Matchrapport Charlton - Huddersfield Town

Championship: The Valley, tis 10 dec kl 20:45
Resultat:
0 - 1  (0 - 0)
Domare: G Scott
Publik: 13 488


 

Målgörare
                                                                                                 92, Daly

Det gick åt skogen igen för Charlton. Londonlaget slogs med näbbar och klor men hade inte mycket att erbjuda mot Huddersfield.

Dryga 13 000 tappra hade tagit sig till The Valley för en kylig tisdagsmatch mot Yorkshirelaget Huddersfield Town. Lee Bowyer ställde upp en 3-4-3-uppställning med Doughty, Leko och Bonne längst fram, med möjlighet att flexa till 5-4-1 istället, något som ganska snabbt blev nödvändigt. Det blåvitrandiga bortalaget öste på framåt och såg ut att vara lika ettriga som deras smeknamn, The Terriers, gör anspråk på. En av de tongivande var självklart gamle Charltonspelaren Karlan Grant. En regnig första halvlek tog sin ände utan många glädjeämnen för hemmalaget, och värre skulle det förstås bli. 

Självklart kan man inte få en Charltonförlust utan att det först tänds en gnista hopp, så i mitten av andra halvlek bjöd hemmalaget på en glimt av den goda fotboll som spelades tidigare under säsongen. Huddersfields försvar slöt dock väldigt tätt och höll Charltonspelarna borta, trots ihärdiga försök. Inbytte Lyle Taylor fick dock chansen i matchens slutskede och petade in bollen i mål, men då bedömdes Sarr ha varit offside när han spelade fram. Det blev istället den likaledes inbytte Daly i bortalaget som kunde norpa de tre poängen för sina Terriers med ett direktskott på övertid. 

Kollar man på statistiken var det en välförtjänt seger för Huddersfield, och Charlton får gå tillbaka till ritbordet ännu en gång. Nedflyttningsplats och stora skadeproblem redan före jul känns ju inte direkt bra. 

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Lockyer
Pearce

Sarr
Purrington
Pratley
Gallagher

Doughty (73)
Bonne
Leko (68)
                                 
Maynard-Brewer (målvakt)
Ledley
Matthews
Morgan
Taylor (68)
Vennings (73)

Laguppställning Huddersfield

Grabara

Hogg
Bacuna
Kachunga
Grant

Koroma (73)
Mounie (76)
Schindler
Gorenc Stankovic

Hadergjonaj
Edmunds-Green
                                                                 
Coleman (målvakt)
Austerfield
Daly (76)

Harratt
High
Jackson
Simpson (73)

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2019-12-13, 16:00