Inför matchen Charlton - Shrewsbury

League One: The Valley, Lör 20/4 kl 16:00

I näst sista omgången av League One säsongen 2023-24 får The Valley besök av Shrewsbury Town. 

Shrewsbury ligger i Shropshire i västra England vid gränsen till Wales. Öster om staden ligger storstaden Birmingham. Jag undrar om det finns någon i Swedish Addicks som varit och kollat en fotbollsmatch i Shrewsbury. 

Poängmässigt har Shrewsbury gjort en jämn säsong med Charlton, två plaster nedanför i tabellen och med 47 poäng, fem mindre än Charlton. Men de har bara gjort 33 mål på 44 matcher och det är inte något bra facit. De har inte vunnit en match i ligan på över en månad och senast blev det 2-2 mot Bolton. Laget tränas av engelsmannen Paul Hurst. Den förre detta engelska landslagsmålvakten Joe Hart föddes i Shrewsbury och spelade sin ungdomsfotboll där innan han 2006 skrev på för Man City. Nu har han dock gått ut med att han lägger handskarna på hyllan efter säsongen. Celtic blev sista klubbadressen för honom. 

Charlton går in i sista hemmamatchen med ett starkt självförtroende efter 13 matcher utan förlust. För en vecka sedan spelade Charlton 1-1 mot Cambridge United. Matchen var spelmässigt upp och ner för Charltons del. Men nu gäller det att kraftsamla och att avsluta säsongen bra inför sina hemmafans. Connor Wickham nätade senast så han startar säkert på topp, kanske tillsammans med Alfie May. May leder skytteligan på 23 mål tätt följd av Portsmouths Colby Bishop på 21. Det hade varit kul både för honom och klubben om han vann den. Tänk om Charlton kunde avsluta med två starka vinster, det hade gett en skön känsla inför nästa säsong. Kanske har tränaren Nathan Jones redan lite funderingar kring den och hur truppen ska se ut.

Klassisk avsparkstid 16:00 är det som gäller imorgon. Heja Charlton!

Trolig laguppställning

Isted

Thomas
Hector
Gillesphey

Anderson 
Dobson
Coventry
Small

Bakinson 

Wickham 
May
                       

 

Artikeln skriven av Adam Ahlberg, 2024-04-19, 16:45