Matchrapport Bolton - Charlton

League One: University of Bolton Stadium, Lör 3 Sep kl 16:00
Resultat: 3 - 1  (2 - 1)
Domare: T Reeves
Publik: 19 185

 

Målgörare
9, Bradley 3, Fraser     
41, Lee
76, Johnston

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Charltons insats borta mot Bolton kan närmast beskrivas som ett lovande juniorlag som får möta ett rutinerat A-lag. Det tidigare så stabila försvaret sprang bort sig gång på gång så det var vidöppna dörrar in mot Charltons mål. Att den ende spelare i Charlton som får godkänt är en inlånad spelare säger ganska mycket.

Förväntningarna var ganska högt ställda inför matchen mot Bolton. Hemmalaget hade två raka förluster i ligan och bland annat mot Plymouth som Charlton utraderade för ett par veckor sedan. Men att det inte går att vila på gamla lagrar skulle Charlton bli pinsamt medvetna om. Jämfört med senaste ligamatchen ställde Charlton upp med samma manskap förutom Lavell som klev in på mittbacksplatsen istället för den skadade Inniss. Garner hade flaggat inför matchen att Inniss skulle vara med i truppen men han återfanns varken på plan eller på bänken.

Charlton fick en drömstart när den ständigt flinke Rak-Sakyi var på sin back som en igel. När bollen nästan skulle gå över kortlinjen stack han fram en fot i midjehöjd och avancerade sedan in i straffområdet, spelade snett inåt bakåt till Fraser som kunde möta med en enkel bredsida och ett inspirerande ledningsmål. Glädjen blev dessvärre kort för redan sex minuter senare sprang Charltons försvar bort sig och tappade markering på bortre stolpen. Det såg misstänkt ut som kraftig hands när Bradley såg ut att dra med sig bollen med överarmen in i mål men domare Reeves vinkade för mål. Han var väldigt bestämd av sig hela matchen och lade en väldigt hög nivå för vad som var tillåtet vilket inte var till Charltons fördel i alla fall.

Morgan hade sedan en gyllene möjlighet att återta ledningen när han bröt in bakom Boltons backlinje och kom ensam med målvakten. Han gjorde allt rätt när han tryckte upp bollen högt från ca tio meter men sköt mer eller mindre rakt på målvakten som lätt kunde styra ut till en katastrofal hörna som gick förbi alla spelare i straffområdet. Det hade in varit rättvist om sett till spelet om Charlton hade tagit ledningen men fotboll är ju inte alltid rättvist. Utifrån Boltons sätt att se det skipades istället rättvisa när ett misslyckat skott i Charltons straffområde blev till en utomordentlig passning till en helt fristående Lee som från fem meter kunde stöta in bollen medan hela Charltons backlinje stod på linje i knät på Wallacott, ett skolexempel på att tappa markering. Bolton hade därmed vänt matchen strax före halvtid och även om det var en halvlek kvar att spela så var det inte mycket som talade för att Charlton skulle komma in i matchen.

Rak-Sakyi hade ett par chanser varav en nätt passning till Stockley som bara hade att stöta in bollen men där den hastighet han ibland kunde uppbringa förra säsongen är en saga all. Annars var det mest Bolton för hela slanten och det var ingen större överraskning när de utökade till 3-1 efter en frispark där stora delar av Charltons försvar åter passivt stod och tittade på när Johnston fick stöta in bollen. Strax dessförinnan hade Bolton fått ett mål korrekt bortdömt för offside men målet låg så att säga i farans riktning. Leaburn och Blackett-Taylor kom in i slutet av matchen men den ständigt felplacerade och orörliga Stockley fick mot allt sunt förnuft spela matchen ut, det kommer att  bli enkelt för våra motståndare att markera ut oss i det centrala straffområdet om Garner skall hålla fast vid den taktiken. Leaburn var en skugga av det han har visat i de senaste matcherna medan Blackett-Taylor bidrog i positiv anda. Bara hoppas att han är tillräckligt frisk för 90 minuter nästa lördag.

Allt efter matchen led så led även jag, för det var en insats Charlton skall vara mycket missnöjda med. Bolton var ett nummer större på i stort sett alla fronter, det var bara den inlånade Rak-Sakyi som får godkänt och som skapade ett uns av oro för Boltons försvar. Wallacott ska inte klandras för de målen som släpptes in och det är möjligt att han gjorde en godkänd insats men inte helt enkelt att avgöra med det läckande såll till försvar som Charlton uppvisade. Att det inte finns så mycket mer att förvänta sig framgår i ett uttalande från Garner efter matchen. Om han är rätt citerad där så kan vi konstatera att säsongen redan är över, vi kan sluta drömma om en plats bland de sex första. Att det svänger i hockey är sedan gammalt men det var inte så många veckor sedan han sade att han i stort sett hade fått de spelare som han hade önskat sig under försäsongen. Att det sedan inte blev några sista förstärkningar var förvisso ett litet nederlag men att truppen helt plötsligt skulle vara så usel känns förvånande. Enligt Garner så kan vi ha en konkurrenskraftig efter nästa sommar, sug på den!

Laguppställning Bolton

Trafford

Jones
Santos
Johnston

Bradley
Thomasson (90**)
Lee (77)
Williams
Iredale

Charles (90*)
Bakayoko (72)
                                 
Afolayan
(72)
Aimson
Dempsey (77)

John
Kachunga (90*)
Morley (90**)
Sadlier

Laguppställning Charlton

Wollacott

Clare
Lavell
O'Connell
Clayden

Fraser
Dobson
Morgan (82)

Rak-Sakyi
Stockley
Kirk (74)
                                                                 
MacGillivray
Blackett-Taylor (82)
Chin
Leaburn (74)
McGrandles
Ness
Payne

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-09-04, 08:55.