Matchrapport Charlton - Ipswich

League One: The Valley, Lör 29 oktober kl 16:00
Resultat:
4 - 4 (0 - 1)
Domare: Josh Smith
Publik: 16,645

 

Målgörare
63, Jesurun Rak-Sakyi 45+3, Sam Edmundson
76, Albie Morgan 52,Tyreece John-Jules
90+6, Terell Thomas
90+9 George Dobson
90+1, Freddie Ladapo
90+4, Sam Morsy

Dramatiken var total när Charlton och Ipswich möttes på The Valley, där en tillrest delegation från Swedish Addicks satt på läktaren. Matchen slutade 4-4 efter inte mindre än fyra mål på övertid i andra halvlek. George Dobson satte 4-4 i 99:e minuten och räddade därmed en poäng för Charlton.

Charlton följde upp den överraskande hemmaförlusten mot Milton Keynes Dons i tisdags med en fullkomligt galen match mot Ipswich hemma på The Valley. Efter mycket om och men slutade matchen oavgjort, detta inför ögonen på en tillrest delegation från Swedish Addicks.

Gästerna från Suffolk tog ledningen på övertid i första halvlek. Mittbacken George Edmundson nickade in en inåtskruvad hörna från Leif Davis via Charltonmålvakten Joe Wollacotts fingrar. Det var Edmundsons andra mål för säsongen.

0-2 kom sju minuter in i andra halvlek genom den unge anfallaren Tyreece John-Jules. Wes Burns slog ett inlägg från högerkanten som John-Jules fick pannan på. Dessvärre kom Charltonmålvakten Joe Wollacott ut fel och missade bollen i ett försök att boxa bort den, vilket underlättade för John-Jules att nicka bollen i mål. Uppförsbacken var nu brant för Charlton och som om det inte räckte med Ipswich andra mål så blev tränaren Ben Garner uppvisad på läktaren i anslutning till målet. I 63:e minuten tändes en gnista av hopp för Charlton då Jesurun Rak-Sakyi tryckte in en målvaktsretur från nära håll. Tretton minuter senare kom också kvitteringen, återigen på en målvaktsretur men denna gång av inhopparen Albie Morgan. Det var hans första ligamål för säsongen och hans tredje någonsin för Charlton.

Slutminuterna blev som sagt något i hästväg vad gäller dramatik. I 91:a minuten fick den inhoppande Ipswichanfallaren Freddie Ladapo en passning från lagkaptenen Samy Morsy, vände runt och sköt ett lågt skott från halvcirkeln utanför straffområdet som smet in till vänster om Joe Wollacott. Ilskan hos Charltonspelarna var tydlig och här kändes det som att Ipswich hade avgjort matchen. Ännu värre blev det tre minuter senare då den nyss nämnde Samy Morsy sköt ett lågt distansskott som Wollacott släppte in intill den högra stolpen. I 96:e minuten reducerade Charlton till 3-4 och denna gång gjordes målet av den lucianske landslagsmannen Terell Thomas. En inåtskruvad frispark nådde inhopparen Corey Blackett-Taylor vid den bortre stolpen och han stötte in bollen till en omarkerad Terell Thomas som kunde sätta 3-4 i öppet mål från nära håll. Charltons andra upphämtning i matchen fullbordades i 99:e minuten. Albie Morgan slog ett inåtskruvat inlägg som George Dobson nickade in över Christian Walton i Ipswichs mål. Ipswich hade inför den här matchen inte ens släppt in så många som tre mål i en match den här ligasäsongen, så att Charlton lyckades göra fyra på dem får sägas vara en bedrift. Ipswichs tränare Kieran McKenna sade i ett uttalande efter matchen att ”It's hard to verbalise the feelings at the moment. It was obviously a rollercoaster of emotions.”

Här kan ni se highlights från Charlton - Ipswich.

Charlton ligger efter lördagens matcher på nionde plats i League One-tabellen. De kommande matcherna för Charlton är en hemmamatch på onsdag mot Brightons U21-lag i EFL Trophy följt av FA-cupmatchen hemma mot lilla Coalville Town, hemmahörande i Southern League Premier Division Central, på lördag.

Laguppställning Hemmalag

Wollacott
 
Clare
O'Connell (43)
Thomas
Sessegnon 
 
Egbo (14)
Dobson
Fraser
Kirk (62**)

Stockley (62*)
Rak-Sakyi
                                 
MacGillivray
Aneke (62*)
Blackett-Taylor (62**)
Lavelle (43)
McGrandles
Morgan (14)
Payne

Laguppställning Bortalag

Walton

Donacien
Woolfenden
Edmundson

Burns (90)
Ball
Morsy
Davis

Chaplin (71*)
John-Jules (71)
Jackson (72**)
                                                                 
Hladký
Edwards (72**)
Harness (71*)
Humphreys
Keogh (90)
Ladapo (71)
Vincent-Young

Artikeln skriven av Johan Dykhoff, 2022-10-30, 10:20