Matchrapport Brentford - Charlton

Championship: Griffin Park, tis 7/7 juli kl 19:00
Resultat:
2 - 1  (0 - 1)
Domare: J Brooks
Publik: 0


 

Målgörare
75, Benrahma (straff) 8, Bonne
85, Pinnock

Charlton hade vittring på tre poäng men åkte hem med noll. Brentford blev numret för stort i slutändan, trots en kämpainsats från bortalaget.

Lee Bowyer valde inte helt oväntat en defensiv 5-4-1-uppställning mot ligatrean från västra London. Managern gjorde fem byten jämfört med förlusten mot Millwall i helgen. Fembackslinjen framför Dillon Phillips bestod av Adam Matthews, Tom Lockyer, Jason Pearce, Naby Sarr occh Alfie Doughty. Mittfältet utgjordes av Jake Forster-Caskey, Josh Cullen, Sam Field och Jonny Williams, medan Macauley Bonne fick utgöra spjutspets.

Förvånansvärt nog tog det inte mer än åtta minuter för Charlton att ta ledningen i denna på förhand så tuffa match. Williams jobbade sig fram på vänsterkanten, skickade fram bollen till Doughty, som skickade in ett långt inlägg. Forster-Caskey mötte vid bortre stolpen och passade med huvudet fram till Bonne, som kunde nicka in 1-0-målet från ett kort avstånd.

Brentford gjorde sitt bästa för att komma tillbaka med en gång genom ett par chanser, men Charlton visade sig farliga de också, med en dubbelchans när först Cullen och sedan Pearce träffade ribban. Sedan tog hemmalaget över mer och mer, men Charlton kunde hålla undan utan större problem.

Andra halvlek blev en kamp för överlevnad. Det höll tills domare John Brooks hittade en straff i en omdiskuterad situation. Klagomålen föll för döva öron och Said Benrahma kunde kvittera. Charlton fick ett läge att ta ledningen på nytt men skärpan fanns inte där i Oshilajas nick på mål. Hemmalaget fortsatte istället att trycka på för ännu en vinst sedan ligan kom igång igen, och mycket riktigt nådde de också fram vid 85-minutersstrecket. Ethan Pinnock nickade in en hörna och så var det med det. 

Inga poäng med chans på tre. Oerhört snöpligt, även om slutresultatet kanske var det mest väntade på förhand. De närmaste tre matcherna blir oerhört viktiga, innan den förmodat tuffa slutmatchen mot Leeds går av stapeln.

Laguppställning Brentford

Raya

Roerslev (61*)
Jansson
Pinnock
Henry

Jensen (61**)
Nørgaard
Dasilva

Mbeumo (81)
Watkins
Benrahma

                              
Daniels (målvakt)
Dalsgaard (61*)
Dervisoglu (81)
Fosu

Jeanvier
Marcondes (61**)
Zamburek
Valencia

Laguppställning Charlton

Phillips

Matthews
Lockyear
Pearce
Sarr
Doughty (71*)

Forster-Caskey (71**)
Cullen
Field (56*)
Williams (56**)

Bonne (79)
                                                                 
Amos (målvakt)

Aneke (79)
Davison
Lapslie (56**)
McGeady
Morgan (71**)
Oshilaja (71*)
Pratley (56*)
Purrington

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2020-07-08, 20:09