Tipsligan 2016/2017

Tipstävlingen går in på sin tolfte säsong. Skall pokalen delas ut norr om Dackeland för första gången? Förra säsongen bjöd på en ny vinnare hemmahörande i Lund så pokalen stannade kvar i Skåne. Vi andra ger dock inte upp hoppet utan kämper enträget på!

Efter varje omgång av tävlingen uppdaterar vi listan som ni hittar här ovan.


Hallo Footballs lovers.

Nu är vi tillbaka för en ny säsong av den numera legendariska Addicks-Tipsligan. Med Bengt H som jagat villebråd kommer vi nu alla att satsa 100 på att vinna denna stolta och glansiga trofe. Må bäste hen vinna och må belgiska ägare återvända till sitt Waterloo.

Omg 1&2

Många letar form så tidigt på säsongen men Johan verkar ha funnit den på direkten och tar en klar ledning.
Vi återkommer med mera detaljer längre framåt.

Omgång 3

Det rullar på med Charlton seger och Mats seger i veckans omgång. 7 poäng lyckade Mats sno ihop och det räckte till seger före Skon på 6 och Victor på 5. I totalen behåller Johan sin ledning men har nu sällskap av Skomagaren, bägge med 12 poäng, 2 före ett gäng på 10 pinnar. Glöm nu inte att anmäla er till årsmötet som kommer att bli en grym tillställning med både levande och TV-sänd fotbollsunderhållning på programet.
Väl mött i Helsingborg den 10:e september.

Omgång 4

Det blev gott med poäng denna vecka och fina 8 pinnar behövdes för veckoseger. Detta klarade 3 man av, nämligen Bengt,Rune och Nils-Martin. Bra jobbat. I totalen hoppade nu Rune upp till ledareposition tätt följd av Bengt och Johan. Gamla stormästare som P-I och Magnus sladdar betänkligt men säsongen är ju lång så de kanske kan återhämta sig.

Omgång 5

I skuggan av årsmötet så fortsatte tipstävlingen där det blev jämnt värre och hela 4 man som fick dela på seger drycken. Gunnar,Kevin,Nils-Martin och Rune plitade alla ihop 5 poäng vilket räckte långt denna omgång. Rune behåller sin ledareposition och jagas närmast av Bengt, Johan och Skon. Vill också passa på att tacka alla deltagare på årsmötet för en trevlig och angenäm träff och ett särskilt tack till organisationskommitten som fixad till ett bra flyt på både möte och deltagare.

Omgång 6&7

På grund av semester&churchhoppingresor så blev denna rättning lite sen men bättre sent än aldrig heter det väl? Efter att ha avverkat 4 katedraler, 7 bykyrkor, 1 minaret och 2 bönehus så kom jag fram till följande resultat.

Omgång 6 var en svår nöt tydligen och 4 pinnar räckte för seger något som Lenhovda och Hans fixade. Omgång 7 blev tydligen lite lättare och då sprang också poängskörden upp betydligt. NML toppade omgången på fina 8 poäng tätt följd av Victor på 7. Totalt jämnade det ut sig något otroligt och NML tog över taktpinnen med 27 poäng före ett gäng flåsande vargar på 26, Rune,Lenhovda och Bengt.
Nu tar jag som rätträknare återigen en liten paus nästa helg men hoppas kunna återkomma med en sammanräkning tisdag nästa vecka. 

Omgång 8

Det blev en lurig omgång och ganska tunt med poängutdelningen. 4 sådana räckte för veckovinst och det salade 3 man ihop, nämligen Hans,Lars och Skomagarn. Samtidigt tog 3 man ledigt från den betungande uppgiften och Rune,GP och Vic nollade därför  vilket ju kan vara till stor nackdel när räkenskapens dag stundar. I totalen blev det nu Skånsk-Småländsk ledning genom NML och Lenhovda på 29 strax för Bengt på 28. Nu avnjuter vi lite landskamper och återkommer nästa vecka fulla av tipsenergi.

Omgång 9

Det ända roliga med denna omgång var Charltons seger med 3-0. Resten var en uppvisning i dålig tippning. Skärpnings krävs.

Omgång 10

Nu när höstrusket lägger sig som en gråblöt filt över oss alla så verkar även tipskunnandet att blåsas bort ihop med de dalande löven. Ynka 4 poäng räckte för veckovinst och det hade hela 4 styck klarat av. Totalt rasar kampen vidare med full höststormsstyrka och längst fram står denna vecka Bengt med knapp marginal före Rune och Lenhovda. Kämpa på.

Omgång 11

Lite piggare tipsande fick vi denna vecka men 5 poäng var allt som krävdes för seger. Detta lyckades en trojka bestående av GP,John och Kev fixa. Totalt är Rune värst med 37 tätt följd av Lenhovda och Bengt med 36 pinnar.

