Matchrapport Charlton - Leeds

Championship : The Valley , Lör 28 sep kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (1 - 0)
Domare: J Brooks
Publik: 21 808


 

Målgörare
32, Bonne                 

The Addicks visar prov på en försvarsinsats av tredje graden när Lee Bowyer outsmarts Bielsa och Charlton tar en välförtjänt seger mot seriens förmodade dominanter. 

Det är inte utan oro som man bänkar sig runt den jubilerande arenan i Charlton. Tre tusen självsäkra fans från Yorkshire spär högljutt på osäkerheten bland de 18 000 trogna från London SE7. De senaste mathcerna har lagt lite sordin på euforin från säsongsinledningen. Skulle Charlton kunna vända trenden? Hur mycket betydelse kan skadan på Lyle Taylor ha på laget? Kan vi inte vinna utan vår skyttekung? Lagets inställning i senaste matchen mot Wigan, förlust 2-0, var en besvikelse av stora mått. 

Bowyer gör två förändringar i sin startelva: Oshilaja får stå tillbaka för nestor Solly och lårskadade Hemed ger sin plats till nye Bonne - skyttekungen från Orient. Det sista bytet kommer att visa sig ge frukt. Bowyer har efter att ha studerat in Leeds inför matchen sett att ett högt 3-5-2 försvar tidigare skapat bekymmer för serieledarna och han ger Lockyer och Sarr fortsatt förtoende som mittlås. Ett modigt val när kapten Pierce finns att tillgå på bänken igen till denna match. 

När lagen springer in på planen är det oron och osäkerheten till trots en skön känsla som sprider sig. Det känns i luften att serieledarna ska få det svårt. Det är ett revanchlystet hemmalag mot ett lite förnöjt bortalag. Det är känslan. Något stort kan hända idag. Den stora klacken "following Charlton our favourite team" för fulla halsar. Klappar och kramar och knytna nävar omvartannat. Matchen blåser igång. 

Genast sätter Leeds matchens prägel med tre hörnor de första två minuterna. Det ska krävas hjältemodiga insatser av Charltons utvalda denna eftermiddag. Och så de axlar förtroendet de fått! På The Valley ska Leeds få det svårt. Hög press på bollhållande i bortalaget redan från våra två anfallare grusar bortalagets önskan om att få bygga sina anfall. Även om man trocklar sig fram till straffområdet är det skott utifrån, inlägg och fasta fifty-fifty situationer som blir resultatet av anfallen och Charlton är på tårna. Och, återigen, Dillon Phillips!! Charlton har begåvats med en av Englands bästa målvakter. 

Efter tjugo minuter av tokanfall av Leeds och heroiskt försvar av Charlton ges lite andrum och spelet jämnas ut, och när halvtimmen är spelad får Charlton hörna. Cullen tar den och skickar in bollen en bit ut i straffområdet. Snygga löpningar drar isär Leeds försvar. Lockyer möter bollen med ett direktskott mot mål som inte kan rensas bättre än att vår nye anfallare Bonne får kulan över mållinjen. Det hela ser inövat ut. 1-0!!

Panik i Leeds som försöker skruva upp tempot ytterligare inför halvtidsvilan. Chanser ges men Charlton har skicklighet och den tur som ett hårt arbete ska belönas med. Leeds vill för mycket. Skjuter mycket. Över och utanför. Phillips tar allt annat. Välförjänt vila för Charlton efter de första 45 min. Publiken får andas ut. Men det är en svettig halvlek kvar. Ska detta hålla? 

Det visar sig att Charlton, vartefter matchen går mot sitt slut och Leeds gång på gång kör huvudet i den röda väggen, tröttar ut sina mer meriterade motståndare och anfallen blir trubbigare och trubbigare. Det infinner sig en trygghet i Charltons led och Leeds manager Bielsa finner ingen lösning och han kan inte förändra det mönster som matchen har haft sedan avspark. Charlton står som vinnare av matchen efter ytterligare en desperat slutforcering av Leeds. 

Bowyer vs Bielsa: 1-0. The Addicks är tillbaka i vinnarspåret! Fortsätt så, skaffa vila, för i nästa match kommer ännu ett topplag på besök: Swansea. Huu! Come On You Reds!  

Laguppställning Hemmalag

Phillips

Solly
Lockyer
Sarr
Purrington

Pratley
Cullen
Williams (56)
Gallagher (86)

Bonne (82)
Leko
                   
Amos
Aneke (56)
Field (82)
Pierce (86)
Forster-Caskey
Oshilaja
Oztumer

Laguppställning Bortalag

Casilla

Dallas
White
Cooper
Alioski (46)

Costa
Shackleton (46)
Phillips
Klich
Harrison

Bamford (69)
                                                                 
Miazek
Forshaw (46)
Nketiah (46)
Roberts (69)
Berardi
Clarke
Douglas

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-09-29