Matchrapport Portsmouth - Charlton

League One: Fratton Park , Tis 11 dec kl 20:45
Resultat:
 1 - 2  (0 - 2)
Domare: J Brooks
Publik: 17 891


 

Målgörare
 88, Green 23, Grant  
43, Ajose

Strålande Charlton! Vårt lag gör sin bästa halvlek för säsongen och knäcker serieledarna på deras egen hemmaplan.

Inför en närmast fullsatt arena som ger en ljudkuliss av ett slag vi själva bara kan minnas från The Valley i början av det här seklet spelar Charlton ut sitt register under matchens första halvlek. Portsmouth är inte dåliga, men det är inget tvivel om vilket lag som tidigt ligger närmast att ta ledningen. 

Charlton gör tre ändringar sedan förlusten mot Blackpool och sätter oldien Solly och youngstern Stevenson på bänken till förmån för Dijksteel och Sarr. En spelsugen Reeves tar plats på mittfältet i stället för Fosu och får redan i inledningen en möjlighet men skottet går strax över, men Charlton trycker på. Faktum är att hemmalagets första möjlighet att störa bilden kommer först efter en kvart! 

Pompey ser nu ut att komma över den närmast chockartade starka öppning man fått se av Charlton och man börjar komma in i den intensiva matchen, vilket väcker publiken till liv. Charltons första mål kommer därför synnerligen lägligt, och rättvist ska sägas, i den 23e minuten. Aribo till Taylor, skott, och sen styrning Grant. Ljuv musik och 0-1.

Stressen ökar hos Portsmouth men också hos Charlton när vi drabbas av en jobspost av det mer oroliga slaget. Vår superstjärna Grant tvingas lämna planen haltande efter en dryg halvtimme. Hur allvarligt det är får visa sig under veckan men helt klart bland det värsta som kunde hända inför denna månads täta matchprogram. 

Ajose ersätter Grant och tackar för förtroendet genom att trycka in 0-2 strax innan halvtid. Lapslie jobbar in ett inlägg som stryrs vidare av Taylor och som en bild av Charltons första halvlek på Fratton Park kommer självklart Ajose exakt och precist till bollen för att sätta dit den på volley. Portsmouth hade väntat sig motstånd av Charlton men trodde inte att de skulle få uppleva detta. Konfunderade går hemmlaget ut för vila. 

Andra halvlek kännetecknas av ett heroiskt kämpande bortalag när Portsmouth går för en reducering. Uppoffrande spel av samtliga i Charlton och en imponerande ståndaktig domare (!) står emot den press varje lag utsätts för på denna arena som är en av Englands mer högljudda. Portsmouth spelare gör allt de kan för att påverka domaren och ropar på straff vid ett flertal tillfällen. Men mr Brooks vinkar avvärjande varje gång. 

Kanske tröttnar domaren på hemmalagets gnällande efter hand och utvisningen av Ben Thompson i matchen slutskede är möjligen en undermedveten konsekvens av detta, men matchen är i det skedet avgjord. Då har Portsmouth rättvist hunnit reducera Charltons ledning i den 88e minuten. Rättvist med tanke på det tryck som skapats i andra, men att Charlton står som vinnare efter en förlängning på sex minuter är bara helt rätt. 

Nu tar vi klivet på riktigt in på kvalplatserna och kan vi bara upprepa spelet framöver även mot sämre motstånd går vi mot promotion i vår! 

Laguppställning Portsmouth

MacGillivray

Brown (Green 81)
Clarke
Naylor
Hawkins (56)

Lowe
Curtis
Whatmough
N Thompson

Evans
B Thompson

                                 
McGee
Pitman (56)
Green (81)
Walkes
Burgess
Dennis
Close

Laguppställning Charlton

Steer

Dijksteel
Bauer
Pearce
Sarr

Lapslie
Bielik (80)
Aribo
Reeves (55)

Taylor 
Grant (35)
                                                                 
Phillips
Ajose (35)
Marshall (55)
Solly (80)

Fosu
Hackett-Fairchild
Stevenson

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-12-12