Matchrapport Cambridge - Charlton

League One: Abbey Stadium, Lör 13 apr kl 16:00
Resultat:
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: D Drysdale
Publik: 7 484


 

Målgörare
23, Wickham 50, Bonne
Charltons förlustfria svit utökades till 13 matcher efter ytterligare en oavgjord historia mot ett sämre placerat lag. Nedflyttningsrisken är borta, så nu kan Charlton även i teorin förbereda sig för kommande säsong. Matchen mot Cambridge visar att det finns en del att fundera över.  

Troligen har Nathan Jones redan nästa säsong på ritbordet och laguttagningen i denna match känns som ett tillfälle för honom att pröva nytt i anfallsväg. Alfie May bänkas nämligen till förmån för Connor Wickham, denne resande i engelsk anfallsfotboll (Charlton är hans tionde klubb), som nu gör sin debut från start. Wickham gör ett bra intryck på mig. Han ser kraftfull ut och matchplanen, som tycks mer eller mindre framtvingad av gräsets skick, är att skicka långa bollar mot honom, vilket skulle visa sig ge resultat. 

Men för att ta det från början. Bakinson får kliva in från start igen på mittfältet och unge Campbell ges plats bredvid rutinerade Wickham. Kanu är denna dag inte ens med i truppen(?). På det hela taget en något experimentbetonad laguttagning även om namnen i de bakre leden var att känna igen.  

Första halvlek - medvind

Matchen startar ostrukturerat i ett enda virrvarr av bolltjongande, felpass och frisparkar, samt en vildsint press på bollhållaren som mer liknade matcher på pojklagsnivå. Tillräckligt bra lag spelar sig ur sådan press med ett snabbt direktpassningsspel t ex, men båda lagen har svårt att få upp tempot och rikting på passningarna.
Okej. Planens skick är inte bra, men vad kan förvänta sig på den här nivån?

Det blåser också hårt i planens längdriktning och Charlton har en medvind som hjälper till i de ständiga och tvingade(?) lyftningarna in mot straffområdet. Men så, efter ett sällan skådat kombinationsspel på mittfältet, slås bollen snabbt och lågt in till den rätt stående Wickham som lägger upp ett gyllene läge för Anderson. Skottet är bra. Räddningen bättre. Cambridge målvakt gör under matchen ett flertal avgörande räddningar. Charlton bör ta det lite lugnare i de avgörande lägena, tänker jag.

Men det är Charlton som totalt dominerar matchen. Utan att få möjligheterna på mål. Flera chanser liksom bara markeras av sista man - få huvudet på bollen, lägga bollen mot mål, skjuta på måfå. Men det skulle dock vara klass på avslutet när Charlton gör mål i 23´min! Det är Wickham som ostörd i straffområdet tar ner bollen på bröstet, gör en touch en vridning och sen: Ett välriktat skott! 1-0. Otagbart i burgaveln. Såå ja. Cambridge har fortsatt ingenting av spelet och den fullsatta bortaläktaren sitter lugn och väntar på nästa Charltonmål. 

Andra halvlek - motvind

Efter vilan så jämnar spelet ut sig. Cambridge visar sig ha EN hungrig spelare i bekantingen Macauley Bonne, som Charlton gav bort till Gilllingham i höstas (där han omgående gjorde mål på oss när vi slogs ut i FAcupen) och som därefter hamnat hos dagens värdar. Möjligen är det en tändvätska för Bonne att möta sitt gamla lag där han inte gjorde någon större succé under hösten. Möjligen häcklas han också av fansen på bortaläktaren för när han i 50´min gör mål, efter minst sagt tamt försvarsspel inklusive Isteds tvålhänder, så springer han mot Charltons fans med handen bakom örat så där, ja ni vet. Vilket litet svin, tänker jag.

Det nu oavgjorda resultatet känns inte rättvist sett till första halvlek och det är långt kvar av matchen. Men vinden blåser emot och det är svårt att få till något vettigt för Charlton. Nathan byter in Alfie och Chuks och det börjar uppstå möjligheter. Cambridge är nöjda med oavgjort är intrycket. Charlton trycker på och Cambridge målvakt räddar. Igen och igen. Enda till Alfie May blir frispelad till vänster i straffområdet och skjuter bollen under Cambridges utrusande målvakt. 2-1? Nähä. Bollen tar i bortre stolpens insida och tillbaka till en närmast förvånad målvakt i hemmalaget. Det är som det är en förbannelse när Charlton ska avgöra matcher. 

Matchen slutar 1-1 och...ja ingen förlust, men...Suck! Det är dessa matcher Charlton måste vinna! Det duger inte att vara så klen i försvarsspelet heller. Det saknas kraft och beslutsamhet. Jag hörde (var det Curbs som sa det) att Nathan Jones ofta har kraftfulla spelare som sina favoriter på topp och jag gillar det. Wickham är en sådan. En perfekt targetspelare. Hans attityd vill jag även se hos våra försvarsspelare framöver, för det här håller inte i Championship. Charlton har mycket att förbättra om det ska hålla för promotion. De måste t ex ha förmågan att hålla nollan i fler matcher. Varför inte börja med att syna målvaktspositionen...   

Det blir en hektisk förberedelse inför nästa säsong. En förberedelse som börjar NU! 
 

Laguppställning Hemmalag

Mannion

Jobe

Ibsen-Rossi (78*)
Andrew

Bennet
Digby
Cousins
Gibbons

Katchunga (90)

Bonne (78**)
Ahadme
                                 
Chadwick (målvakt)
Bennet (78*)
Brophy (90)
Kaikai
Lankester
May
Okenabirhie (78**) 

Laguppställning Bortalag

Isted

Thomas
Hector
Gillesphey

Anderson (79)
Dobson
Coventry
Small

Bakinson (57)

Wickham (56)
Campbell (78)
                                                                 
Ward (målvakt)
Aneke (56)
Edmonds-Green
Edun
LuaLua (79)
May (57)
Ramsay (78)

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2024-04-14