Matchrapport Colchester - Charlton

EFL Trophy: JobServe Community Stadium, Tis 4 Okt kl 20:45
Resultat: 2 - 1  (0 - 1)
Domare: L Swabey
Publik: 880

 

Målgörare
87, Eastman 17, Morgan
91, Akinde

The bottom is nådd när vi inte ens klarar av att slå ett League Two lag, ger nog dessvärre en fingervisning över vilken kapacitet som finns i den här truppen. Även om cupen som så är ett oönskat inslag i vardagen så var det här en möjlighet som försattes att skapa lite positiva vibrationer i truppen.

Ben Garner måste nog börja ifrågasättas, vilken kapacitet har han egentligen. Att lyckas i League Two betyder ju inte att han är en ny Svennis eller Wengare. Vad anledningen är till att han t.ex. inte matchar MacGillivray i matcher som dessa, den målvakt som uttalat är vårt andrahandsval och som är tänkt att spela under världsmästerskapen, skapar många frågor. Dessvärre gör nog hela truppen det. Sett till statistiken så vann Charlton matchen överlägset men vi som såg matchen var långt ifrån imponerade av spelet trots ett massivt övertag i bollinnehavet. 

Att Morgan lyckades tråckla in ett ledningsmål var mer tur och schabbel bland Colchesters försvar än skicklighet även om man absolut inte ska ta ifrån honom hans kompetens att ta tillvara på situationen på bästa sätt. Och det hjälper ju föga att ha ett kraftigt övertag i bollinnehav när spelarna springer ivägen för varandra i anfallet. I sammanhanget jämfört med tidigare matcher får man väl i och för sig vara glad över att de skapar chanser.

Allt eftersom matchen led så tog Colchester över mer och mer och de sista tio minutrarna vad det mer eller mindre spel mot ett mål, Charltons. När 33-årige Akinde enkelt springer ifrån 26-årige Thomas och sedan grundlurar Harness och retfullt enkelt lyfter in bollen i bortre burgaveln är det bara att lyfta på hatten. Det kändes lite som att spelarna gick och väntade på en avgörande straffskjutning.

Även om gårdagens laguppställning var kraftigt reservbetonad så känns det tyvärr som att Charltons formkurva är i fritt fall. Det här var en match vi bara skulle vinna och med den avsaknad av koncentration som laget visade så ligger det i farans riktning att League Two hägrar runt hörnet framåt årsskiftet om det inte inträffar en radikal förändring.

Laguppställning Colchester

Hornby

Clampin
Dallison
Judge (82)
Chilvers (70)

Lubala (61)
Eastman
Newby
Coxe

Marshall Miranda
Nouble
                                 
Akinde (61)
Ashley (82)
O’Hara
Chambers
Hannant (70)
Kazeem
Longstaff

Laguppställning Charlton

Harness

Clare (46)
Ness
Thomas
Chin

Morgan
Forster-Caskey
McGrandles
Payne (86)

Blackett-Taylor (77)
Jaiyesimi (43)
                                                                 
Campbell (43)
Casey
Clayden (86)
Kanu (77)
Kone
Lavelle (46)
Williams

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-10-05, 12:45