Matchrapport Charlton - Brentford

Championship : The Valley, Lör 24 aug kl 16:00
Resultat:
1 - 0  (1 - 0)
Domare: T Robinson
Publik: 16 771


 

Målgörare
41, Gallagher

Trots kraftigt underläge spelmässigt större delen av matchen så lyckades Charlton grisa till sig en seger mot Brentford och är därmed fortfarande obesegrade efter 5 omgångar. Vi fortsätter därmed att överraska och ligger tillsvidare på andra plats!!!

Som förutspått gjorde Bowyer några justeringar jämfört med i onsdags där Pearce, Pratley och Williams fick starta till förmån för Sarr, Field och Oztumer. Så som matchen skulle komma att utvecklas var det nog bra för hjärtat att Sarr fick börja på bänken. Trots alla protester i det tysta och ett fortsatt lågt antal sålda säsongsbiljetter så börjar "medgångssupportrarna" att strömma till när det nu spelas matcher i The Championship, lite konstigt ändå att det var säsongens lägsta publiksiffra med tanke på att det var en lördagsmatch och ett Londonderby. Vän av ordning kan ju tycka att Brentford borde kunna skrapa ihop mer än 2 250 supportrar för en så kort resa.

Solen sken och flaggorna vajade allt medan publien strömmade nedför Floyd Road, gräset var grönare än någonsin förut så förutsättningarna var helt enkelt på topp. Brentford har ju börjat säsongen allt annat än bra med blott en vinst, en oavgjord och två förluster, inte något att skriva hem om för ett lag som definitivt har ambitioner att hamna på den övre halvan. Senast inför gårdagens match inkasserades en 1-0 förlust borta mot Leeds, en match som i mångt och mycket skulle komma att påminna om denna match fast med ombytta roller.

Brentford öppnade matchen bäst och tryckte tillbaka Charlton ordentligt, ungefär i samma stil som vi fick uppleva i hemmamatchen mot Stoke. Tack vare ett välordnat försvar så sattes inte Phillips på några prov, skotten satt konsekvent utanför målramen. Även om Charlton så småningom kom in i matchen så hade viinte så mycket att säga till om. Oshilaja fick utgå på grund av skada efter dryga halvtimmen varpå Bowyer omstrukturerade trupperna och drog ned Pratley i försvaret och knuffade fram Purrington och den nyinsatte Lapslie. Det skulle visa sig vara ett genidrag då övertaget på mittfältet skapade ordentlig oreda hos Brentford vilket gav Charlton det andrum de behövde för att skapa lite mer eget spel, hittills hade det mestadels varit försvar för hela slanten.

I en sällsynt offensiv frekvens skapade Williams det utrymmet som han är så bra på och något som vi i stort sett saknat i flera år innan han kom till klubben. I en rusch framåt dribblade han av både en, två och tre spelare innan han skickade in den snett inåt bakåt i höjd med straffpunkten. Och i stor utsträckning inte heller detta helt olikt matchen mot Stoke dök Gallagher upp och kliniskt placerade bollen strax bredvid den utrusande målvakten Raya. Han satte bollen precis i den lilla lucka som målvakten lämnar för att de vill att du skall skjuta bollen på andra sidan målvakten men trots sin unga ålder gick han inte på den finten och Charlton tog ledningen. Gallaghers tredje mål på fem matcher, kommer Chelsea plocka tillbaka honom i januari???

Det tillfälliga gästspel Charlton gjorde i slutet av första halvlek fortsatte ett litet tag i andra halvlek där Taylor var ytterst nära att fördubbla Charltons ledning men han kunde inte riktigt kontrollera inlägget från Purrington. Sedan upphörde Charlton att existera i den andra halvleken, utan att överdriva kan man säga att det var Brentford för hela slanten. Finns inget att tveka över att det finns bra spelarmaterial i Brentford men det är lika uppenbart att de var beredda att pytsa upp £ 4 000 000 för Lyle Taylor i de självande slutminuterna av transferfönstret, de behöver en målgörare.

Trots massivt spelmässigt övertag och ett enormt bollinnehav lyckades gästerna ändå inte att producera kvalificerade målchanser närmelsevis i förhållande till de förstnämnda. Det var först med tio minuter kvar (stopptid inräknat) som det började hetta till framför Phillips & co. Brentford gjorde skäl för sitt smeknamn,
The Bees, där de svärmade både utanför och i Charltons straffområde. Men det var drönarna hos Charlton som var bäst samordnade där de försvarade sin kupa med sina liv som insats. Varje gång Brentford fick ett skottillfälle fanns det helt plötsligt fem sex Charltonspelare i skottlinjen. Det kändes omöjligt att det skulle hålla, alla Charltonsupportrar hade den där olustiga känslan att snart så sitter den. Och kommer det ett mål i baken i en sån här match så kan det även hinna komma två om luften går ur det försvarande laget. 

Så var dock inte fallet denna gång utan Charlton redde ut stormen och kunde säkra tre nya poäng i något som bäst beskrivs i en "smash and grab" kupp. Brentford blev verkligen rånade på åtminstone två men kanske även tre poäng men som vi alla vet är det antalet mål som räknas. Då hjälper det inte att Brentford hade ett bollinnehav 69 vs 31 (i förlustmatchen mot Leeds var siffrorna 70 vs 30 i Leeds favör) när de bara orkar prestera fyra avslut mot mål. Likt segermatchen mot Stoke gjorde Charlton mål på alla sina avslut mot mål vilket alltså i denna match sträckte sig till ett! Charlton fortsätter att förvåna alla och klättrade, åtminstone tillfälligt, upp på 2 plats medan Brentford trillade ned till 20 plats. Härnäst väntar Reading borta för Charlton på augustis sista dag, kommer vi att gå obesegrade ur augusti? Om den inställning som finns i manskapet håller i sig så kan det mycket väl bli så!

Laguppställning Charlton

Phillips

Oshilaja (33)
Lockyer
Pearce
Purrington

Pratley
Cullen
Gallagher
Williams (81)

Taylor
Leko (45)

                                 
Amos
Bonne
Field (81)
Hemed (45)
Lapslie (33)
Oztumer
Sarr

Laguppställning Brentford

Raya

Racic (60*)
Jansson
Pinnock
Dalsgaard

Nørgaard (60**)
Jensen
Henry (72)
Marcondes

Watkins
Canós
                                                                 
Daniels
Benrahmaat (60*)
Clarke
Dasilva
Jeanvier
Mbeumoat (72)
Mokotjoat (60**)

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2019-08-25, 09:32