Matchrapport Hull - Charlton

Championship : KCOM Stadium, Lör 20/6 kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: Darren England
Publik: 0


 

Målgörare
18, Jason Pearce

Charlton gjorde en riktigt bra match borta mot Hull City och vann denna hyperviktiga bottenmatch med 0-1.

Efter 105 dagar utan fotboll för alla Charltons fans, så blev det åter igen match och det hyperviktiga bottenmatchen borta mot Hull City vanns helt rättvist med 0-1 efter mål av lagkaptenen Jason Pearce.
Visst var spelet lite rostigt, men efter så lång frånvaro gjorde Charlton en stabil insats och även om Hull City var ett svagt motstånd så imponerade faktiskt Charlton med att ha koll på matchen i stort sett hela matchen.

När startelvan kom ut var det många som hade åsikter hit och dit, men Deji Oshilaja var stabil som vänsterback, Aiden McGeady och Tomer Hemed gjorde sina bästa matcher i Charlton tröjan ( de var mest dessa tre det driftades om innan match ), så Lee Bowyer visste nog vad han gjorde när han plockade ut dessa spelare i startelvan.
Framförallt Aiden McGeady och Tomer Homer gladde stort , där den förstnämnde var pigg värre på mittfältet och Hemed var stark och farlig därframme, men jag tror att han nu har fått träna upp sig ordentligt efter sina skadeproblem och kan bli en stor tillgång resten av säsongen.

Matchens enda mål kom i 18:e minuten efter en hörna där Tomer Hemed skarvar bollen via Hulls målvakt till en fristående Jason Pearce som rakar in bollen i motståndarnas målbur med kraft.
Men som sagt, i stort sett hela matchen hade Charlton koll på matchen och det var först i slutet av matchen som hemmalaget vaskade fram en vass målchans.
För Charltons del hade Aiden McGeady, Tomer Hemed och Maucauley Bonne alla bra chanser, så 0-2 eller kanske 0-3 hade speglat matchen lite bättre, men vinst borta mot en bottenkollega kan man ju inte klaga på.

Nu är det åtta matcher kvar av säsongen och jag tror att vi behöver nio poäng för att klara kontraktet och tittar man på resterande matcher så finns där ju klart vinnbara matcher där vi bland annat möter QPR, Millwall, Reading och Wigan hemma på The Valley.
Så visst har vi en ganska stor chans att fixa kontraktet och sedan hjälper det ju att vi klättrade upp till en 19:e plats i tabellen med Huddersfield, Middlesbrough, Hull, Barnsley och Luton efter oss i tabellen, så det är bara att hoppas att laget/truppen kan fortsätta att prestera som i lördags, så tror jag att detta kommer att fixa sig !

COYR !

Laguppställning Hemmalag

Long

Pennington
MacDonald
De Wijs
Elder

Batty ( 73 min )
Kane
Bowler ( 56 min )
Toral ( 56 min )

Wilks ( 85 min )
Eaves ( 56 min )
                                
Tafazolli

Scott ( 56 min )
Honeyman ( 56 min )
Magennis ( 56 min )
Lewis - Potter ( 73 min )
Samuelsen ( 85 min )
Burke
Stuart
Ingram
 

Laguppställning Bortalag

Phillips

Mathews
Lockyer
Pearce
Oshilaja ( 72 min )

Mc Geady ( 82 min )
Pratley
Cullen
Morgan ( 61 min )

Bonne ( 82 min )
Hemed ( 72 min )
                                                                
Amos

Doughty ( 61 min )
Purrington ( 72 min )
Aneke ( 72 min )
Field ( 82 min )
Williams ( 82 min )
Sarr
Oztumer
Davison

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2020-06-23, 12:00