Matchrapport Wycombe - Charlton

League One: Adams Park, Tis 9 Apr kl 20:45
Resultat:
0 - 1  (0 - 1)
Domare: A Coggins
Publik: 5 487

 

Målgörare
                 35, Pearce

Charlton gjorde vad de var tvungna till. Inte mycket till skönspel men tre poäng och inga insläppta mål gör att drömmen om direktavancemang fortfarande lever. Bäva månde lagen ovanför med tanke på att Charlton har starkaste formkurvan i ligan!

Bowyer är mestadels en väldigt förutsägbar manager vad det gäller laguppställningar men det verkar som om Murphy's lag gäller när det är dags för mig att skriva. Han frångick ånyo sitt ordinarie sätt och bytte inte bara ut Solly mot Dijksteel utan även Bielik (skadad), Sarr och Williams mot Lapslie, Pearce och Pratley. Enligt utsago för att de tre sistnämnda bara älskar att spela i kämpamatcher som han förutsåg att det här skulle bli. Och vem är jag att säga emot?

Wycombe spelar varje match med kniven mot strupen och det är verkligen helt sjukt jämnt i bottenstriden, hela elva lag är för närvarande indragna i nedflyttningsstriden utöver Bradford som mer eller mindre redan är klara för degradering, men mer om det senare. Wycombe som var i skriande behov av poäng efter elva matcher i rad utan vinst spelade som man förväntar sig av ett sådant lag, ända in i kaklet. Ibland verkar det som förgjort även om manskapet gör det tränaren vill se, bolluslingen vill bara inte in. Wycombe gjorde verkligen en kämpainsats och enligt Bowyer så gjorde Charlton en av sina absolut bästa insatser för säsongen vad det gäller att kriga för varje boll, måste således vara så långt ifrån det spel de presterat när vi sett dem i Swindon och Rochdale de senaste säsongerna där det varit totalt avsaknad av detsamma!

Det var hemmalaget som stod för det mesta av bollinnehavet ända fram till Charltons ledningsmål efter dryga halvtimmen och det speglar väl den vilja Wycombe visade för att försöka bryta sin negativa trend. Båda lagen hade haft kvalificerade målchanser, speciellt i början av matchen, men det var först när Cullen slog ett inlägg i trettiofemte minuten som den duktige målvakten Allsop inte längre kunde hålla målet rent när Pearce fick på en volley som överlistade honom. Ett psykologiskt viktigt mål som gav Charlton ett mentalt övertag mot ett redan stukat Wycombe.

Andra halvlek blev en föreställning i tre akter där båda lagen bjöd på goda målchanser i öppningen av halvleken, ett långt ställningskrig i två tredjedelar i mitten och sedan åter lite målchanser på slutet. Men det skulle visa sig att Pearce volley var tillräckligt för att bärga tre nödvändiga poäng. Bowyer var oerhört nöjd över hans manskap insats efter matchen, "det här är ingen seger som går till historien men det är den typen av segrar som för oss till uppflyttning!". Charlton har nu fyra segrar i rad utan insläppta mål samt tio matcher i rad utan förlust. Raka motsatsen gäller för Wycombe som nu har tolv matcher i följd utan seger, nästan så man skulle kunna tro att de hellre skulle vara parlamentsledamöter i Brexitdebatten! Det som förvånade mest var nog att detta var Charltons första 1-0 seger på bortaplan på hela säsongen :)

Bradford ligger lite avhängda i botten sex poäng efter Walsall. Mellan Walsall på 23:e plats skiljer det bara tre poäng upp till Accrington på 17:e plats. Om vi sträcker ut poängglappet ytterligare tre poäng, dvs sex poäng på kvarvarande fem omgångar når vi upp till Gillingham på 13:e plats. Så trots att Gillingham kan tyckas ligga fast förankrade i mitten så finns det en möjlighet att de kan vara indragna i nedflyttningsstriden när Charlton gästar dem i näst sista omgången. I och med gårdagens vinst säkrade nästan Charlton teoretiskt en kvalplats, enda möjligheten att de skall förlora den är att de förlorar alla kvarvarande fem matcher och Peterborough vinner alla sina sex kvarvarande, inte särskilt troligt alltså. Om vi istället tittar uppåt så tappade Sunderland poäng hemma mot Burton igår vilket förde upp dem till andra plats samtidigt som försprånget mellan andraplatsen ned till Charlton således minskade med två poäng, det skiljer nu alltså bara fyra poäng upp till Sunderland (som dock fortfarande har en match mindre spelad) med fem omgångar kvar att spela, känns som det är upplagt för en rysare! Men samtidigt som Charlton möter Gillingham så spelar Sunderland hemma mot Portsmouth, Sunderland har sedan sin hängmatch borta mot Fleetwood på Valborgsmässoafton.

Det var inte bara spelarna som fick högsta betyg, Bowyer öste även lovord äver de 1 434 tillresa supportrarna som gav sitt stöd matchen igenom. På lördag är det Luton som står för moståndet på The Valley och även om det inte kommer att bli en promenad i parken har jag svårt att se att Luton skulle sätta sitt bästa manskap på planen och riskera något, jag tror att de väljer att göra det i matcher med enklare motstånd för att säkra sin serieseger. Kämpa Charlton, andraplatsen är fortfarande möjlig!!!!

Laguppställning Wycombe

Allsop

McCarthy
Jombati 
El-Abd
Harriman

Thompson
Gape
Freeman

Samuel (86)
Akinfenwa
Kashket (69)

                                 
Ma-Kalambay
Bean
Cowan-Hall (69)
Frempah (86)
Jacobson
Owen
Stewart

Laguppställning Charlton

Phillips

Dijksteel
Bauer
Pearce
Purrington

Cullen
Pratley
Lapslie (84)

Aribo
Taylor
Vetokele (87)
                                                                 
Maxwell
Morgan
Parker (87)
Reeves
Sarr (84)
Solly
Williams

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-04-10, 07:02