Tipsligan 2014/2015

Tipstävlingen går in på sin tionde säsong. Skall pokalen delas ut norr om Dackeland för första gången eller kommer tillökningen av deltagare från den södra landsänden att åter säkra pokalens hemvist på de södra breddgraderna?

Efter varje omgång av tävlingen uppdaterar vi listan som ni hittar här.

Omgång 36

Inte många rätt denna omgång heller trots att så mycket stod på spel.
Eriksson och Johan lyckades bäst med 3 poäng vardera och resten glömmer vi.
Dock inte Per-Inge som med sin stora erfarenhet och kunskap kunde hålla undan alla utmanare och säkra sin tredje ( eller fjärde) totalvinst och därmed torde inräknas i de Stora Tipparnas skara.

Grattis till P-I för en fint genomförd säsong.

Omgång 35

I årets näst sista omgång kom  ett bottennapp som vi hoppas aldrig skall upprepas. Att 16 fotbollsexperter alla samtidigt kan bli så yra hade man ju inte trott. Att ingen kan hitta så enkla resultat som Mill- Der 3-3-, Ful-Boro 4-3 samt Ever-ManU 3-0 är ju obegripligt !!  Ynka 15 poäng totalt och icke ett riktigt sifferresultat tyder ju inte på någon större insikt i detta ädla spel. Minst dåliga var Lenhovda, Hans, Lars A, Mats och Victor som fick ihop mäktiga 2 poäng vardera, resten hade tydligen gummiarm eller något annat formfel. Totalt har nu P-I med 119 poäng 4 pinnars försprång före Bengt men fortfarande är det hela åtta man som kan ta hem slutsegern, Det är tom jämnare än Championship. De som ligger inom räckhåll till P-I är, Bengt, Johan, NML, Hans, Valen, Kevin och Mats. Så nu gäller det att dra in en fullträff nästa omgång och gå till sommarlov med den vackra pokalen ( om nu nuvarande innehavare kan hitta den ) på bästa plats i bokhyllan. Lycka till.

Omgång 34

Med nu bara två omgångar kvar så börjar det hetta till i toppen. Per- Inge som legat i täten länge verkar att ha tappat orken och Bengt kommer med stadiga resultat närmare och närmare, ska vi för första gången i tävlingens ärorika historia får en Roockie som slutsegrare ?
Veckans vinnare blev John som verkligen spurtar med den äran, andra raka etappsegern, före Lars och Magnus på de övriga pallplatserna.
Noterbart var att ingen hittade 4-4 resultatet i Hud-Derby matchen, märkligt ! Och att Valen försov sig under laddning för kvällsmatchen och därmed missade att tippa. Inga stilpoäng för det inte. Nu laddar vi alla stenhårt inför de avgörande omgångarna, och med 2 gånger 15 poäng kvar att spela om så är allt möjligt, säger Gunde.

Omgång 33

Ytterligare en omgång avgjord och nu börjar det dra ihop sig på riktigt. Med bara 4 matcher kvar så blir det svårt att göra några stora förändringar i totalen. P-I toppar fortfarande, nu med 117 poäng, 5 för Bengt och 7 före Johan som väl är de två som kan utmana in på upploppet. Omgången vanns av Johan och Valen med 7 poäng vardera men i totalen har de långt fram till toppen. Dock tog Valen hem ett stilpoäng på 4-2 tipset i Manchester derbyt.

Omgång 32.

I den vilda jakten på påskharar och påskpoäng så lyckades Hans bäst i en jämn omgång. 8 poäng räckte till veckoseger före Mats på 7 och Bengt med 6. I totalen betydde det att Bengt närmade sig suveränen P-I och nu börjar få lite häng på första platsen. För Charltons del blev det ju en tung förlust trots backning av vår högt ärade ordförande på plats, vet inte om han fick in vår flagga på läktaren denna gång, det borde ju i så fall ha hjälpt till lite tycker man.

Omgång 31

Charlton och Skomagarn blev veckans vinnare med fina poäng till båda.
Peters 7 pinnar blev för mycket för alla andra inklusive Lenhovda som stretade emot fint med sina 6 poäng. I totalen seglar dock P-I vidare i ohotad ledning, nu hela 10 pinnar före best off the rest, Johan som lyckats få ihop 102 stycken. Skärpning nu alla, annars blir det en walk in the park för Sillastryparn från Listerlandet.

