Matchrapport Preston - Charlton

Championship : Deepdale, Lör 18 jan kl 16:00
Resultat:
 2 - 1  (1 - 1)
Domare: D Whitestone
Publik: 12 358


 

Målgörare
31, Harrop 5, Green
52, Bauer

Charlton kämpar bra, men räcker inte riktigt till. Knappa förluster talar ett tydligt språk. Men det är fler lag som gör liknande intryck, och vad som gäller är att till slut ha minst tre lag efter oss i serien. Potentialen finns. Men det kommer att bli en kamp, omgång för omgång, fram till maj. 

Det känns att vi spelar i Championship. Tyngden på lagen vi möter är av det där malande slaget och det unga och nya Charlton kunde under lördagen inte mäta sig med den rutin som Preston skaffat sig av flerårigt spel på en högre nivå. Skillnaden mellan lagen är inte stor, men tillräcklig när truppen får den ungdomsprägel vi sett under vintern. Charlton förlorar med uddamålet igen, 1-2. 

Det började dock lovande! Kontroll av boll och snabb bredd ut till vänster till Doughty som rycker in i straffområdet, förbi sin försvarare, innan han slår en hård macka in mot mål. Charltons nye Green är snabbare i tanken än sin försvarare styr och in bollen snabbt och kliniskt. 1-0 till oss!  

Men varefter matchen lider börjar det kännas lite otryggt. Charlton faller tillbaka allt mer och är inte tillräckligt modiga framåt. Med lite tur hade kunnat gå men att lita på slump och tur brukar inte hålla. Nyckeln sitter i försvaret. Hur ska ett lag våga anfalla med full kraft om försvaret känns otryggt? Och så är det. Charlton släpper till för många chanser, för lätt, för våra motståndare. Vi klarar inte att erövra bollen i tid och blir till slut bolltittande i eget straffområde. Då kommer baklängesmålen. 1-1 är talande slappt

Andra halvlek. Preston kommer ut med friska krafter och kanske skulle haft en straff med sig redan innan hemmalaget rätt rättvist tar ledningen på en hörna. Det fanns en man att se upp med i dessa lägen och det kan ju inte vara obekant för just Charlton: Patrick Bauer. Tyvärr lämnas han ändå fri väg upp på hörninspelet och då är det redan halva inne så att säga. Självförtroende och rutin. Nicken sitter som smäck. 

Sju minuter hade gått av andra halvlek och Charlton har inte mycket att sätta mot. Preston bevakar och behärskar matchen fram till slutsignalen ungefär som de gjorde på The Valley i höstas. Förlusten blir ett faktum. Men det är ju känt att Charlton behöver få tillbaka spelare i den form de hade tidigt i höstas. Får Charlton också någon ny taggad kämpe in i laget på samma utmärkta sätt som vi fått Green så finns helt klart möjligheter att nå målet: att klara oss kvar i Championship!

Laguppställning Preston

Rudd

Fisher
Bauer
Davies
Rafferty

Browne (C)
Harrop, (90)
Johnson (82)
Barkhuizen
Sinclair

Maguire (64)
                                 
Ripley
Nugent (64)
Ledson (82)
Potts (90)

Clarke
Stockley
Huntington

Laguppställning Charlton

Phillips

Matthews
Lockyer
Oshilaja (62)
Sarr
Doughty

Dempsey
Pratley
Williams (62)

Davison
Green (68)
                                                                
Maynard-Brewer
Morgan (62)
Oztumer (62)
Hemed (68)
Pearce
Purrington

 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-01-19