Matchrapport Reading - Charlton

Championship : Madejski Stadium, 31/8 kl. 16:00
Resultat:
0 - 2  (0 - 0)
Domare: J Gillett
Publik: 16 906

 

Målgörare
  51, Leko
                      80, Taylor (Str)

Charlton hade inga lässvårigheter utan plockade tre poäng mot Reading. Matchen var inte helt lätt, men Addicks-tåget tuffar vidare. 

Lee Bowyer återbördade Chris Solly till startelvan, och välkomnade även Sam Field till spel från start. Darren Pratley och den skadade Deji Oshilaja strök på foten. Matchens första halvlek var en jämn affär, där hemmalaget hade ett visst övertag i själva inledningen. Båda lagen skapade ett antal chanser, där Readings George Puscas hade två av de bästa precis på slutet, men Dillon Phillips i bortamålet kunde vara riktigt nöjd med sin insats.

Charlton kom ut från pausvilan med  en ny glöd. Endast sex minuter in i andra halvlek var det dags för Jonathan Leko att göra sitt första mål någonsin i den röda tröjan. Hans skott från utkanten av straffområdet styrdes via en försvarare förbi en ställd Cabral i hemmamålet. Precis där bakom stod bortafansen, som jublade sjövilt. 

Bortalaget pressade verkligen på efter målet, och det var svårt för Reading att få en syl i vädret. Leko skapade problem, inbytte Chuks Aneke ställde till med oreda, och till slut blev den sistnämnde nedriven i straffområdet. Lyle Taylor gjorde inget misstag från elva meter och 2-0-ledningen var ett faktum. Reading försökte trycka på ordentligt sista tio minuterna, men på den bästa chansen stod en enastående Dillon Phillips i vägen, och resultatet stod sig.

Detta innebär att Charlton inför nästa omgång parkerat sig på en hedrande andraplats i ligan. Man kan lugnt säga att det varit en bra start på säsongen för Addicks.
 

Laguppställning Reading

Cabral

Morrison
Moore
Swift
Ejaria

McIntyre
Yiadom (65*)
Richards (65**)
Gomes (81)

Joao
Puscas
                                 
Rinomhota
Adam
Barrett (81)
Boye (65*)
Meite (65**)
Osho
Virginia

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Pearce
Lockyer
Purrington

Field (74)
Cullen
Williams (62)
Gallagher

Leko (81)
Taylor

                                                                 
Amos
Aneke 62)
Hemed (81)
Lapslie
Oztumer
Pratley (74)
Sarr

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2019-09-10, 23:00