Matchrapport Oxford United - Charlton

League One: The Kassam Stadium, Fre  19/4 kl 14:00
Resultat:
2 - 1  (2 - 1)
Domare:
Darren Drysdale
Publik: 8 680

Målgörare
12, Nelson 5,Taylor (straff)
23, Garbutt

Nästa station, kval
Charlton sumpade chansen om direktuppflyttning

Två formstarka lag möttes i den anrika staden Oxford i en match som Charlton dominerade, om man bara ser till siffrorna, men förlorade. Det kan utläsas från siffrorna att Charlton hade 55 % bollinnehav, 20 skott varav sex på mål mot Oxfords sju varav tre på mål, samt 14 hörnor mot Oxfords två.    

Matchens första chans kom redan i den 45 sekunden när Taylor drog till på volley men skottet räddades fint av Eastwood i Oxfords mål. Men det skulle inte dröja länge förrän det blev mål i matchen. Mål kom således den 5e minuten efter att Aribo blivit fälld i straffområdet och Taylor gjorde inga misstag utan förvaltade straffen väl och slog in den. Charlton sprudlade av självförtroende och både Williams och Taylor hade varsin fin målchans strax före klockan slog 15 minuter. Men endast 3 minuter senare jämnade hemmalaget ut genom Nelson som drog till på volley med vänstern och för att göra det hela än värre så var det snart dags igen. Bara sex minuter senare så curlar Oxfords Garbutt in en frispark över muren rakt upp i målets övre hörn från 23 meter – helt otagbart. Oxford stramade åt sitt försvar men Aribo fortsatte att skapa flera farliga chanser, dock utan glädjerop.

Inför andra halvlek återgick Charlton till sin diamantformation och Reeves fick lämna till förmån för Parker. Tidigt i andra halvlek så fick Charlton ett påskägg och en möjlighet att spela 11 mot 10 när Oxfords målvakt Eastwood tog upp bollen utanför straffområdet för att stoppa en målchans. Påskägget fick dock en spricka och gick helt sönder ca 20 minuter senare när Solly fick ett direktrött efter en farlig tackling mot Oxfords Mackie. Båda lagen skapade flera chanser i 10 mot 10 men bra räddningar från båda målvakterna satte stopp för fler mål. Det ska dock tilläggas att Bauer hade en otroligt fin chans som mirakulöst räddades på mållinjen.
 
Bowyer och Charlton var ineffektiva och förvaltade inte det momentum på 11 raka utan förslut utan sumpade det och gav segern till förre managern Karl Robinson och Oxford. Nu är det bara att ladda om batterierna och sikta in sig på kval då det ska till något mirakulöst (en rejäl underdrift) för att nå andraplatsen och direktuppflyttning.

Laguppställning Oxford

Eastwood

Long
Nelson
Dickie
Garbutt

Brannagan
Ruffels

Kashi (63)**
Henry (80)***
Sykes (55)*

Sinclair
                            
Stevens (55)*
Mackie (63)**
Hanson (80)***
Carruthers
Mousinho
Graham
Napa

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Pearce
Bauer
Dijksteel (68)**

Cullen
Reeves (45)*

Bielik
Aribo
Williams

Taylor
                                                                 
Maxwell
Parker (45*)
Lapslie (68**)
Pratley
Morgan
Sarr
 

Artikeln skriven av Victor, 2019-04-22