Omgång 30

Lökarna börjar spira, trasten sjunger och United börjar spela fotboll, fan, det blir nog vår i år också och även om Charlton gick på pumpen så har de senaste veckornas fina resultat gjort att kontraktet ser ganska klart ut.
Veckans bomb var väl annars att Man C åkte på däng och att Gus Poyet ( när detta skrives ) fortfarande bossar för Sunderland. I tipstävlingen så vaknade Lenhovda/Eriksson till och fick ihop 6 poäng vilket räckte till etappseger före en trio på 5. Totalen ser fortfarande ut att vara given för Per-Inge som leder med stadiga 9 poängs försprång och närmast skuggas av Johan och Bengt. Passa nu på att tippa ordentligt nästa omgång eftersom tipsmaster Magnus är i det stora Äpplet för att insupa inspiration för lite förnyelse här på tipset, bl.a rycktas det om hockey matcher ska ingå så passa på nu innan förändringarna börjar att gälla.

Omgång 29

Vi börjar sakta men säkert närma oss upploppet på årets säsong men än finns det tid att jaga ikapp täten som för tillfället består av P-I, Bengt och Johan, särskilt P-I har kopplat ett litet grepp på totalen och blir svår att rubba. Veckans omg  blev lite halvsvår men Mats lyckades träffa rätt med en rad som gav 8 poäng medan andraplatsen blev mångdelad, hela fem man skrapade ihop 5 pinnar. Charltons fina vårform verkar ju till att hålla i sig och nedflyttningsspöket är väl snart helt försvunnet. Däremot börjar det bli allvarligt för våra tippare, nästa säsong får ju bara de 12 bästa tippa i Charlton ligan medan resten blir förvisade till att tippa på Millwallsidan, så skärpning nu och ge allt i vårspurten.

Omgång 28.

Trots mycken kärlek från läktarna  så fick Chris P åka tillbaka norrut med 0-3 i baken och förutom att Charlton börjar stabilisera sig som ett mittengäng gav det bra med tipspoäng. Även Man U vinst gav fina poäng trots att ingen visste hur eller vem som blivit utvisad. Däremot var Pools vinst en överraskning för de flesta och det var bara Skon som trodde på Anfield gänget. I totalen luktar det fortfarande fisk från Listerlandet med P-I i topp med 101 poäng före Johan som gått starkt på slutet och nu skramlat ihop 93 points. Fortsättning följer.

Omgång 27

Charlton vann borta med 3-0 och alla var lyckliga och ingen brydde sig om den magra poängutdelningen, ingen över 4 pinnar, Men P-I behöll ledningen på 98 pinnar, före  alla andra på lite mindre poäng. (Den uppmärksamme noterar att kommentaren från Valen var den kortaste någonsin, eventuellt skulle det kunna ha ett samband med utgången i matchen Swansea - Man U/Lars)

Omgång 26

Vilken omgång. Poäng till höger och vänster och nästan alla var glada. 3 goa himmapinnar till CAFC som med 3-0 resultatet överraskade många men de flesta var nöjda och särskilt Magnus, Hans och Lars A som med 8 poäng sprang hem veckans tips. Som goda tvåor följde Bengt och Johan på 7 pinnar och i totalen leder fortfarande Per-Inge men det trycks ihop mer och mer för varje omgång känns det som så troligen står vi alla på lika inför finalen. Kämpa på. 

Omgång 25.

En spännande och många gånger underhållande fotbollshelg är tillända och det är dags att räkna ihop veckans poängutdelning. Störst bäst och vackrast var denna vecka Listerlandets stolthet Per-Inge som med en solklar 9 poängare ryckte ordentligt i tabelltoppen och nu har en ledning på hela 7 poäng.

Veckans runner-up blev Lars A men snygga 8 pinnar medan resten mest deltog.
Charlton slutade att spela oavgjort men det blev ju inte bättre för det, klar förlust mot Midd och nu krävs det nog lite skärpning om det inte skall bli Leauge One igen.

Omgång 24.

Omgångens store vinnare blev allas vår Skomagare, Peter Svensson som lyckade hitta hela 10 poäng och tog hem en överlägsen etappseger före Kevin på 7 och Rune på 6 poäng. Veckans överraskning var väl att Millwall lyckades vinna på bortaplan i Nottingham, kanske laddade de på vårt stamställe "Hooters" före matchen, ett ställe som kan tända vem som helst, tror säkert att Lars kan lägga ut några bilder därifrån.

