Matchrapport Charlton - Fulham

Championship : The Valley, Ons 22 jan kl 20:45
Resultat:
0 - 0  (0 - 0)
Domare: S Martin
Publik: 16 424


 

Målgörare

Grisfotboll är som namnet beskriver, tråkigt, destruktivt men kan också vara alldeles underbart! Charlton stod trots en fortsatt försvagad startelva upp som en man när de lyckades lura av Fulham en poäng och därmed kanske blir det enda laget som inte förlorat mot Fulham på hela säsongen. Med 1,03 poäng i snitt per omgång så lever hoppet om nytt kontrakt fortsatt i högsta grad!

Det visade sig att de förhandsuppgifter som funnits på nätet inte stämde särskilt bra med verkligheten om skadeläget i lagen, det var hela sex förändingar i laget jämfört med borta mot Preston. Därför var det högst överraskande att Cullen fanns med från start liksom både Pearce och Purrington i backlinjen. Lika överraskande var det att Williams bänkades (men han kanske inte är helt återställtd) samt att Taylor åter var mogen för bänken. Ännu mer överraskande var det att Green inte fick starta utan också fick börja på bänken. Eller så förhåller det sig helt enkelt så att Bowyer, som några timmar innan dagens match skrev under ett nytt treårskontrakt, tänkte att blir det några poäng idag så blir det. Viktigast är att spara manskapet inför februari som förmodligen avgör om det blir förnyat kontrakt eller inte. 

Charltons skadelista minskade alltså inför denna match medan den utökades för Fulham som saknade sina bästa forwards i form av Motrovic och Knockaert. Bowyer byggde startelvan på 3-5-1-1 medan Scott Parker äntrade ett klassiskt 4-3-3. Att det var klasskillnad på lagen syntes direkt från avspark. Efter lite initialt bensprattel offensivt från Charltons sida parkerade Fulham mer eller mindre på Charltons planhalva resten av första halvlek. Till skillnad mot tidigare matcher höll Charlton ihop sitt försvar bättre, lite bättre harmoni mellan försvar och mittfält även om mittfältet mer eller mindre satt i knät på försvaret. Men alla sätt är som bekant bra utom de dåliga och Phillips sattes inte på några större prov trots det massiva övertaget i bollinnehav 72 vs 38 till Fulhams favör. Inget skönspel men det var ju öppenbart redan när laguppställningarna släpptes att Bowyer siktade in sig på att riskminimera och i bästa fall knipa en poäng, helt enkelt grisa till sig oavgjort. Som vi alla vet delas det inte ut några skönhetspoäng i fotboll och taktiken höll till halvtid när båda lagen lämnade planen mållösa, Fulham till kala träbänka och Charlton till stoppade lädersäten.

Trots träbänkar så tog andra halvlek vid där första började, Fulham rullade boll medan Charlton markerade och jagade. Ungefär en kvart in på halvleken började matchen sakta ändra karaktär. Fulhams press avtog och de började se mer och mer frustrerade ut, drog helt plötsligt på sig frisparkar och Charlton kämpade sig successivt in i matchen. Charlton presterar genom Doughty sitt första skott på mål! Charltons defensiv håller sig och sakta, sakta börjar det märkas offensiva tendenser. Detta förstärks när Williams byts in i 63:e och Taylor i 70:e, Charlton drar på sig sin första offside i matchen. Även Fulham gör sina schackdrag från sidan och först av klev tidigare Charltonskolade Harry Arter. Bytena fortsätter och bidrar till att hacka upp matchtempot vilket definitivt är till Charltons favör. Minutrarna tickar iväg och en liten bit in på stopptid skrapar Williams ihop en frispark på offensiv planhalva, tror det var den första för Charlton på den sidan mittlinjen.

Taktiken håller och Charlton håller tätt bakåt för första gången sedan 19 oktober när Derby besegrades hemma med 3-0. Att vi bara har en seger på de sista 18 matcherna är i detta sammanhang egalt, en seger i denna match hade varit lite för bra utdelning. Nu väntar 10 dagars speluppehåll där skadelistan förhoppningsvis kan minskas ytterligare och tid för de spelare som idag började på bänken är klara för spel i startelvan när Barnsey är första lag till rakning som bör besegras under februari. Det är också upp till bevis för de nya ägarna under de nio dagar som återstår innan transferfönstret stänger. Det är uppenbart att truppen behöver förstärkas med ett par erfarna spelare som åtminstone har Championshiperfarenhet. Truppen är fortsatt lövtunn och vi kan inte hoppas på att Fru Fortuna står oss bi vad gäller skador eller avstängningar, vi måste hjälpa henne på traven.

Trots allt en dag i glädjens tecken där vi ånyo spelar oavgjort mot topplaget Fulham och därmed kanske det enda laget som är obesgrat mot dem när säsongen är över. Lee Bowyer har skrivit under ett nytt treårskontrakt vilket visar att ESI har en betydligt mer långsiktig strategi än Duchatelet, förväntar mig därmed att resten av tränartruppen signerar liknande kontrakt de närmsta dagarna. Glädjande var också kvällens publiksiffra på nästan 16 500, inte illa för en kylslagen veckomatch.

Laguppställning Charlton

Phillips

Lockyer
Pearce
Purrington

Matthews
Morgan (63)
Pratley
Cullen
Doughty

Oztumer (82)

Hemed (70)

                                 
Maynard-Brewer
Demsey
Green (82)
Oshilaya
Sarr
Taylor (70)
Williams (63)

Laguppställning Fulham

Rodak

Odoi
Hector
Ream
Bryan

Onomah (88)
McDonals
Arter (72)
Cavaliero

De Cordova-Reid
Cairney (77)

                                                                 
Bettinelli
Christie (72)
De la Torre
Johansen (77)
Kongolo
Sessegnon
Stansfield (88)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-01-22, 23:00