Swedish Addicks

Swedish Addicks är den svenska supporterklubben till Charlton Athletic Football Club.

Swedish Addicks är en officiell supporterklubb till Charlton Athletic Football Club. Föreningen hade ett konstituerande möte sista helgen i maj 2005 för att bli en officiell supporterklubb. Verksamheten sköts helt på ideell basis och syftet med föreningen är att sammanföra främst alla svenska Charltonsupportrar och sprida kunskapen om Charlton i Sverige.

Själva idén om en svensk supporterklubb föddes i och med att Charlton startade en egen avdelning i sin supporterverksamhet för internationella supportrar. I och med att Charlton aldrig varit massornas favoritlag i Sverige kvarstod ändå att komma i kontakt med de supportrar som uppenbarligen ändå fanns runt om i Sverige. Därför dröjde det några år innan ett frö till verksamheten tog fart genom Charltonsidan på Svenskafans. Magnus började skriva där i samband med när säsongen 2002/03 startade. Sedan kämpade han på ensam med skrivandet till våren 2004 då Lars kom i kontakt med sidan och så småningom började hjälpa till med matchrapporter och artiklar.

Efter en del snack via e-post och telefon skribenterna emellan utbyttes idéer och förslag, den ena mer vildsint än den andra. I samband med en resa till The Valley oktober 2004 träffades de två skribenterna för första gången och båda var fortfarande övertygade om att det borde finnas en svensk supporterklubb för Charltonfans. För att inte ta sig vatten över huvudet beslöt de att starta ett nätverk för att se hur stort intresset var. Genom utskick med e-post från svenskafans och från Charltons Internationella supporterklubb ökade antalet intresserade snabbt. Efter ytterligare konversationer med dessa via e-post beslöts sedan att intresset var tillräckligt starkt för att ta steget till att bilda en supporterklubb, Swedish Addicks. 


Föreningens stadgar hittar ni här.