Omgång 12.

Kampen om den ärorika trofen rasar vidare med full styrka. Denna omg lyckades 3 män tippa ihop 6 poäng vilket var bra nog för etappseger. BH,MGP och P-I var alla med i denna trio. Totalt var dock BH mest lyckosam och tog nu tag i taktpinnen som det förväntas av den regerande mästaren. 42 totalpoäng ger en fin ledning på 2 till Rune och 4 till Anders Lenhovda. Nu önskar vi all våra tappra medlemmar som skall över till ön och skåda på härligheten live all lycka till med resultaten och övriga aktiviteter. Vi kan förvänta oss direkt-rapporter från både Swindon,  Peterbourogh och andra metropoler under helgen. God tur som Johaug sa och klämde en tub !

Omgång 13

Trots stor stöd från de ditresta svanska Charlton supporterna så lyckads man inte få med sig något i poängväg från Swindon. 0-3 i gumpen blev det och enligt rapporter från UK så var det 6 slokörade kamrater som fortsatte sin höstresa mot P-boro. I tipstävlingen visade P-I att gammal är äldst och höstade hem hela 8 poäng vilket var 2 bättre än Smålands bidrag till denna kamp, nämligen Anders E. Totalt leder fortfarande BH men både Lenhovda och Rune är tätt i hälarna samtidigt som de multipla mästarna P-I och Magnus börjar att avancera i listan. Kan bli en mycket spännande kamp till slut.

Omgång 14

Bra omgång rent poängmässigt då vi tillsammans lyckades få ihop 68 poäng, årets näst högsta notering. Bäst lyckades Erik,Johan och Lars som alla fick ihop 6 oäng vilket räckte till veckoseger. Totalt är det fortfarande mästaren Bengt i täten följd av Anders Eriksson och Rune.

Omgång 15

Nu får vi alla skärpa till oss om inte Stormästaren Magnus åter skall betvinga alla i denna ädla sport.
Nio fina pinnar gav Magnus veckosegern  tätt följd av Johan och John med åtta. Sammanlagt håller dock Lenhovda undan med 54 före Rune 53. Spännande värre. Att notera är också att Valen passerade 30 poängsgränsen.

Omgång 16

En runda med en del ovanliga resultat, 1-5 och 5-0 ser vi ju inte var dag däremot ser vi oftare ett CAFC som har det svårt med cup-turneringar. Nu blev det ett omspel till slut och vi får hoppas på torrare krut till den matchen. Veckans vinnare blev P-I som knåpade ihop 7 poäng tätt följd av Magnus på 6 och John på 5. Sammanlagt börjar det nu se ut som vanligt nämligen med MMM ( MultiMästarenMagnus ) i täten. Vi konstaterar också att hela 6 man tydligen var ute och handlade julklapper och därför inte hann med att tippa.
Kan också konstatera att Herr Ordförande verkar att ha för mycket fritid och därför  lagt ner mycket arbete  på att snygga till resultat sidan som nu skiner som ny i vintermörkret. Vi tackar för detta och önskar alla deltagare lycka till i den fortsatta jakten på den stora Pokalen. 

Omgång 17

Charlton fortsätter på den inslagna vägen och spelar åter 0-0. Victor däremot letar upp vinnarspåret och tar hem veckans omgång med en fin sexa. Totalt får vi en dubbel i ledningen genom Rune och Lenhovda som nu båda har skrammlat ihop 61 pinnar. Nu traskar vi vidare i vintermörkret och hoppas att ljusare tider stundar.

Omgång 18

Veckans vinnare blev Anders Eriksson med 7 poäng tätt följd av BH på 6 och GP och Lars med 5 poäng. Detta betyder att Lenhovda rusar fram i täten nu med 68 poäng och ett gott försprång till BH och Rune på 64.
En God Jul önskas alla tippare.

Omgång 19 till 21.

En god fortsättning tillönskas alla tipsvänner. Anders Eriksson håller krampaktigt fast vid ledningen och även om den krympt till en enda pinne så räcker det ju. De sex främsta separeras av endast 8 poäng, från Eriksson på 78 till sjätteman Rune på 70 jämnt. Kommer att bli en grymt spännande vår. Kämpa på. 

Omgång 22.

Inga större förändringar. Nu leder Magnus men det är långt kvar till målsnöret.

Omgång 23.

Kallt i England tydligen och 40 % inställt på vårt tips så rättning och resultat får vänta. Kan ju konstatera att en del börjar bli helt desperata i jakten på poäng men att tippa Bradford-Millwall 1-9 tyder ju mer på ett fall för       " Uppgjorda match roteln" än ett seriöst slutresultat . Kämpa på.

Omgång 24

FA-cupen gillar verken Charlton eller dess supporters. Totalt ynka 13 poäng lyckades alla tips experter sala ihop och det var ju inget att skriva hem om. Erik var minst dålig och fick ihop 4 poäng och i totalen leder nu Lenhovda ihop med Mange.

