Matchrapport Stevenage - Charlton

EFL Trophy: Lamex Stadium , Tis 9 okt kl 20:45
Resultat:
 0 - 8  (0 - 3)
Domare: L Swabey
Publik: 793


 

Målgörare
                                                  Pratley (25),
      Stevenson (27, 59, straff 74),
      Ajose (34),
      Vetokele (48),
      Lapslie (58, 87)       

Det är i Checkatrade Trophy det händer! Lagen kastar om i sina uppställningar, byter in oprövade och unga spelare för att känna på hetluften lite och resultaten blir därefter. Stevenage gjorde det. Charlton gjorde det. Det senare laget var åtta mål bättre. Minst! 

0-8!! Riktnumret har fått en ny betydelse i och med kvällens resultat som är ett nytt klubbrekord för Charlton! Motståndet var minst sagt klent, men det fanns ändå en del glädjande att ta med sig hem till SE7 efter denna kväll när Charlton efter några ligamatcher med motflyt äntligen fick utdelning. Laget gick inte att hejda. 

Stevenage, som i cupens första omgång slog Swanseas ungdomslag med 5-0 och då spelade i stort sett med ordinarie A-lag, bytte inte bara målvakten utan formade om hela backlinjen till denna match. Man byggde laget kring senaste ligamatchens avbytarbänk. De få ligarutinerade spelarna fick ovana positioner i syfte att stödja lagets ungdomsspelare. Det kunde de inte. Alls. 

Charlton, med många spelare i behov av vila efter en tung period där man inte fått med sig resultaten trots bra spel, ställde upp med vad som skulle visa sig vara ett slagkraftigt lag trots sin ungdomsprägel.  Phillips 23år, Dijksteel 21, Maloney 19, Morgan 18, Lapslie 21 och kvällens utropstecken: Toby Stevenson, 18 år. Vänsterbacken som kommit till Charltons ungdomsled från Orient i somras, gjorde hattrick, och med mer rutin dvs lite bortslipad naivitet, kommer han att bli en tillgång. 

Ungdomarna stöttades. Dels av en av Bowyers favoriter och tillika utsedd till lagkapten: Darren Pratley! För kvällen i ovan position som mittback vilket var ett mycket lyckat drag! Dels av Ward som stod för rutinen på mittfältet, och som av besparingsskäl byttes ut mot unge Morgan efter en timme då Charlton ledde med 6-0. Även Marshall bistod förtjänstfullt med rutin på sin kant. Längst fram ett beprövat anfall i Vetokele/Ajose. 

- Matchen då? - Vilken match? Det blev ingen match. Charlton var totalt överlägsna och pepprade det vilsna Stevenages mål från början till slut. Det var som det var ett uppdämt behov av framgång vi fick se och normalt slår man ofta av på takten efter typ 4-0, men det gick inte denna kväll i all sin entusiasm.

Halva laget hade haft var sin rejäl målchans innan Charlton äntligen fick hål på hemmalaget genom vår härförare Pratley i en bökig situation i straffområdet efter en hörna. Då hade det gått nästan en halvtimme av konstant press. 0-1.

Charltons offensiva kanter skördade framgång och när Stevenson rusade in från sin vänsterkant gjorde han inget misstag efter ett fin uppbyggnad av Dijksteel och Vetokele från andra kanten. 0-2.

Ännu ett mål kom innan halvtid. Snyggt förarbete och sedvanlig precision i passningsspelet av Marshall gjorde att Vetokele återigen kunde assistera. Ajose. 0-3.

Direkt efter paus kom det mera. Denna gång fick Vetokele göra ett själv även om han måste slå in returen på sitt första försök. Snyggt förspel och snabbt anfall av Ward och Lapslie. 0-4. Sen Lapslie själv 0-5.

Därefter var det dags för Stevenson igen. Han visade sig ha löd även i högerdojan när han drämde in bollen ottagbart i krysset från utkanten straffområdet. Matchens snyggaste mål, och 0-6. När sen Charlton fick straff gav Ajose bort densamme, man of the match Stevenson, som inte gjorde något misstag. 0-7. Hattrick! Vilken kväll för 18-åringen!

Jag har förstått att det inte är det bästa att vara en 08 när man reser runt i Sverige men från och med nu kommer jag att ha lite positiva vibbar varje gång jag hör detta. Och det var Lapslie med sitt andra som gjorde det sista för kvällen. 0-8. Klubbens nya rekord, och fortsätter man med upplägget i Checkatrade Trophy skulle jag inte vara förvånad om vi får se tvåsiffriga resultat framöver. Satsningen väljer lagen själva. 

Nu väntar ett uppehåll och sen hoppas vi på att de positiva vibbarna gör att vi tar tre betydligt viktigare poäng mot Barnsley hemma på The Valley. Men låt oss njuta en tid. Det här var trevligt. 
 

Laguppställning Hemmalag

Appleyard

Hunt
McKee
Ball
Sonupe (56)
 
Vancooten
Iontton
Makoma
Georgiou (28) 
Newton (46)
 
Wilkinson

                                 
Dieng
Ferry (28)
Reid (46)
Smythe (56)
Wilsin
Seddon
Gouldbourne

Laguppställning Bortalag

Phillips

Dijksteel
Pratley (C)
Sarr

Marshall
Maloney
Ward (60)
Lapslie
Stevenson (88)

Vetokele
Ajose
___________________
Steer
Morgan (60)
Reeves (88)
Fosu
Aribo

Artikeln skriven av Namn Namnson, 201X-XX-XX, 00:00