Inför matchen Cambridge - Charlton

League One: Abbey Stadium, Lör 18 Mars kl 16:00

Efter avsaknad av vinst i nästan exakt en månad lyckades Charlton ånyo tvåla dit ett bottenlag på bortaplan och det finns väl ingen anledning att ändra på den trenden när det är dags att ställa in kompassriktningen till den akademiskt lärda staden Cambridge som huserar näst sist i tabellen. Med rätt inställning ska Holdens gäng utan problem åka hem med tre nya poäng.

Charlton huserar tyvärr i mittens rike och det är bara i teorin de fortsatt har en möjlighet att knipa en kvalplats. Sannolikheten att laget kollegialt skulle få en Lidnersk knäpp samtidigt som mer eller mindre alla andra lag före oss i tabellen konstant förlorar är mer osannolik än Harrisburg så låt oss koncentrera oss på att avsluta säsongen så snyggt som möjligt. En placering på övre halvan lockar fler sponsorer och annonsörer och attraherar mest troligt bättre spelare i det kommande transferfönstret än en placering på den nedre halvan. Detsamma gäller för eventuella spekulanter som är intresserade av att köpa klubben.

Senast i Morecambe gjorde Charlton de det skulle i den kylslagna nordengelska kvällen. Inget bländande spel men tack vare det mindre bemedlade motståndet så kunde de både skapa fler chanser och även ta tillvara på dem i större utsträckning än vad vi är vana att se dem göra mot bättre motstånd. När vi nu möter Cambridge finns det ingenting som talar emot samma typ av förutsättningar. Det går förvisso inte att ställa ut skorna mot ett lag som kämpar för sin överlevnad som bara har tre poäng upp för att få näsan över vattenytan men genom att låta dem i första hand föra spelet och satsa på snabba kontringar så borde saken så att säga vara biff!

Om vi tycker att Charltons form har varit knackig så kan man väl utan överdrift påstå att den varit någon klass sämre för Cambridge med blott en seger sedan Annandagen, lustigt nog kom den bara några dagar efter Charltons senaste seger (innan Morecambe) och det mot deras akademiska kombattant Oxford. Men 6 -  24 i målskillnad på de senaste 14 matcherna är ingenting som skrämmer något lag i ligan. Den enda positiva insatsen var 1-1 hemma mot Ipswich i början av februari. I övrigt har målproduktionen mest tillverkats mot lag i de lägre regionerna som Morecambe, Cheltenham och Oxford men de har samtidigt släppt in 5 baljor både mot Sheffield W och mot Shrewsbury.

Det här är alltså en match Charlton bara ska vinna och vi vet väl alltid hur farligt det är att ha den inställningen. Till Charltons fördel är just deras placering i mittens rike, de har ingen anledning att vara nervösa för att klara av att prestera för vinst ger ingenting annat än heder. Inget ni blev särskilt mycket lugnare av kanske men då många spelare är i läge att deras kontrakt löper ut till sommaren så gäller det att visa sig på styva linan om de ska få erbjudande om nytt kontrakt. Alla är nog väl medvetna om att det kommer att bli en större utrensning så, där har ni incitamentet!

Enligt devisen att man aldrig ändrar på ett vinnande lag så talar det mesta för att det blir samma uppställning som senast såvida ingen av de småskavankerna resulterade i en lite längre vila. Normalt kanske Dobson hade fått vila lite eftersom, om jag läst rätt, ytterligare ett gult kort kommer att ge två matchers avstängning. Men då denna match i sammanhanget är en lättare vunnen match och varje vunnen match för oss närmare ett säkrat kontrakt och Dobson faktiskt är lagkapten så tror jag inte att Holden låter honom vila. Så startelvan kommer mest troligt bli identisk, eller näst intill, densamma som startade borta mot Morecambe.

Jag är av olika anledningar helt säker på att det här blir en seger i samma storleksordning som senast borta mot Morecambe. Segrar på bortaplan mot bottenlag verkar vara lättare för laget att prestera än dito på hemmaplan. Själv hoppas jag, just nu sittande på Arlanda lätt nynnande på John Denvers ”Leaving on a jetplane”, naturligtvis på en målrik seger då jag själv kommer att befinna mig på Abbey Stadium just denna lördag.

Så våga vinn, C'mon you Reds!!!

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Inniss
Hector
Thomas

Morgan
Dobson 
Fraser 

Campbell
Leaburn 
Blackett-Taylor 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-03-16, 17:25.