Matchrapport Stockport - Charlton

FA-cupen: Edgeley Park, Ons 7 Dec 20:45
Resultat:
 3 - 1  (1 - 1)
Domare: S Oldham
Publik: 6 242

 

Målgörare
25, Collar  7, Wright (självmål)
73 Collar
81 Collar (straff) 

Charltons FAcup 22/23 är över och temperaturen faller. 

I en kylig historia i minusgrader uppe i Manchester så blev Stockport för svåra för Charlton som slogs ut ur FAcupen. Stockport gjorde samtliga mål, även Charltons, och vann rättvist. Föga förvånande efter det intryck vårt lag ger för närvarande. Vi supportrar hade ju hoppas på att nya tränaren skulle ge oss en Hayeseffekt - men nej. 

Charlton tog hastigt och lustigt ledningen i matchen efter ett taffligt målingripande på Kirks hörnspark. Stockports målvakt tycktes lurad av att sin back inte nådde bollen på huvudet och reflexräddade rakt ut på dagens man, Collar, som inte ont anande styrde bollen i mål. Bra start för Charlton och the faithful sjöng på läktaren. 

Men det visade sig snart att hemmalagets laddning och inställning inte gav Charlton någon ro och kvitteringen kom rättvist strax innan halvtimmen. Samma spelare igen. Efter inspel på frispark nickas bollen ner till fristående Wootton som drämde bollen i stolpen. Collar först på returen. Charlton tittade på.  

Nu kan man säga att matchutvecklingen kanske hade blivit annorlunda om Chin's eller Anekes skott strax innan hade gått på mål, men det gjorde de ju inte. Stockport tog i stället över tillställningen helt och Charlton fick vara glada för att resultatet fortfarande var oavgjort i halvtid. 

Dobson in i stället för Aneke efter paus. Det gjorde ingen skillnad. Hemmalaget tyckte det här var roligare än Charlton och det syntes i spelet. Charlton blev långa i sina lagdelar och backlinjen sjönk ner krafigt. Stockports anfallsess kunde utan att möta någon press skicka in bollar i straffområdet på alla möjliga vis. 

Cirka kvarten kvar var också vändningen i målprotokollet ett faktum. Inlägget i straffområdet spelades enkelt fram till omarkerad Mr Collar som nästan förvånad verkade det slog till utan att tveka. Sen, tio minuter senare gjorde han mål på straff också. 3-1. Straffen orsakad av inbytte Dobson. 

Charlton är iskalla för närvarande. De måste hitta tillbaka till en vinnande inställning och tro på det de gör annars åker vi ur även League One. Svårt att förstå att inte det hotet skulle vara motiverande nog. Kom igen Charlton! Laget stannade kvar på sitt hotell i norr inför matchen mot Morecambe på lördag. Förhoppningsvis kan de leverera något som värmer i vinterkylan. Men jag skulle inte satsa på det. 

Laguppställning Hemmalag

Hinchcliffe

Southam-Hales (67)
Wright
Horsfall
Madden (c) (82)

Collar (91*)
R.Johnson
Rydel
Croasdale (91**)

Wootton
Hippolyte (91***)
                                 
Jones
Crankshaw (67)
Brown (82)
Camps (91*)
Johnson (91**)
MacDonald (91***)
Evans
Okwute
Barugh

Laguppställning Bortalag

MacGillivray

Clare (c)
Lavelle
Mitchell

Chin
Morgan (Rak-Sakyi 64*)
Forster-Caskey (82)
Campbell (73)

Payne
Aneke (46)
Kirk (Jaiyesimi 64**)
                                                                
Maynard-Brewer
Dobson (46)
Rak-Sakyi (64*)
Jaiyesimi (64**)
Blackett-Taylor (73)
Toure
Sessegnon
Henry

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2022-12-09