Inför matchen Cambridge - Charlton

League One: Abbey Stadium, Lör 13 apr kl 16:00

Med tolv matcher i rad utan förlust åker Charlton upp till pittoreska staden Cambridge. Dock inte för att studera utan för att bygga på nämnda svit som någon räknade ut är den längsta på tio år!

Charlton hade en tuff match i veckan på the Valley när Wigans ledning kvitterades högst rättvist tio minuter kvar. Förhoppningsvis sitter inte den holmgången kvar i benen för nu möter vi ett Cambridge som inte bara vilat i veckan, utan också visat prov på en uppryckning av gott slag sedan nye tränarbekantingen Monk tog över i början på mars. Även om hans start inte var nådig med 1-11 i målskillnad på hans tre första matcher som manager för klubben, så har de tre matcherna efter det visat prov på god moral. Både Wigan (3-1 h) och Barnsley (2-0 b) har besegrats och matchen mot svåra Blackpool (0-1 b) blåste ordagrant bort för Cambridge.

Ovan ska tolkas som att det inte blir en walk in the park för Charlton som även får jobba med motivationen i denna match. Något som Cambridge har gott om i och med att de fortfarande är indragna i bottenstriden. Nu ryktas det om slutsåld arena inklusive knökfull bortasektion och jag tror att det är NJ´s red and white army som kommer att bli tungan på vågen på lördag. Men det kanske är mest ett önsketänkande ärligt talat.

Cambridge är ett notoriskt lag för de lägre divisionerna tre och fyra. Men på senare år har det börjat blåsa nya vindar när investerare kommit in för att bygga ut arenan t ex. Laget har stor betydelse för staden och står för olika behjärtansvärda insamlingar till behövande. Och det finns ju tradition. Men i år gäller det att hänga kvar i League One och det är nu ett drag kring klubben som Charlton kommer att få känna på och förbereda sig för. 

Förra matchen lagen emellan slutade oavgjort efter att Cambridges striker Ahadme redeucerat i 87e och kvitterat i 96e min på straff. Denne "charltondödare" är alltså någon att se upp med på lördag. Men vi har ju också en killer i Alfie May, ligans bäste målgörare! Jag vill ju gärna läsa in lite revanchlust efter den snöpliga "förlusten" (som det kändes) i december. Samtidigt ska vi veta att Cambridge inte vunnit mot Charlton i fem möten sen hemmalaget kom tillbaka till League One. 

Så här kan man ju hålla på. Väga det ena mot det andra i all oändlighet. Till syvende och sist ska det avgöras på lördag eftermiddag i försommarvärme, med troligen sevärda och spelmässigt böljande 90+ min. Laget med minst antal snesparkar och personliga misstag vinner. Ska vi få se Charltons trettonde match i rad som obesegrade? Kanske, men som sagt oerhört ovisst givet förutsättningarna. 
 

Trolig laguppställning

Isted

Thomas
Hector
Gillesphey

Watson
Dobson

Coventry 
Small

Anderson

May
Kanu

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2024-04-12