Veckans mest väntade resultat kom tyvärr på The Valley där våra tappra krigare för 103:e gången i år spelade oavgjort. Fortsätter detta så kommer vi att åka ur serien med rekord lite förluster, inget att sträva efter precis. I tipstävlingen behöll P-I täten, nu 2 före Valen och 3 före Bengt och  med NML och Pierre strax bakom, kommer att bli ruggigt spännande hela våren.

Omgång 23. De stora skrällarnas omgång

Medan Charlton fick med sig en pinne från besöket hos vargarna ägnade sig resten av landet att följa storlagens uttåg från den ärorika FA- Cupen. Att ManC, Chelsea och (nästan) ManU alla skulle falla ifrån redan nu hade inte många trott. Minst överraskad var Erik som med goda 7 poäng tog hem en överlägsen veckoseger. I totalen tätnade det till sig i toppen och P-I leder nu med 2 poäng före Pierre och med 3 före Bengt, NML och Valen. 

Omgång 22.

Efter förra omgångens bedrövliga resultat så skärpte de flesta till sig inför dagens omgång vilket resulterade i en fin poängskörd på hela 92 pinnar. Synd bara att CAFC inte gjorde sammalunda utan istället vek ner sig totalt och åkte på stordäng i Watford. De stora vinnarna blev NML och Lenhovda som båda lyste upp vintermörkret med superba 9 poäng. Bengt och Kevin följde på fina sjuor och i totalen bröstade sig P-I till täten med 77 poäng följd av Pierre 75 och Bengt 73. Spänningen stiger och det blir nog race ända in i kaklet.

Omgång 21.

Efter historiskt dålig tippning denna omgång, 21 poäng totalt,  så kan vi konstatera att vi tippar lika bra som CAFC spelar fotboll vilket väl betyder att vi alla snart blir deporterade till Belgien ihop med ex- tränaren. Nåväl, Per-Inge och Erik lyckades hitta 4 poäng var vilket var en mer än vad Lenhovda orkade med och betydligt  bättre än vad resten kunde prestera. Bournemouth och ManU:s förluster hade inte många räknat med tydligen. I totalen behåller Pierre överhanden men nu bara 1 poäng före Per-Inge och en dubbel på tredje plats, Bengt - Valen som jagar vidare mot toppen.

Omgång 18,19 och 20.

När gröten, julkorven och glöggen taget slut och granen börjat sloka så får vi försöka att rätta helgens tippande. Med tre olika segrare i de tre omgångarna så hålls spänningen vid liv och liksom i Championship kan 2-3 segrar i följd  betyda ett kraftigt lyft i tabellen. Johan, Gunnar/Pierre och Lenhovda bokförde alla en seger var och hänger alla på i racet till totalsegern. Främst där ligger dock Pierre efter mycket stabilt tippande och med 71 poäng också den förste att spränga denna vall säsongen 2014/15. På huggavstånd följer Listerlandets stolthet P-I på snygga 67 pinnar tätt följd av årets Rockie so far, Bengt H som följer på 66 poäng.

Men mycket tippande återstår innan den feta kärringen sjunger så hav mod och ge icke tappt, det är fortfarande möjligt för alla deltagare att spränga snöret först.

Omgång 17.

När krutröken lagt sig efter helgens holmgång så visade det sig att de flesta liksom Charlton hade gått vilse i poängjakten. Minst förvirrade var en kvartett som lyckades hitta  hela 4 stycken, nämligen Victor, Rune, Pierre och P-I. I totalen innebar det dock ett kraftigt ryck från NML:s sida och som nu leder med god marginal före Pierre och P-I, 58 poäng mot 56. Nu stundar store julomgången så skärpning alla, det är nu det ofta avgörs. God Jul och ett Gott Nytt År önskas alla så får vi se om vi orkar rätta alla raderna en bit in i januari.

Omgång 16.

Inga större sensationer denna omgång, Charlton spelade oavgjort och Brentford ångar på, Swansea som är starka hemma förlorade ändå men Spurs är ju ett tippat topplag. Liverpool fortsätter sin dykning mot de lägre regionerna, vart det nu skall sluta och ManU fortsätter att vinna utan att visa det stora spelet än så länge. I tippandet visade Gunnar störst kunskap och tog hem veckovinsten med goda 7 poäng före NML och revisorn på 5 pinnar. I totalen har vi nu en ny ledare i NML som med sina 55 poäng är ett par längder  före en vilt jagande klunga bestående av Valen 53, P-I 52, Pierre 52, Kevin 51, Bengt 51 och Hans 49, jämnt så det förslår. Nu stundar snart julens stora tipsomgång som ju ofta har sållat agnarna från vetet. Lycka till.

