Tipsligan 2015/2016

Tipstävlingen går in på sin elfte säsong. Skall pokalen delas ut norr om Dackeland för första gången eller kommer tillökningen av deltagare från den södra landsänden att åter säkra pokalens hemvist på de södra breddgraderna?

Efter varje omgång av tävlingen uppdaterar vi listan som ni hittar här ovan.
Omgång 36


Allt klart då. Bengt vinner och stort grattis till honom. 
Vi börjar om i augusti.
Ha en solig och värmande sommar.

Omgång 35
Slutet närmar sig och lite spänning lyckades Anders E framkalla då han knaprade in några poäng på suveräne Bengt. I totalen ligger nu Bengt med 124 poäng före Eriksson på 118 och någon annan lär inte kunna blanda sig i slutleken. Veckans man var dock Johan som med kanon fina 10 poäng krossad resten av gänget, även om Gunnar,John och Lars gjorde hedervärda insatser med 7 pinnar vardera.
Gamle Stormäster Magnus hade tolv friska på stryket men föll på........vad tror ni ? Leeds-Charlton så klart, så liket lever än även om det redan är klart i vilken värld de lever i nästa säsong. Men det är väl bara att hoppas på en thailändsk ägare och nya friska ideer, kan Leicester så kan väl CAFC. Nu tar rättningpatrullen 2 veckors "Urlaub" så det kan dröja innan nästa uppdatering följer.
 
Omgång 34

Nu väntar vi alla på den stora slutspurten. Den för Charltons del kom ju av sig så det blir 3:an nästa säsong, förhoppningsvis med ny ägare och ny tränare. I vår tipstävling så visade ledande Bengt lite nerver och tappade 2 poäng på den jagande Eriksson från Lenhovda. Men med 8 pinnars försprång så  ska det väl mycket till innan Bengt tappar detta. Må bäste man och Leicester vinna.

Omgång 33
Vårsolen börja titta fram och förslöar tydligen oss alla för någon riktig reda med tippandet blev det inte. Magra 4 poäng räckte till veckoseger och det fixade Kevin före Bengt och P-I med 3 vardera. Gunnar la ner verksamheten helt och brände väl såmed sin sista chans till totalsegern för i år. Bengt rusar vidare i täten och med 10 poängs försprång ska det mycket till för att han ska missa slutsegern. Vi alla får väl så smått börja plugga på Leauge One lagen för det ser ju som det är där vi spelar nästa säsong.

Omgång 32
Charlton tappade greppet igen på det där sista halmstrået och nu verkar det bli tufft att överleva Champ-livet ett år till. En som dock blommade ut denna omg var Paul som med suveränt fina 10 poäng sopade bana med resten. Smålands stolthet Eriksson var i närheten med 7 poäng men övriga rejält slagna. I totalen ryckte Bengt till sig en 8-pinnars ledning före Mats och snart blir det som med Leicester, svårare att förlora än att vinna. Vi jagar vidare mot målsnöret och må bäste hen vinna.

Omgång 31
Charlton greppade väl sista halmstrået och slog BIR med solklara 2-1 så än kan ju nedflyttning undvikas. I tippstävlingen liknar det mer och mer ett tvåhästs lopp mellan Bengt och Mats. Även om de jagades hårt denna vecka av Victor och Paul så höll de undan och kunde fixa en utdrygad ledning i totalen.

Omgång 30

Lugna gatan denna vecka på poängsidan, 5 styck räckte till delseger. Bengt behåller greppet om pokalen samtidigt som Charlton börjar att vobbla igen efter några hyfsade insatser. Vobblar gör däremot inte Leicester som stormar vidare mot PL-guldet, ära och evig lycka. Kul om det kunde funka, blir ju en morot för alla andra "andra" plans gäng som kanske kunde ta Gunde på större allvar, "Inget e omöjligt".
  
Omgång 29

Veckans solklara vinnare blev Ingrid med fin-fina 8 poäng, långt före alla andra " also runs ". I totalen blev det lite mer spännande men inte mycket, Bengt travar på med 5 poängs försprång på Mats och 7 före Lenhovda och GP.

Omgång 28
Årets näst bästa poängresultat blev det denna omgång. Hela 75 pinnar samlade vi in totalt och bäst lyckades Mats och John med 8 poäng vardera, tätt följda av Gunner med en fin sjua. I totalen sprängde Bengt som förste man 100-vallen och leder fortsatt, 5 poäng före Mats och med Gunnar som trea. Även för Charlton blev det ju en trevlig helg och en mycket välbehövlig 3-poängare, återstår att se om det kan vara en vändning på g.

