Matchrapport Charlton - Sheffield W

Championship : The Valley , Lör 30 nov kl 13:30
Resultat:
 1 - 3  (1 - 1)
Domare:
T Robinson
Publik: 18 338
 

Målgörare
26, Bonne             17, Fletcher
79, Fletcher (straff)
94, Nuhiu

Med halva truppen skadad var det få som på förhand trodde Charlton skulle kunna stå emot de vinsttörstande och topptippade gästerna från Sheffield. Det gick inte heller. 

Trots tidig matchstart och TV-sändning så är atmosfären på The Valley livlig och förväntansfull inför mötet med ugglorna från Sheffield. Ämnet på allas läppar är nyheten som kom på fredagen beträffande klubbens efterlängtade ägarbyte. Den gör att det känns förhoppningsfullt trots vetskapen om det osannolika skadeläge som Bowyer ställs inför denna dag. 

Men Charlton har som bekant nu hamnat i brygga truppmässigt. Hela fjorton spelare är denna lördag indisponibla redan innan match, inklusive avstängning av Gallagher efter fem varningar. Under uppvärmningen tvingas även Purrington stiga av med känning av feber. In från start på hans plats skickas Doughty, 19 år - en av fem (!) U23-spelare uttagna till matchen. Även Morgan, 19 år startar matchen och byts senare ut till förmån för Vennings, 19 år. På bänken sitter även reservålvakt Harness, 19 år och Davison hela 20 år. 

Man skulle kunna tro att den på denna nivå förhållandevis orutinerade matchtruppen skulle innebära en försiktig tillbakadragen taktik men det tycks inte vara matchplanen. Charlton inleder friskt och det är Sheffield som börjar trevande. Minst skadedrabbade lagdelen är backlinjen men den utgör likafullt akilleshälen hos Charlton. Vad som gjorde att Pearce inte fick spela alls är för mig en gåta. I stället utgörs mittlåset av Lockyer och Sarr. Den sistnämnde är en ständig risk. Sarr varvar även i denna match öppnande uppspel med horribla sådana, samt hårresande markeringsmissar. 

Det var en sådan som efter dryga kvarten orsakar bortalagets ledningsmål i vad som var Sheffields första farliga anfall. Det krävs ingen större kraftansträngning för Sheffields spelare att nicka in bollen i mål. Till Sarrs försvar kan ändå nämnas att Doughty visar upp en ungdomlig entusiasm på sin vänsterkant och är ständigt i rörelse uppåt i plan och Sarr får täcka upp en stor yta bakom honom. Doughty gör intryck och står för ett snyggt förspel till kvitteringen av vår måltjuv Bonne. 1-1 står sig till halvtid. Med mersmak för Charlton. 

I andra byter matchen helt skepnad. Borta är modet och optimismen. Sheffield har fått marschorder och tar över skeendet på plan. Känslan är att Charlton försöker försvara sin viktiga poäng medan den inte är något Sheffield W nöjer sig med. Efter några riktigt svettiga räddningar av Phillips och ett halvhjärtat rop på straff från Charlton blir det Sheffield som tilldöms en sådan. 2-1 är ett faktum och efteråt blir Phillips hånad av straffskytten men själv tilldömd en varning. Märkliga minuter. 

Charlton har inte direkt styrkan att vända skeendet och publikstödet har sedan länge även det mattats av. Matchen avslutas med en spik i hemmalagets redan framtagna kista. Även detta mål görs av helt omarkerad spelare i Sarrs bevakningsområde. Matchen var dock redan innan förlorad och det slappa försvarsspelet kan kanske förlåtas av den anledningen. Men helt klart är att Bowyer måste hitta förstärkningar i den lagdelen. De nya ägarna ryktas vilja spendera 25 miljoner pund på förnyade kontrakt och rutinerade spelare! Hoppas. 

Låt oss hoppas att skadeläget ljusnar fort nu annars lär vi få ett decembermörker varken Lucia eller julefrid kan råda bot på. Sex omgångar innan nyår och nästa match är mot Middlesbrough borta. Oddsen är på förhand rätt låga på hemmalaget i den matchen. Kämpa Charlton!!!!

Laguppställning Hemmalag

Phillips

Matthews
Lockyer
Sarr
Doughty


Morgan (61)
Oshilaja
Pratley
Oztumer (81)

Leko
Bonne
                              
Harness (mv)
Vennings (61)
Davison (81)
Solly
Pearce


 

Laguppställning Bortalag

Dawson
 
Adubajo
Iorfa
Lees
Fox
 
Harris (80)
Hutchinson (77)  
Bannan
Forestieri (46)
 
Nuhiu,  
Hutchinson (77) 
                                                               
Jones
Murphy (46)
Luongo (77)
Reach (80)
Lee
Pelupessy
Winnall

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-12-01