Matchrapport Sheffield W - Charlton

Championship: Hillsborough, ons 26 feb kl 20:45
Resultat:
1 - 0  (0 - 0)
Domare: O Langford
Publik: 21 370


 

Målgörare
90+5, Fletcher

Ett vekt Charlton åkte på däng med matchens sista nick. Läget ser nu allt mer prekärt ut för det rödklädda Londonlaget.

På besök i stålstaden Sheffield letade Lee Bowyer och hans gäng efter välbehövliga poäng för att hålla sig undan det obehagliga nedflyttningsstrecket. Startelvan såg förhållandevis stark ut, med Macauley Bonne och Lyle Taylor som tänkbara målskyttar.

Matchinledningen var förhållandevis jämn, med viss övervikt för Wednesday. Känslan verkar ha varit en ganska låst match, med ett hemmalag som inte gjort alls bra ifrån sig på Hillsborough den senaste tiden. Det var relativt chansfattigt under halvleken, och de stridande 22 gick till pausvila med lite att tänka på. 

Hemmalaget kom igång bra i andra och bet sig fast bättre och bättre på Charltons planhalva. Fantastiskt målvaktsspel av Dillon Phillips var det enda som höll våra Addicks kvar i matchen, som vad jag förstod på kommentarer från de som kollade under en lång tid inte var mycket annat än spel mot ett mål. Med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid var dock Alfie Doughty och Taylor framme och hade ett fint läge, som dock inte resulterade i något.

Det fanns lite hopp om tre poäng för Charlton mot slutet, med visst tryck från bortalaget. Snöpligt nog snuvades man på alla poängen när Sheffield Wednesday öste in en tveksamt tilldömd frispark i straffområdet, där Stephen Fletcher drog det längsta strået och nickade in bollen i nätet. 

Förlusten innebär att våra rödklädda SE7-hjältar står endast ett fåtal poäng över nedflyttningsstrecket, med en riktigt tuff sexpoängsmatch mot Huddersfield borta i helgen. Bara att ladda om och göra ett nytt försök.

Laguppställning Sheffield Wednesday

Dawson

Palmer
Fox
Lee
Harris (57)

Bannan
Borner
Murphy
Lees

Wickham (74)
Forestieri (79)
                                 
Wildsmith (målvakt)
Da Cruz (79)
Fletcher (57)
Hunt
Nuhiu (74)
Pelupessy
Windass

Laguppställning Charlton

Phillips

Lockyer
Oshilaja
Pearce

Matthews
Cullen
Oztumer (56)
Davis
Doughty

Taylor
Bonne (74)
                                                                 
Amos (målvakt)
Green (74)
Hemed
Lapslie (56)
McGeady
Purrington
Smith

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2020-02-27, 20:48