtielvte gången. Grattis Magnus.

Omgång 41

Så avslutar vi årets tippande med att konstatera att Magnus åter har visat sig vara bäst för femtielvte gången. Ett stort grattis till honom . Vi konstaterar också att Charlton tar sig vidare till play-off, detta trots förlust mot Rochdale, kanske inte så konstigt då de flugit in Jesus från Spanien bara för denna matchen.  Vi ser i alla fall fram mot spännande kvalmatcher med eller utan inflygande gäster. Sista omgången var det annars knalt med poängen och vinnare blev Valen med 5 pinnar följd av Kevin och Ingrid med 4. Nu önskar vi alla en skön och avkopplande sommar så ses vi till hösten i Championship med nya friska krafter.   

Ha en bra sommar önskar er Rättare.

Artikeln skriven av Anders Valefors 2018-05-06