Omgång 25

Tillbaka i liga lunken och 1-1 hemma mot Fleetwood var väl inte vad vi hoppats på men så blev det. Detta hade emellertid Johan på känn och med det som grund fick han ihop 7 poäng och blev därmed veckobäst tätt följd av Bengt och Kev på 6 poäng. I totalen klev  mästeren Bengt fram i täten och med 85 pinnar skaffade han sig ett litet försprång med 3 ner till Magnus och 4 framför Lenhovda.

Omgång 26

Åter en oavgjord match och tappade poäng gör att det blir svårare och svårare att nå en kvalplats. I tippstävlingen verkar nu regerande mästeren Bengt att ha fått upp farten och även om Kevin knep veckovinsten så ångar  Bengt på i täten och siktar nu mot 100 poängsvallen som nästa mål.

Omgång 27

Charlton fortsätter att kryssa sig fram på fotbollshavet. 3 mål på bortaplan borde ju kunna ge mer en ett poäng men det ville sig inte. Veckans vinnare blev Gunnar som med 7 poäng var knappt men klart före duon Lars och Valen. Totalt har nu Bengt ett stadigt grepp om pokalen och det lutar som vanligt åt att den stannar i södra Sverige. 

Omgång 28
En svår omgång både förr oss tippare men även för Charlton som stod på öronen hemma mot Bury. Rune var den som bemästrade underlaget bäst och gled med sina 5 poäng först i mål tätt följd av 3 man på 4 pinnar, Anders E,Erik och Lars. Bengts fasta grepp om pokalen blev ännu hårdare och han leder nu med 9 poäng före den nye tvåan Anders E. Noterbart är att hela 4 deltagare lyckades med att tippa alla matcher fel och därför inhandlade en fet nolla i poängligan.

Omgång 29

En jämn omgång med 4 man i täten på 5 poäng, nämligen Lenhovda, Bengt,Johan och Kevin. I totalen hände inte mycket så Bengt sitter kvar i orubbat bo med en ledning på hela 9 poäng före Eriksson från Lenhovda.

Omgång 30

Resultat:
1. Kevin och Johan 8 poäng
3. Lenhovda och P-I 6 poäng

Totalen:
1. Bengt 109
2. Lenhovda 101
3. Kevin 95.

Kämpa på !

Omgång 31

Ungdomen rusar fram med full styrka denna omgång och Victor slog Johan med 10-9, mycket goda resultat för båda och Johan hade t.o.m all 5 tipstecknen korrekta. I totalen är det dock mest de gamla uvarna som dominerar. Bengt i fortsatt ledning före Anders E, Kevin och Johan som nu tog sig upp till delad tredje plats.. 

Omgång 32

2-0 var ett gångbart resultat denna omgång och den som satsade mest på det var Johan som också blev belönad med 7 poäng. I hans kölvatten följde Lenhovda och P-I med vardera 6 pinnar. Totalt håller Bengt undan utan större problem och det blir nog svårt att hindra en andra rak seger för honom.

Omgång 33

Charlton vann och skaffade sig lite andrum i botten av tabellen och Bengt gjorde ett litet ryck i toppen av tabellen. Även om Magnus och Skomagaren delade förstaplatsen på kanon fina 10 poäng så räckte Bengts 8 sköna pinnar till en delad tredjeplats, med Rune, och en utökad ledning i totalen. Verkar som om Ingrid snart kan boka biljett till årsmötet. I avdelningen långsökta tips är nu Lars 1-8 tips slaget av Mats som drog till med 1-21 i matchen Scun-Bolt. Friskt vågat hälften vunnet.

Omgång 34/36

Trots alla illvilliga rykten utplanterade av Tipsgeneralen så förflöt påsken lungt och städat. Har dock taget en, i mina ögon, välförtjänt semester varvid rättandet blivit lite lidande. How ever så är och var ju Bengt stensäker vinnare sedan flera veckor och bara för att understryka sin position så avslutade han med en fin 10: a.

Omgång 37

Så var det slut på det roliga för denna gång. Avslutningsomgången blev ett lätt byte för Anders Eriksson som med 6 poäng enkelt tog hem finalen. I totalen var det ju ingen som var i närheten av Stormästaren Bengt som med sitt säkra tippande försvarade sin titel från fjolåret. Ett stort GRATTIS till honom. Nu önskas alla tippare en skön och avkopplande sommar så tar vi nya tag i augusti.
Här följer topp 10.

1.Bengt 152
2.Lenhovda 133
3.Johan 132
    Kevin 132
5.Rune 131
6.Magnus 129
7.Lars 124
8.P-I 122
9.Skomagarn 120
10. John 119
 

Artikeln skriven av Anders Valefors 2016-07-31