Matchrapport Charlton - West Bromwich Albion

The Emirates FA Cup: The Valley, Sön 5/1 kl 15:01
Resultat:
0 - 1  (0 - 1)
Domare:
D Webb
Publik: 6,426 (1,982 från West Brom)

Målgörare
                  32, Zohore

Charlton spelade med ett minst sagt ungt lag mot ett äldre WBA och gjorde det mestadels bra. Det blev dock förlust med 1–0 och Charlton är därmed ute ur Emirates FA Cup. Det positiva är att Charlton nu helt kan fokusera på ligan. 

Ett ungt Charlton tog emot ett äldre WBA i det första av två möten på The Valley inom loppet av en vecka. Matchen bjöd på flera trevliga inslag både på plan och det händer även en del utanför.

På plan var det hela nio förändringar jämfört mot Swansea i torsdags, det var bara Phillips och Davison som spelade mot Swansea. Mot Swansea ställde Charlton ut ett väldigt ungt lag och detta toppades i denna med en snittålder på 21,7 år - ungefär som sverigesnittet för att flytta hemifrån. Flera debutanter sågs också, nyförvärvet Green startade och det gjorde även flera akademispelare, bland annat Aaron Henry, blott 16 år gammal!

Nio förändringar kan tyckas vara många men WBA lyckas med konststycket att byta ut hela laget jämfört med elvan i senaste ligamatchen. Trots detta så ställer WBA ut en elva med spelare med en massa erfarenhet från PL-spel med Charlie Austin och Gareth Barry i spetsen. Austin och Barry har spelat för flera PL-klubbar och lite rolig fakta är att sju spelare i Charltons elva inte ens var födda när Barry gjorde sin debut i Aston Villa 1998, 17 år gammal. 

Matchen då? Jo, Charlton hade ett bra läge i den andra minuten genom återvändaren Wiredu men hans volley gick precis utanför stolpen. Efter det så var det stiltje och det dröjde ungefär 30 minuter innan det hände något nämnvärt. Tidigare nämnda Austin spelade fint med kollegan Zohore som rullade in bollen bredvid en utrusande Phillips. WBA fortsatte pressa men Oshilaja visade att han är att räkna med och blockerade två skott.

Charlton kom ut i andra halvlek med energi och genomförde en riktigt fin halvlek. Chanser från både Green och Davison räddades av WBAs målvakt Bond, Jonathan Bond. Den så viktige Jonny Williams är tillbaka från skada! Han började på bänken men fick 20 värdefulla minuter. Vi får alla hoppas att han snabbast möjligt är redo för 90 minuter. WBAs Austin hade en chans men lyckades inte näta, istället var det Charlton som pressade mot slutet och det kunde slutat 1-1 om cykelsparken från Davison hade letat sig under ribban istället för rakt i ramen och om inbytte Hemeds halvvolley hade letat sig in i mål istället för precis utanför.

WBA vinner matchen och kvalificerar sig därmed till fjärde rundan. Det självklart inte kul att förlora men när det gäller FA-cupen så är jag benägen att säga att det var för det bästa. Nu kan Charlton få tillbaka spelare, kanske värva några nya, och helt fokusera på ligaspel.

Utanför planen så varvas nya besked gällande skador och när spelare kan tänkas komma tillbaka med eventuella nyförvärv, samt Lyle Taylors framtid i Charlton. Brentford verkar nu ge upp sina värvningsförsök. Taylor är skadad och blir nog borta i ytterligare två veckor men positivt är att Josh Cullen är tillbaka på Sparrows Lane!

Hur det går framåt vet ingen men en sak är säker, WBA kommer till The Valley nästa vecka och enligt utsago är hela Jimmy Seed utsålt! Hoppas nu att alla som kan, tar sig till The Valley så att The Covered End, East och West Stand blir (full)packat!

Januari blir en spännande månad för alla oss som älskar Charlton! 

Laguppställning Hemmalag

Phillips

Solly
Green (60)**
Oshilaja
Sarr

Odoh
Wiredu (70)***
Stevenson
Vennings

Heny (60)*
Davison
                                 
Harness
Morgan (60)*
Hemed (60)**
Williams (70) ***
Gallagher
Pratley
Powell

Laguppställning Bortalag

Bond

Fitzwate
O’Shea
Hegazi
Townsend
 
Edwards (90)*
Barry
Harper (90)**
Brunt
 
Zohore
Austin
                                                                
Al-Habsi
Tulloch (90)*
Shotton (90)**
Krovinovic
Willock
Soule
Richards

Artikeln skriven av Victor , 2020-01-06, 22:00