Omgång 27
Trots tre gjorda mål blev Charlton poänglöst och nu känns trean nära. Även för tipparna blev det skralt med poäng men Bengt knatar på och befäste sin ledning med 5 nya friska poäng. Därmed blev han veckobäst ihop med Lenhovda-Anders. Mats följde på tredje plats och i totalen är det också Mats som hotar mest. Bengt glider fram på 96 pinnar, nu hela 8 före Mats och 9 före Lenhovda.

Omgång 26
Klen omgång med lite poäng till alla. Bengt befäster tätplatsen och blir svår att rubba. 
Omgång 25
En liten klen hemmapinne blev det för Charlton men det lär ju behövas bättre utdelning framöver om kontraktet skall räddas. Omgångens vinnare blev inte en men tre stycken som lyckades hitta 5 poäng vardera, nämligen Ingrid, Johan och Rune. I totalen seglade dock Bengt vidare i vinnarespåret och leder nu på 86 poäng för Gunnar och Mats som halkar efter med sina 81 pinnar. Nu får vi sätta vår lit till de nyförvärv som trillat in sista tiden, bla en högklassig italiensk försvarare. Come on Charlton.

Omgång 24
Så var Charlton tillbaka i förlustspåret igen och endast Eriksson hade detta på känn, övriga kammade noll på denna match. Erikssons negativa tänk hjälpte honom trots allt inte till någon etappseger utan som suverän veckosegrare stod förstepostiljon Rune med 7 säkra pinnar. I kölvattnet kämpade Mats och Erik om andraplatsen och där blev det dött lopp. 5 poäng vardera. I totalen är det nu tätare än en Londondimma i kampen om Den Stora Trofen. Bengt håller ännu undan med sina 82 poäng men nafsande i hasorna på honom följer en hel vargflock, Gunnar 81, Mats 79 samt Eriksson och Hans på 78. Kommer att bli otroligt spännande framåt vårkanten, dels vem som vinner Trofen dels om Charlton kan kämpa sig kvar i tvåan.  

Omgång 23
Nu har det vänt. Poängen börjar att trilla in och en bortaseger satt ju som en fläskläpp. 1-4 hade ju ingen tippat men  i det stora hela hade Lars tyckt bäst och vann veckans omgång på hela 8 poäng, en eller två evigheter före en klunga på 7 tippare som lyckats hitta 4 sådana. Detta till trots så leder fortfarande Bengt H på 81 pinnar före Gunnar och Hans med 78.

Omgång 22
Äntligen fick så Charlton med sig en pinne från ligaspelet och kanske kan vi hoppas på en ljusning nu.  Ljust var det även för Gunnar denna omgång då han snickrade ihop 8 poäng och blev veckans vinnare tätt följd av P-I 7 poäng och John och Bengt med 6 vardera. I totalen leder fortfarande Bengt på 78 pinnar före Gunnar och Hans på 75.   

Omgång 21

Med alla förändringar i klubben hit och dit så visste vi väl inte riktigt var vi hade vårt Charlton, förutom då flerfaldige Stormästaren och Nestorn i detta spel som kallblodigt och utan bedövning drog in Hull-CAFC 6-0. Ytterligare en 3:a hjälpte honom till veckosegern före Lenhovda och Hans på vardera 4 poäng. I totalen är det jämnare en på länge, bara 4 poäng skiljer de 5 första åt och när nu  Magnus fått upp farten så får nog de övriga i tätgruppen klä sig varmt, något man väl gör iaf i dessa bistra vinterdagar. Kallt eller inte, fotbollen rullar på i Drottningdömet och frågan är väl bara vart det rullar hän för Charltons del. Lutar ju mycket åt en ny sejour i ettan men än ska vi väl inte ge upp, det är bara att kavla upp de långa och kötta på mot målsnöret.

Omgång 18-20

Då har krutröken efter nyår och glöggdoften efter julen lagt sig och det är tid att summera helgernas tipsansträngningar. Tre omgångar körde vi i ett och vi fick fram tre olika segrare, nämligen i tur och ordning Magnus, Per-Inge och en delad seger mellan Eriksson och Paul F. I totalen visar sig Bengt vara ståndaktig och håller undan med totalt 70 pinnar emedan Hans 66 och Gunnar/Mats på 65 nafsar i hasorna. Någon av dessa fyra verkar vara ett hett tips som slutsegrare vilket man väl inte kan säga om Charlton.  Men än återstår det mycket spel innan vi summerar och allt kan hända så kämpa på ända in i kaklet.

