Inför matchen Charlton - Stevenage

League One: THe Valley, Mån 1 Apr kl 16:00

Påskhelgne börjar med Good Friday och slutar med Easter Monday. Resultatmässigt var väl långfredagen ganska generös mot Charlton men spelmässigt så fanns det en del annat att önska. Nu ställs vi emot Stevenage som är ett bättre lag än Exeter men som har tappat formen lite på sistone så vi får hoppas att hemmaplan kan avgöra till vår fördel.

Stevenage, en av alla dessa städer man fram till någon speciell tidpunkt aldrig hade hört talas om. För att vara England en medelstor stad med knappt hundratusen invånare, om det hade varit i Sverige hade det varit en av de tjugofem största. Det är en av de yngsta klubbarna i ligasystemet, grundat 1976, och Charlton har inte spelat så många matcher mot dem och historiskt är resultaten kraftigt till vår fördel. Stevenage är för närvarande inskriven i Charltons historieböcker då de stod för motståndet i Charltons största seger någonsin, 8-0 i Kalle Anka-cupen (EFL-Trophy) 2018. Jag har nästan varit i Stevenage, på vår resa förra hösten passerade vi förbi staden med tåg från Leeds till London. Under resan bjöd vi in en kille som inte hade någon sittplats och bjöd honom på en öl, han kom från Stevenage och klev av där. Kommer han att vara på matchen idag?

Stevenage har varit en av de största positiva överraskningarn i ligan den här säsongen och har länge legat på eller i närheten av en playoff-plats. Efter sex matcher i rad utan vinst ligger de för närvarande en poäng utanför playoff-platsen och de lär vara revanschsugna på att klättra tillbaka dit. För Charltons del har de några poäng mer tillgodo till nedflyttningsplatserna men de är definitivt lika sugna på att plocka poäng för att införskaffa ett mer betryggande avstånd till Cheltenham, Port Vale, Burton och Cambridge. Trots nio matcher i rad utan förlust känns marken under fötterna allt annat än stabil. Spelet mot Exeter lämnade väldigt mycket att önska även om det rätade upp sig en del i andra halvlek. Men det var inte det hungriga laget som vi har börjat vänja oss att se utan ett tämligen håglöst manskap som startade den matchen. 

Jag blir förvånad om vi börjar med samma startelva den här gången. Det var främst på högerkanten som vårt spel fallerade tack vare Watson och Thomas som gång efter annan var felplacerade i förhållande till de spelare de skulle markera. På mittfältet var Coventry och Dobson allt annat än stabila och Anderson ville mer än han klarade av. Detta ledde till att i stort sett allt offensivt spel konstruerades på vänsterkanten vilket gjorde det ganska enkelt för Exeter att försvara sig. Trots det tog sig Small fram gång efter annan och stod för kvalificerade skott och inspel. Frågan är ju vilka spelare som skulle kunna ersätta? Jag är allt annat än positivt inställd till Ladapo, har svårt att se vad tränaren ser i honom. Han måste återkommande prestera gudomliga saker på träningen men under matcherna är han oerhört blek. Jag skulle utan att blinka byta ut en av Dobson eller Coventry mot Bakinson som är klassen bättre än båda just nu. På samma sätt ser jag hellre den något lättviktige men pilsnabbe Campbell på högerkanten istället för Watson.

Höstens drabbning i Stevenage slutade med oavgjort mellan lagen, 1-1. Det är ju inte helt oävet att tro på ett liknande resultat då fyra av Charltons nio senaste har slutat just så. För att ytterligare förstärka detta odds så har ytterligare två av dessa nio matcher slutat oavgjort, alltså sex av nio medan resterande tre slutat med seger. För Stevenages del så har de kvitterat ut fyra oavgjorda på de sex senaste så oavgjort måste säga vara det slutresultat som renderar i lägst odds. Förutsättningen att båda lagen mer eller mindre är piskade att vinna gör att det förstärker tron om att matchen slutar oavgjord. I och med att Charlton har erbarmligt svårt att hålla nollan talar det än mer för 1-1 samtidigt som hjärtat naturligtvis önskar en 2-1 seger.

Trolig laguppställning

Isted

Thomas
Hector
Gilleshpey

Campbell
Dobson
Bakinson
Anderson
Small

Kanu
May

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2024-04-01, 00:30.