Omgång 15.

En lite småknepig omgång där Lars äntligen fick visa varför han är ordförande. Med oerhört starka 8 poäng blev han veckans suveräne vinnare följd av Postmästare Rune på 7 och Långe Mange med 6. Veckans kiosk-vältare ( varför heter det så, välter kiosker ofta ? ) blev Stokes seger mot Arsenal som bara renderade i 2 poäng totalt.  Charlton åkte hem med en god pinne i fickan från Nottingham men tyvärr börjar det väl bli lite för många oavgjorda resultat för att det ska kunna bli någon riktig toppkänning. Men inget e omöjligt som Gunde sa och till och med Chelsea kunde ju förlora så vem vet som väntar framöver.Ha en trevlig vecka och stöka inte för mycket med julen redan, är ju faktiskt ett par veckor fram till dopparedan.

Omgång 14

Efter en julmarknadshelg i Wismar där man slapp se på eländet i 95:e minuten så får man ju ändå samla sig och räkna ihop veckans poängskörd. Så särskilt stor blev den inte och 2-1 resultatet för Birmingham- Nottingham blev en riktig nollpoängare, ingen som trodde på detta tydligen. Mest pinnar blev det på ManU mot Hull där de flesta hittade rätt. Omgångens suverän blev gamle stormästaren P-I från Listerlandet som lyckades skrapa ihop hela 6 friska, långt före Rune och Valen som sladdade i kön med ynka 4 poäng.  I totalen blev det ändring i toppen och Valen tog ett starkt grepp om pokalen med sina 50 poäng, klart före Pierre på 49 och NML på 48 :-).

Omgång 13.
 
Spelsugna som tusan efter en massa landskamper så satsades det friskt med resultaten vilket kan lite skiftande utdelning. Många tycket tydligen att Wolves lätt skulle välta gamla Europamästarna Nottingham F men ack vad de bedrog sig och endast ynka 4 pinnar fick vi med oss från denna kamp. Lättare var uppenbart att hitta Evertons seger över West Ham vilket också gav utslag på poängskörden, hela 35 sådana fick nya ägare efter denna match. Totalen tjocknade till som en rysk kulstöterska och med 4 gubbar ( sorry Ingrid , men du leder damklassen) inom 4 pinnar så är det oerhört spännande inför fortsättningen. Pierre leder man måste känna flåset från den jagande flocken bakom.

Omgång 12.

Veckans rad var svårfunnen och bortasegrar för CAFC och Brentford var det inte många som hittade, även Citys poängtapp mot QPR kom som en överraskning för de flesta. Minst överraskade blev Bengt och Thomas som fick ihop vars 5 poäng följda av Mats på 4. Övriga deltagare får skämmas och komma igen efter landskamps uppehållet. I totalen är det fortfarande Pierre i topp på 45 poäng närmast följd av Bengt på 43 och Valen på 41 pinnar men med femtioelva omgångar kvar ( känns det som ) har alla fortfarande chansen att ta hem den ståtliga pokalen.

Omgång 11.

Efter förra omgångens magra poängutbyte skärpte de flesta till sig och total poängen ökade från 33 förra omgången till hyfsade 69 pinnar denna vecka. Även CAFC gjorde en liten uppryckning och spelade hem 1 pinne hemma mot SW.

Mest på alerten var Victor som satte dit 3 riktiga resultat och därmed fick ihop hela 9 poäng, tätt följd av Pierre på åtta.. Därmed gjorde Pierre också ett saftigt ryck i totalen och leder nu med sina 44 poäng hela 6 före en trio jagande vargar som heter Bengt, Hans och Valen.

Omgång 9 & 10.
Dubbelomgången är avverkad och med klent resultat för både Charlton
och oss tippare. Minst dåliga var Pierre med 4 poäng i omgång 9 och
Mander med 6 pinnar i omgång 10. I totalen tjocknar det till ordentligt
i täten med Pierre i föraresätet med sina 36 poäng, närmast följd av
Hans 34 samt P-I och Valen på 33 poäng. Nu får det till lite skärpning
både från Charlton och tipparna om poängen ska trilla in lite tätare.Omgång 8

Efter att ha glömt, missat eller på annat sätt sumpat en omgång kom Ingrid och Bengt igen med full revanchlusta och krossade allt motstånd i denna omgång. 9 poäng till Bengt och 8 till Ingrid räckte för att få resten att se ut som amatörer.

