Matchrapport Charlton - Swansea

Championship : The Valley, Ons 2 okt kl 20:45
Resultat:
1 - 2  (1 - 1)
Domare: P Bankes
Publik: 15 741


 

Målgörare
2, Leko    12, Dhanda
65, Ayew

Charlton lyckades inte upprepa insatsen mot Leeds i lördags, det blev en lite snöplig uddamålsförlust mot Swansea som, i likhet med Leeds, har PL-ambitioner. Insatsen var spelmässigt helt ok så att poängen uteblev i det här mötet är inget att hänga läpp över. Närmast på tur står Fulham borta och

Bowyer gjorde fyra förändringar jämfört med lördagsmatchen och som väntat stod Solly över samtidigt som Matthews kanske lite mer överraskande fick göra sin debut från start istället för den ordinarie ersättaren Oshilaya. Pearce ersatte Sarr i backlinjen, Field ersatte Pratley och Oztumer fick starta istället för Williams.

Spelidén var tydlig, full fart framåt från första början. Och vilken start det blev, Matthews spelade in bollen till Leko som sköt bollen högt upp i taket via en liten touch på motståndaren. Ett tidigt mål är inte alltid helt lyckat för det för ofta med sig att speltempot påverkas, det målgörande laget slappnar ofta av lite. Och även om Charlton fortsatte att hålla i spelet ca en kvart till så började Swansea sakta komma in i matchen och till stora delar ta över den. Kvitteringen lät inte vänta på sig länge och då kröp osäkerheten in. Kvarvarande delen av första halvlek var väsentligt lugnare, främst för målvakterna och oavgjort i halvtid var tämligen rättvist.

Swansea var det hungrigare laget i andra halvlek och matade på, det syntes tydligt att det här är ett lag med högra ambitioner än Championship. Ayew gjorde sitt första mål på två år tjugo minuter in i halvleken, därefter vaknade Charlton till ordentligt för en kvittering. Med samma domarnivå som i tidigare matcher hade nog Charlton kvitterat på straff efter någon av de tre fällningar av Charltonspelare som Swansea orsakade. Dagens domare hade dock en annan hållning och det bidde ingen straff den här matchen.

Det här var den andra matchen av fyra i rad som Charlton ställdes inför motstånd med PL-ambitioner. Båda de första har varit ganska jämna tillställningar där Charlton drog det längsta strået i den första matchen mot Leeds och nu det kortaste strået mot Swansea. Bowyers mannar höll en god kvalitet och chanserna att ta poäng borta mot Fulham på lördag om de kan uppbringa samma kvalitet som i de två senaste matcherna.

Fortfarande bara 28 poäng kvar till nytt kontrakt, kämpa Charlton!

Laguppställning Charlton

Phillips

Matthews
Lockyer
Pearce
Purrington (77)

Field
Cullen

Leko (66*)
Oztumer (66**)
Gallagher 

Bonne

                                 
Amos
Aneke (66*)
Forster-Caskey (77)
Oshilaya
Pratley
Sarr
Williams (66**)

Laguppställning Swansea

Woodman

Roberts
van der Hoorn
Rodon
Naughton

Grimes
Fulton

Ayew
Dhanda (78)
Celina

Bastón
                                                                
Mulder
Carroll (78)
Garrick
John
Routledge
Surridge
Wilmot

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-10-03, 16:51