Inför matchen Cray Valley Paper Mills FC - Charlton

League One: Artic Stadium, Ons 15 Nov kl 20:45

Charlton åker den 6 km korta resan söderut för ett av de mest snöpliga omspelen i FA-cupens första omgång där de möter division 8-laget Cray Valley Paper Mills FC. Det är bara att hoppas på att Appleton har lärt sig sin läxa och sätter sitt starkaste lag på planen för vidare avancemang, för allt annat än seger kommer svärta ned både hans och klubbens CV.

Vi var många som var förvånade hur lätt Appleton verkade ta på uppgiften när de mötte Cray Valley PM på hemmaplan för en och en halv vecka sedan när han lät en oerhört kraftigt B-betonad laguppställning äntra planen. Det var nästan så att hemmasupportrarna kände på sig vilka pinsamheter som skulle utspela sig och det var bara knappt 5 000 hemmasupportrar som orkade ta sig till arenan medan bortasupportrarna mötte upp mer mangrant än de någonsin har gjort. 1 998 personer följde med sina hjältar, 998 fler än vad deras hemmaarena har i kapacitet. Efter ett snabbt utverkat tillstånd från kommunen så har de fått lov att ta in 1 500 åskådare vid detta tillfälle, varav Charlton har blivit tilldelade 282 stycken!

Lapp på luckan lär det bli och de som inte lyckats få tag på någon biljett, borde vara svårare än biljetterna till Wembley 2019, så kommer BBC att visa matchen i England. Då det är andra sändningsrättigheter för FA-cupen än ligamatcherna så innebär det att vi med TV-abonnemang åter får hålla tillgodo med "radiosändning". Som plåster på såren betalar BBC £25 000 till vardera laget och det är nog båda klubbarna nöjda med. Cray Valley får en extra årsomsättning som ska plöjas ned i att bygga ut arenan medan Charlton får en knapp täckning för veckolönerna, olika falla ödets lotter.

Om vi ska tro på Appletons snack inför matchen så blir det bästa möjliga trupp från start. I stort sett alla spelare från lördagens sensationella insats borta mot serieledande Portsmouth finns tillgängliga även om en kvintett har åkt iväg på landslagsuppdrag, Abankwah (Irland U21), Anderson (Jamaica), Hector (Jamaica), Maynard-Brewer (Australia) och (St Lucia). Avsaknad av Maynard-Brewer kommer nog vara störst och sedan får Appleton klia sig lite i huvudet vem som skall ersätta Hector som mittback. Men då alla är ordentligt varnade så skall inte detta behöva bli särskilt spännande en gång. En front med Blackett-Taylor, May och Leaburn borde kunna avgöra den här matchen med stil redan i den första halvleken. Jämfört med förra matchen är det således bara reservmålvakten Walker, Edun odh Campbell kvar i startelvan. Kanske att Ness får förnyat förtroende i Hectors frånvaro? Om vi ska hitta någonting positivt från det förra mötet så måste Kirk för alltid spelat bort sina chanser att spela i Charlton, det var nästan så att man fick för sig att han spelade dåligt med flit. Även om han varit usel de gånger han har fått spela tidigare så var han, diplomatiskt uttryckt, katastrofal.

För pappersbrukspojkarna var det naturligtvis ett historiskt resulatat att spela oavgjort borta mot ett lag i League One och speciellt för pappa och son Lisbie men här måste Charlton stänga butiken snabbt och effektivt inför ett kokande Artic Stadium. Just atmosfären kommer nog att vara elektrisk och publiken kommer att vara mycket närmare spelarna än vad som var fallet på The Valley. Jag tror på att våra mannar känner kravet på sig att gå ut och göra sitt jobb, snabbt visa var skåpet ska stå och säkerställa en kassaskåpssäker seger. Jag tror på 4-0 efter hat-trick av May samt en inbrytning från Blackett-Taylor.

Trolig laguppställning

Walker

T Watson
Ness
Jones
Edun

Dobson
L Watson 

T Campbell
Blackett-Taylor
May

Leaburn

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-11-14, 21:24.