Matchrapport Swansea - Charlton

Championship: Liberty Stadium, tors 2 jan kl 20:45
Resultat:
1 - 0  (1 - 0)
Domare: P Bankes
Publik: 15 352


 

Målgörare
14, Dhanda

Charltons "U23" lyckades inte plocka poäng mot Swansea. En bra halvlek räcker tyvärr inte mot stabilt motstånd.

Skadeläget i Charlton blir allt värre. Inför bortamatchen i Wales saknades 13 spelare från A-laget, vilket gjorde att Lee Bowyers laguttagning kändes lite som en uppvisning av klubbens akademi. Sex av de rödklädda var 20 år eller yngre, däribland Ben Dempsey och Josh Davison, som båda gjorde debut från start. Darren Pratley var en av de mest rutinerade på planen, och råkar ha ett förflutet i Swansea. 

Matchen började trevande, med viss övervikt för hemmalaget. Strax före kvarten spelad var det också Swansea som såg till att ta ledningen. Yan Dhanda, tidigare i Liverpool, fick bollen strax utanför straffområdet, vek inåt och sköt ett skott med sin högerfot. En olycklig styrning senare var 1-0-målet ett faktum. 

Ledningsmålet gav hemmalaget luft under vingarna och dominansen var stor, även om Charlton lyckades få till ett par halvchanser genom Tom Lockyer och Conor Gallagher. En stabil Dillon Phillips i bortamålet och vilt kämpande försvarare framför lyckades hålla de ettriga hemmaspelarna från att göra ytterligare mål, även om de nog gjort sig förtjänta att leda med både två och tre pytsar.

Nyligen rehabiliterade Lyle Taylor byttes ut i halvtid för att inte råka ut för en ny skada och gav plats åt Alfie Doughty. Den unge spelaren verkade ge en injektion av energi till de rödklädda, som tog kommandot över matchen direkt. Trots ordentligt kämpaglöd ville det sig inte riktigt, och inte ens det klassiska draget att sätta en mittback på topp i slutet (inbytte Naby Sarr) räckte för att Charlton skulle bärga en vid det här laget välförtjänt poäng. 

Nya tag samma dag som detta skrivs, då det är dags för FA-cupmatch mot West Bromwich, lite av uppvärmning inför nästa ligamatch, som står mot samma motstånd. 

Laguppställning Swansea

Woodman

Roberts
Cabango
van der Hoorn (58)
Naughton

Byers
Grimes

Ayew
Dhanda
Routledge

Baston (85)
                                 
Nordfeldt (målvakt)
Fulton (85)
John
Kalulu
McKay
Wilmot (58)

Laguppställning Charlton

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Purrington (87)

Pratley
Morgan (71)
Gallagher
Dempsey

Taylor (46)
Davison
                                                                 
Maynard-Brewer (målvakt)
Doughty (46)

Ledley
Oshilaja
Sarr (87)
Solly
Vennings (71)

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2020-01-05, 11:40