Omgång 17:

Så här i julstöket blev det tydligen lite mycket att tänka på fotboll också och resultatet blev en ganska klen men jämn omgång. 4 poäng räckte för seger och det lyckade hela 5 deltagare få ihop. I totalen blev det inga större omkastningar utan Bengt strävar vidare i täten följd av Hans och Mats. Nu önskas alla tippare en God Jul och lycka till i den stora Jul-omgången.

Omgång 16:
Nu blev det lite bättre och till och med Charlton lyckades ta hem en pinne. Veckans vinnare blev tre till antalet då John,Kevin och Valen alla lyckades pricka in 5 poäng. I totalen så håller Bengt ett fast grepp om pokalen med sina 59 poäng långt före en kvartett på 53 nämligen Lenhovda,Gunnar P,Hans och Mats. Nu närmar sig snabbt julens mångomgångstips och då gäller det för alla att vara på tårna, mycket kan avgöras i dessa glöggdimmorna. 

Omgång 15
Den sämsta sen vi startade denna tävling så den låter vi passera utan några större kommentarer. Nästan alla kunde ingenting om något.

Omgång 14:

Charltons nyfunna form försvann som en avlöning och en smärtsam hemma förlust fick noteras. En som inte lät detta påverka var Bengt som med 8 poäng tog hem veckans etapp och samtidigt klättrade upp i ensam ledning i totalen på 55 poäng, fyra före Eriksson och fem för Gunnar.

Omgång 13

Efter alla landskamper så var vi tillbaka i vardagen och Charlton fortsatte på den inslagna vägen och tog en ny fin seger. Bäst form för tillfället visar Magnus som med en ny veckoseger närmade sig toppgänget. 7 poäng räckte till vinst före Skomagaren och Gunnar. I totalen håller Hans undan men är hårt ansatt av en trio bestående av Bengt,Eriksson och Mats. Veckans hedersomnämnande går till Victor som var den ende att tro på Liverpool vinst.


Omgång 12
Efter ett längre uppehåll pga diverse trassel med ny hemsida och därav följande problem är vi nu tillbaka på banan och hoppas kunna bjuda på en uppdatering i veckan minst. Omgång 12 blev ju lyckad då Charlton äntligen kunde vända på den långa, nästan Olle Nordinska förlustmarchen, 0-3,0-3,0-3 osv. Detta utnyttjades bäst av Skånepågarna Magnus och Valen som med frisk och syrerik Englandsluft i lungerna blev bäst i klassen denna vecka. 6 poäng räckte för vinst och med upp på pallen kom Bengt och Kevin på 5 pinnar.
I totalen är det fortsatt mycket jämnt och Hans håller undan med 45 poäng, tätt följd av Eriksson 44 och Mats 43.​

Omgång 7

Tvekampen om tippstronen fortsätter med oförminskad styrka och efter sju omgångar är det mer spännande än någonsin. I täten efter fina 8 pinnar denna omg. ligger nu Mats som totalt orkat skrapa ihop 28 poäng. Ledningen är dock knapp då Ingrid och Rune båda skuggar med fina 27 poäng och än så återstår det ju mycket vatten under bron innan den feta damen sjunger. Kom igen nu alla ni som sladdar, ända in i kaklet är det som gäller.

Omgång 6

Efter Charltons strålande start på säsongen har det nu gått lite grus i maskineriet och det hackar betänkligt, liksom det gör med vårt tippande. Denna omgång räckte det med halvbra 5 poäng för att koras till veckovinnare, vilket 2 styck hade klarat nämligen Victor och Valen. Totalt är det Ingrid som håller i taktpinnen med 26 poäng tätt följd av Rune på 25 och Hans med 24, jämnt så det förslår.

Omgång 5

Vinnare av denna blev den regerande Stormästaren P-I med glada 6 poäng tätt följd av Kevin på 5 och en hel ( som vi säjer i Skaune ) drös på 4. Totalen jämnade ut sig och Rune och Ingrid delar nu på ledningen före Hans.

Omgång 3 & 4
Pga flytten av vår hemsida hann vi inte med att kopiera över dessa textrader innan den gamla sidan släcktes ned.

Omgång 2
Rune återgick till hängmattan och istället tog Ingrid tag i taktpinnen och klämde till med en lika fin 9-poängare och tog samtidigt över i totalledningen på utmärkta 13 poäng. Rune skuggar på 11 följd av Hans med 10. Resten famlar fortfarande i blindo.

Omgång 1
Sommarträningen hade Rune skött bäst då han rivstartade med en fin 9-poängare med Hans i kölvattnet med goda 7 pinnar. Resten låg mer eller mindre kvar i hängmattan och dåsade.

Artikeln skriven av Anders Valefors 2015-11-21