Matchrapport Cardiff - Charlton

Championship : Cardiff City Stadium , Tis 30 jun kl 19:30
Resultat:
 0 - 0  (0 - 0)
Domare: Steve Martin
Publik:


 

Målgörare

And now we have Lee Bowyer... 

Lee Bowyer byter sju av tio spelare och ändrar spelformation till 5-4-1. Självklart är det tvunget på vissa håll, Matthews och Hemed t ex med småskavanker sedan sist, men det är just att våga lita på hela sin trupp i ett pressat tabelläge. Mot ett Cardiff i tokform på sin hemmaplan! Under matchen gör Charlton sina coronatillåtna fem byten. Att Cardiff "bara" byter tre visar på skillnad i tränarnas psyke. 

Nu fick vi se bl a Jake Forster-Caskey och Sam Fields ta plats i startelvan igen och på topp Green och Aneke. Det kan lika bra sägas direkt att alla "nya" tackade för förtroendet och gör var och en och tillsammans en strålande match! Även Sarr. Men på en position byts det inte i första taget: Dillon Phillips´. Charlton har kanske Championships bästa målvakt för närvarande. Kanske hela Englands. Dillon har kontrakt med Charlton även nästa säsong, och fortsätter han så här kan det bli svårt att behålla honom efter nyår, även om vi klarar oss kvar i Championship till sist. Värdet går i alla fall upp för varje match han spelar nu.  

I den här rätt bökiga matchen på tisdagskvällen var det dock inte många tillfällen att briljera för Phillips, men han stod ändå där som poängräddare till sist. Kommer till det. Matchen bröjar trevande och är rätt händelsefattig rätt igenom, dvs Charlton får den dit de vill. Cardiff har bollen mest men får inte ut något. Sam Fields byts ut efter en huvudskada efter en dryg halvtimme och ersätts av Pratley. Domaren, mindre lustigkurre än vad namnet antyder, lägger till 7 min. Gäsp. Och sen vila. 

Andra halvlek. Kopia på den första. Självklart mest frustrerande för hemmalaget som inte får ut någonting direkt. Efter tjugo minuter kommer dock läget. Ett lågt skott från Cardiffs forward mot bortre stolpen ser ut att vara ottagbart. Men Phillips ligger som strecket och tippar bollen utanför i en av årets mest svettiga räddningar. Och då har han gjort en del. Charlton vårdar därefter sin poäng alltmer och med allt de förmår. Trots en sista forcering av Cardiff går hemmalaget mållöst. Vilket även Charlton gör. Men det är mer planenligt! 

I nästa omgång och redan på fredagskvällen väntar årets match på ett ödsligt The Valley: Millwall FC
Ska Charlton och Phillips kunna hålla nollan igen? Omöjligt är det inte. Jag litar på Lee Bowyer!    

Laguppställning Hemmalag

Smithies

Bennett
Nelson
Morrison
Sanderson

Mendez-Laing (Hoilett 65)
Bacuna (Tomlin 65)
Ralls

Adomah 
Pack
Glatzel (Paterson 45)

                                 
Etheridge
Flint
Vaulks
Whyte
Bamba
Smith

Laguppställning Bortalag

Phillips

Lapslie (Oshilaja 63)
Lockyer
Pearce (C)
Sarr

Doughty
Forster-Caskey (Morgan 80)
Cullen
Field (Pratley 36)
Green (Purrington 80)

Aneke (Bonne 63)
                                                                 
Amos
Williams
McGeady
Davidson


 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-07-01