Matchrapport Plymouth - Charlton

League One: Home Park , Lör 6 apr kl 16:00
Resultat:
 0 - 2  (0 - 1)
Domare: C Breakspear
Publik: 10 696


 

Målgörare
                    41, Taylor
47, Vetokele

Charlton vinner och håller tätt. Utan att direkt övertyga så vinner man. Detta är ett signum för topplag och det tightar till sig i toppen av serien. Charlton stärker sina aktier för kvalspel i maj. 

Det är en solig eftermiddag i den sydliga kuststaden. Charlton kommer till start med det vinnande laget från senast sånär på två undantag: Bielik in - Reeves ut och Solly in - Dijksteel ut. Att Bowyer har Bielik som favorit som sittande i sin diamant vet vi, men att Solly får förtroendet är mer överraskande. Kanske ser Bowyer honom som en mer naturlig, tryggare och mindre offensiv i sin position. Klokt. 

Första halvlek är Plymouth. Och det är i mångt och mycket Plymouths Carey vs Charltons Phillips. Sarr och Bauer agerar för en gångs skull lite osäkert i mittlåset och drar på sig varningar tidigt. Carey testar. Phillips räddar vackert. Charlton sticker upp efter tjugo minuter men skottet blockeras. Sedär! En halvchans. Plymouth fortsätter. Denna gång Ladapo, femma i seriens skytteliga, men Phillips räddar. Sen Carey. Phillips. 

Det är svårt att se att Charlton kan behålla sin keeper om vi inte går upp och får nya ägare. Dillon Phillips har en stor del i Charltons resultatrad på senare tid och i den här matchen blir det än mer tydligt när Plymouth får straff i den 39 min. Bielik agerar klumpigt i straffområdet och straffen är odiskutabel. Den ska slås av Carey. Nu då, tänker argylefansen. Men Phillips räddar. Igen. Dåligt slagen straff av Carey som kanske var fel val eftersom Phillips visat sig vara ett spöke för honom. 

Straffräddningen är avgörande säger Bowyer efteråt. Nästan omedelbart efter den tar Charlton ledningen. Psykologiskt skönt inför halvtidsvilan och efter att Plymouth närmast helt dikterat spelet på plan. Det är Taylor som gör det på nick efter inlägg av Solly. Taylor då upp på samma nivå i skytteligan som nyss nämnde Ladapo. 19 fullträffar.

I andra halvlek kommer Charlton ut stärkta och blir ännu starkare när de gör 2-0 redan i inledningen. Denna gång får Vetokele ett hårt och lågt inspel från Williams på vänsterkanten. Vår måltjuv gör inget misstag från nära håll. Charlton har nu en tvåmålsledning och från detta läge känns matchen alltmer trygg i bortalagets händer. Sista kvarten visas prov på hur man säkert förvaltar en ledning. Charlton spelar stort nu. 

Topp sex-placeringen stärktes och med bara tre poäng och endast, hm, Sunderland (en match mindre spelad) och Portsmouth emellan oss och Barnsley (em match mer) på direktuppflyttningsplats så blir det en spännande fortsättning. Charlton har toppform. 

Laguppställning Plymouth

Macey

Threlkeld
Edwards
Canavan (70)
Sawyer (c)

Ness (84)
Fox
Sarcevic (71)
Lameiras
Carey

Ladapo
---------------------------
Letheren
Fletcher (84)
Jones (70)
Taylor (71)
Songo’o
Anderson
Smith-Brown

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Purrington

Cullen
Bielik (62)
Aribo
Williams (80)

Taylor
Vetokele (74)
________________
Maxwell
Reeves
Pratley (62)
Pearce
Dijksteel
Lapslie (74)
Parker (80)

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-04-07