Matchrapport Wigan - Charlton

Championship : DW Stadium, Lör 21/9 kl 16:00
Resultat:
2 - 0  (1 - 0)
Domare:
Andy Davies
Publik: 9 567(970 Charlton)
 

Målgörare
22, Cheyenne Dunkley                                      
70, Cheyenne Dunkley

Katastrof i kvadrat är bara förnamnet!

Charlton mötte Wigan borta och Lee Bowyer gjorde fyra förändringar jmf. matchen mot Birmingham. Charlton börjar matchen fruktansvärt dåligt och har mer eller mindre inget att säga till om från avspark till 30:e minuten. Vidare så är Charlton helt ofarliga framåt och hade verkligen behövt komma in bättre i matchen – laget klarade inte ens av att hålla bollen på Wigans planhalva under första 30. Wigans mål kommer på en hörna i den 22 minuten. Det ser så enkelt ut när målet kommer, kan det bero på Charltons tafflighet i försvarsspelet?

I den 25:e matchminuten säger kommentatorn att ’the Addicks are careless in possession’ vilket sammanfattar allt ganska bra. Men det slutar inte där och flera felpassningar och tveksamma tacklingar senare och katastrofen blir värre. Charlton spelar så fruktansvärt dåligt, och passningsspelet som Charlton visade upp var under all kritik. Mot slutet av första gnäller Wigans spelare väldigt mycket och visade verkligen sin frustration gentemot domaren och Charlton - hela ”dramat” var kortfattat tragikomiskt. Strax innan 40:e matchminuten skriker kommentatorn högt att Charlton… ’they have to seriously improve’, och sekvensen senare så hade Pratley tur som inte fick rött kort när han gör onödiga efterslängar när bollen redan var ur spel.
Halvtid: Nyckelpassningar: 10 -1; totalt antal skott: 11-1

Andra halvlek börjar inte bättre och Wigan gör sitt andra mål på hörna i den 70:e minuten, och återigen visar spelarna upp ett undermåligt försvarsspel. Charlton hade en finns chans i den 85:e minuten men en undermålig passning i boxen av Bonne gjorde det lätt för Wigan att rensa. Mot slutet så får Charlton en frispark som Sarr, tillsynes ofokuserad, drar högt över ribban. Avslutningsvis så hade Charlton två fina chanser direkt efter varandra vid 90 +1 men Wigans målvakt Marshall gör 2 fina räddningar.

Laguppställning Hemmalag

Marshall
 
Robinson
Mulgrew
Dunkley
Byrne
 
Williams
Morsy
 
Massey (70)*
Lowe (70)**
Jacobs

Moore (84)***
                               
Jamie Jones
Lee Evans (70)*
Kal Naismith (70)**
Joe Garner (84)***
Lewis Macleod
Daniel Fox
Joe Gelhardt

Laguppställning Bortalag

Phillips
 
Purrington
Naby-Sarr
Lockyer
Oshilaja
 
Prately (68)**
Cullen
Gallagher
Williams
 
Hemed (62)*
Leko

                                                                 
Amos
Bonne (62)*
Aneke (68)**
Pearce
Field
Solly
Forster-Caskey

Artikeln skriven av Victor, 2019-09-21