Med detta resultat tog Bengt också över i totalen, en pinne före Hans och övriga medlöpare.


Omgång 7
Poängmässigt blev det åter ganska snålt och det krävdes inte mer än 5 poäng för att vinna veckans omgång vilket Johan, Kevin och Per-Inge fick dela på. Totalt gick Per-Inge därmed om Valen i topp med 25 poäng, ett mer än Valen, Hans och Pierre. Med tanke på inledningen av säsongen hade nog Jocke kunnat vara med att tampas i toppen om han kunde lägg golfklubborna åt sidan ett par minuter per vecka.


Omgång 5 och 6
Inga större sensationer dessa två omgångar, att Man U loosar börjar ju bli normalt liksom att Charlton plockar minst en pinne per match. Vinnare blev Skon resp P-I med sju fina poäng vardera. Totalen börjar att jämna ut sig men än så leder Skåne genom Valen på 23 tätt följd av Hans och P-I på 21 och ett helt koppel på 20.

Omgång 4
Charlton öser på och en stark pinne borta mot strandraggarna på sydkusten var ju en fin avslutning på en finfin inledning av säsongen så här innan landskampsuppehållet. Inga större konstigheter bland resultaten bortsett från det något udda 3-6 som Everton och Chelsea lyckades åstadkomma, ett resultat som ingen lyckades pricka konstigt nog !!

Lars L och Valen plitade ihop vars 7 poäng och sprängde målsnöret tillsammans före en klunga på 4 poäng. Totalt innebar det ledarskifte och Valen tronar nu ensam i toppen på 20 poäng följd av Bengt på 18 och John på 17.

Omgång 3
Efter ett svängigt, härligt och givande årsmöte, tack alla medverkande och hoppas ni alla kom hem till rätt adress, så ska vi försöka att rätta veckans gissningar på tipset.

Kevin hoppades  6 poäng skulle vara nog men icke, liksom ett gäng på 5, Mats, Bengt och Pierre som alla fick se sig överkörda av veckans suverän, Erik, som med stolta 8 poäng tog en solklar seger i sommarens sista flämtande andetag. Totalen bjuder på mycket spänning och med 4 man inom 2 poäng så kan det inte bli mycket mer jämnt. Dock återstår det ju ett par omgångar så ALLA har fortfarande chansen att plocka hem den Stora Pokalen..

Omgång 2
Även andra omgången bjöd på god poängutdelning och det krävdes åter 8 pinnar för att plocka hem veckovinsten. Seger sötman delades av John och Thomas som därmed också tog täten i totalen tillsammans med Jocke, alla med 11 poäng före Bengt och Valen, båda med 10, jämt så det förslår. CAFC fortsatte sin fina start på säsongen och ligger redan på uppflyttnings-kvalplats, kan kanske bli en riktigt trevlig höst.

Glöm nu inte årsmötet på lördag. Vi ses i Götet!

Omgång 1 

Så är försäsongen över och kulan åter i luften och som ystra hästar kaster
vi oss på ett nytt spelår. Inga större sensationer i denna den första
omgången men kanske Fulhams förlust inte var helt väntad. Visar väl på det
svåra och tuffa motstånd som väntar de nedstigna gängen.

Lite nytt folk ( för mig iaf ) hade letat sig in på Tips-sidan och det är ju
väldigt trevligt, ju fler deltagare desto mer spänning i kampen om Den Stora
Pokalen. Året startade också med en vinst för en av dessa nykomlingar,
nämligen Bengt Hilborn som tryckte dit hela 8 poäng i premiären och därmed
tog täten följd av Jocke och NML på 6 samt Ingrid Hilborn , Johan och Valen på 5
pinnar, Stormästare Magnus hade såsat för länge i hängmattan och orkade bara
med en ynka pinne medan Gunnar tyckte att med en nolla så kan ju resten bara
bli bättre. Skomagarn mfl ville ge oss andra lite handikapp och hoppade
helt sonika över denna premiär emedan Mats Mander Andersson gjorde ett av
årets besök i tävlingen, brukar ju inte bli så många !
Hoppas nu jag räknade rätt i värmen och eventuella protester skickas som
vanligt till Tävlingsutskottet.

Anders Valefors  2015-05-04