Inför matchen Reading - Charlton

League One: Madejski Stadium, lör 10 feb kl. 16:00

Charlton åker till Reading för att försöka rädda skinnet. Det blir en superviktig match mot en annan nedflyttningskandidat.

Charlton har knappast rosat marknaden den här säsongen. Det har inte heller Reading, som för inte så himla längesen var i Premier League och trillade boll. De senaste fyra matcherna har dock The Royals fått lite av en nytändning. Tunga segrar mot Derby och nu senast mot Stevenage samt ett par mindre uppseendeväckande oavgjorda resultat mot Leyton och Oxford talar ändå ett tydligt språk. Reading har inte för avsikt att åka ur League One.

Samtidigt blåser förändringens vindar (som vanligt) i SE7. Charlton har gjort klart med en ny tränare, nämligen Nathan Jones, som för tolv år sedan var huvudtränare för U21-laget. Nu är han alltså tillbaka i sydöstra London, efter en tid i olika roller hos bland annat Brighton & Hove och Luton Town, som han förtjänstfullt tog ända upp till Premier League. Walesaren har (som alla andra) ambitionen att ta Charlton mot nya höjder.

Senaste tidens form har inte antytt att det ska sluta väl i år, men det finns tid till försoning. Bortasupporten är det inget fel på i alla fall. Strax under 3000 Charltonfans har köpt biljett och därmed är bortaläktaren slutsåld. Det blir upp till bevis för Jones och hans nya adepter att försöka få till en kanonmatch mot ett taggat Reading. Lagen ligger jämsides i tabellen, på plats 19 och 20. En poäng bakom och med två matcher mindre spelade lurar Port Vale, vilket gör att det kommer bli en riktig nagelbitare på lördag. 

Vilket lag Jones ställer på banan är väl skrivet i stjärnorna. Man kan dock misstänka att Daniel Kanu kommer spela en roll, då han nyss skrev på ett långtidskontrakt. Hur som helst vill det till att han och de andra som sagt gör en riktigt bra match för att Charlton ska plocka med sig några poäng hem inför Jones första hemmamatch på tisdag. Varenda pinne räknas nu, om inte League Two-status ska bli ett faktum.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Ness
Gillesphey
Thomas

T. Watson
Campbell
Coventry
L. Watson
Kanu

Ladapo
May
 

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2024-02-08, 14:07