Matchrapport Charlton - Forest Green Rovers

League One: The Valley, tis 13/9 kl. 20:45
Resultat:
 1 - 1  (1 - 1)
Domare: 
J Busby
Publik: 10 579
 

Målgörare
9, Blackett-Taylor 45, Wickham

The Valley gästades på tisdagskvällen av nykomlingarna Forest Green Rovers. Ett lag som Charlton borde vara klassen bättre och vinna över alla dagar i veckan. Men, trots en fullt godkänd första halvlek som faktiskt emellanåt var riktigt bra, så tappade man åter poäng i jakten på en position i tabellens övre halva.

Jayden Stockley, Charlie Kirk och Charles Clayden fick inte helt oväntat börja på bänken. Richard Chin, Jack Payne och Miles Leaburn fick göra sina första ligamatcher från start. Tillbaka i startelvan var Ryan Inniss, Conor McGrandles och Corey Blackett-Taylor.

Inledningen av matchen såg bra ut och man började så smått tro på en seger. Blackett-Taylor och Rak-Sakyi tog sig igenom på sina kanter och skapade farligheter. Redan i den nionde minuten kom också ledningsmålet. Dobson och Payne assisterade Blackett-Taylor som från nära håll placerade bollen högt i bortamålvaktens vänstra hörn. Charlton fortsatte sin offensiv och det var bud på ytterligare mål bl.a när Rak-Sakyi från nära håll nickade Leaburns inlägg men målvakten räddade snyggt vid sin vänstra stolpe. Halvleken gick klart i hemmafavör och man var beredd att ta sin fikapaus med ledning i halvtid. Målchanser skapades men avsluten var tyvärr svaga. I halvlekens sista minut och från ingenstans med Clare långt borta i markeringen slog gästernas Bernard ett inlägg som Wollacott missbedömde totalt och Wickman kunde enkelt rulla bollen i en tom hemmakasse. Kvitterat och ridå ner.

Den andra halvleken inleddes mest som ett ställningskrig och några halvchanser skapades åt båda håll. George Dobson fortsatte att vara aktiv och han stod bakom det mesta för hemmalaget. I den 59:e minuten byttes en lite osynlig McGrandles ut och ersattes av Albie Morgan. Blackett-Taylor fick en bra chans efter en hörna men skottet gick utanför. Charlton tog över igen medan gästerna inriktade sig på kontringar. Miles Leaburn såg lite trött ut och lämnade plats för Jayden Stockley. I matchminut 76 fick just Stockley ett bra läge att förvalta på Morgans inlägg men kraften i nicken var mycket svag. Två minuter senare fick Stockley i väg ett bra skott men som tyvärr gick rakt på målvakten. En bra chans noterades också för Rak-Sakyi men avslutet gick högt över.

Nu förväntade man sig en stark slutforcering från hemmalaget. Gästerna verkade nöjda med sin poäng och fjärdedomaren visade upp sex tilläggsminuter. Någon forcering värd namnet blev det dock inte. En frispark i den sista tilläggsminuten från ett bra läge rann ut till en inspark och i frustration blev Inniss utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort.

Trots ett stort bollinnehav så mäktade man inte med att ta de tre poängen som de allra flesta hade förväntat sig. Forest Green Rovers är sannolikt ett lag som kommer att tillhöra de nedre regionerna i årets League One. Tyvärr så verkar inte Charlton heller nå någon förväntad topplacering. Besvikna Addicks-supportrar vädrade sitt missnöje efter slutsignalen. Skall man trots allt hitta något positivt så är det möjligen att Charlton fortsatt är obesegrade hemma på The Valley.

Laguppställning Hemmalag

Wollacott

Clare
Inniss
O´Connell
Chin (72*)

Payne
Dobson
McGrandles (59)

Rak-Sakyi
Leaburn (72**)
Blackett-Taylor (80)
                                
MacGillivray
Morgan (59)
Clayden (72*)
Stockley (72**)
Jaiyesimi (80)
Forster-Caskey
Lavelle

Laguppställning Bortalag

McGee

Marques
Moore-Taylor
Casey

Bernard
Hendry
O´Keeffe
Davis

Wickham (80)
Fiabema
Peart-Harris
                                                                 

Thomas
Little (80)
Jones
McAllister
O´Brien
Bunker
Brown

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-03-15, 18:00