Matchrapport Charlton - Luton

Championship : The Valley, Lör 22 feb kl 16:00
Resultat:
 3 - 1  (1 - 1)
Domare: A Marriner
Publik: 18 969


 

Målgörare
34, Taylor
61, Taylor, straff
88, Lapslie
  36, Cornick 

Charlton vinner och tar viktiga poäng mot Luton efter klassmål av Taylor och Laplsie. Den senare åter från långvarig skadesejour och gör ett inspirerande inhopp. 

Det är en blåsig eftermiddag i SE7 och över 18000 på läktarna har kommit tillbaka från förra helgens trista historia där en utsåld arena fick se Charlton gå mållösa mot Blackburn. Stämningen är som vanligt hög på läktarna och i en fin gest av värdarna stannar spelet upp i 8´min för att göra gemensam sak med bortalagets supportrar och minnas nyligen bortgångne åttaårige Ethan Matthews - stort fan till Luton Town FC. 

Det tar en kvart innan hemmalaget får sin första målchans efter Lutons bättre men fruktlösa inledning. I ett av under matchen flera utmärkta upprullade lägen på halvdistans i straffområdet vänder Sarr runt och drar till. Men bollen går i ribban.

Sakta men säkert höjs kvaliten i spelet från dålig till bättre från båda lagen. Mest oroligt är det på Charltons vänsterkant där Sarr hamnar ur position gång efter annan och Doughty, som går från klarhet till klarhet nu, får täcka upp. Sarr varvar sina insatser. Farlig i båda straffområdena, men framstår som oumbärlig i Bowyers lagbygge. 

Efter en dryg halvtimme är det dags för Lyle Taylor. Bollen hålls föredömligt kvar framför Lutons straffområde av Davis och Cullen. Taylor visar klass i sitt sätt att skapa sig en passningsyta i straffområdet och i en sekvens ta emot och med sig bollen samt avsluta med att dra in den innanför bortre stolpen. 1-0. 

Men lyckan varar inte länge. Luton kvitterar två minuter senare när Charlton helt sonika lämnar hela sitt vänstra straffområde obevakat. Cornick i Luton får all tid han behöver för att prickskjuta förbi Phillips. 1-1 och lagen går in för att fundera över hur man ska skapa lite ordning i spelet. 

Charlton startar övertygande i andra. Snabba hårda passningar öppnar upp Luton som jagar boll nu. Ett mycket vackert anfall iscensatt av Oztumer, riktigt bra idag, som skickar bollen till Taylor på vänsterkanten som skickar in den bakom Lutons backar till Green som nog borde gjort mål från nära håll trots hård uppvaktning. Bollen utanför.

Till Phillips synbara irritation försöker Luton filma till sig en straff och Cornick får sig några väl valda ord av vår målvakt. I nästa anfall får Luton helt rättmätigt ett mål bortdömt för offside - iskallt ställd av Lockyer bara meter från målllinjen. Bra domare tvekar inte och protesterna var få. Domaren tvekar inte heller när den nyss inbytte George Lapslie, sponsrad av Swedish Addicks, får bollen strax utanför straffområdet och lägger vristen an på bollen som tar rakt på utsträckt arm på Lutonspelare. Straff till Charlton! 

Taylor lägger upp bollen, domaren blåser klartecken, publiken tystnar. I maklig takt tar vår grymme anfallare två promenadsteg fram. Sätter vänsterfoten bredvid bollen och drar högerbenet bakåt. Sen. Med en snärt, klipper Lyle till bollen. Så självklart otagbart. 2-1. 

Inbytet av Lapslie visar sig alltmer som ett lyckodrag av Bowyer. Oshilaja hade inte varit dålig men med Lapslie in så höjs energinivån helt klart ett snäpp. Mot slutet av matchen får han lön för sin insats då han stöter in avgörande 3-1 från nära håll. 

En rättvis och viktig seger eftersom bottenkonkurrenter också vinner. Det bli en fortsatt ruskigt spännande säsong framöver. Charlton är i förarsätet än så länge. Nästa match redan på onsdag kväll mot Sheffield W. 

Laguppställning Charlton

Phillips

Matthews
Lockyer
Sarr
Doughty

Oshilaja (55)
Davis
Cullen
Oztumer (78)

Taylor
Green (88)

                                 
Amos
Laplsie (55)
Bonne (78)
Pearce (88)
Smith
McGeady
Hemed

Laguppställning Luton

Sluga

Potts
Cater-Vickers
Pearson
Bree (82)

Rea (70*)
Tunnicliffe
Berry
Ruddock

Cornick (70**)
Collins
                                                                 
Stech
McManaman (70*)
Moncur (70**)
Bolton (82)
Cranie
Shinnie
Hylton

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-02-23