Matchrapport Charlton - Swansea U21

EFL Trophy: The Valley , Tis 13 nov kl 20:45
Resultat: 0 - 1  (0 - 0)
Domare:
C Breakspear
Publik: 740

Målgörare
               54, Maric

Bowyer gjorde fingret åt hela etablissemanget genom att i stort sett sätta ett C-lag på planen och därmed markera sin syn på nyttan med den här turneringen. Laguppställningen till trots så höll de ganska jämna steg men förlorade ändå med uddamålet och avslutade därmed årets deltagande i denna cup som förmodligen de flesta av de deltagande lagen gärna skulle vara utan.

Jag har inte läst på villkoren för deltagande i denna gudsförtjänta cup men förmodligen måste man ha ett visst antal A-lagsspelare och det antar jag att Charlton uppfyllde med Clarke, Marshall, Fosu och Ajose, dvs fyra stycken. Om vi ser till den övriga laguppställningen så är det idel ädel ungdomar även om Hacket-Fairchild (kom in som inhoppare i den katastrofala matchen borta mot Swindon som några av oss beskådade) och Mascoll har förekommit i tidigare matcher i år. Jag kan läsa mig till att Maynard-Brewer och Sarpong-Wiredu gjorde A-lagsdebut vilket innebär att Yao, Blumberg och Morgan förmodligen spelat i någon träningsmatch under sommaruppehållet. 

Hur som haver är i alla fall min tolkning att Charlton ansträngde sig minsta möjligt och inte satte någon som helst prestige i om man åkte ur den här cupen eller inte. Clarke kom in som avbytare i söndags men detta var hans första match från start på ca 11 månader. Fosu kämpar fortfarande att återhitta formen efter skada Ajose letar väl fortfarande efter den formen som Charlton trodde att han hade när de kontrakterade honom juni 2016. För att avrunda det hela med varför jag anser det vara ett C-lag som togs ut är att jag själv inte känner igen mer än en spelare på bänken utan den bemannas av spelare som, inklusive några i startelvan, inte ens återfinns på Charltons hemsida i U23-truppen.

Förmodligen hade de flesta insett det jag själv inte riktigt hade förstått och valde därför att stanna hemma. Man kan väl säga att det inte bara är i hockey som det svänger. I förra omgången så slogs ett nytt klubbrekord i och med vinsten mot Stevenage med 8-0. Igår slogs ett inte lika smickrande rekord när den lägsta publiksiffran någonsin "nednåddes" genom 740 stycken (varav 28 stycken Swanseasupportrar) vilket var 21 stycken färre än som dök upp i samma cup förra säsongen hemma mot Fulham U21, ja ni ser mönstret.

Matchen då, ja det finns väl inte så mycket att säga om den. Det näst intill oinspelade laget hade svårt att hitta varandra och när de väl gjorde det så såg den totalt håglösa forwardsduon till att sprida sina projektiler i alla andra riktningar än mot mål. Ajose saknar helt karaktär och verkar fullkomligt nöjd med att kvittera ut den lön han får, Hacket-Fairchild är den långsammaste forward jag någonsin sett på en fotbollsplan och särskilt tekniskt är han inte heller. Mot alla odds lyckades de ändå hålla tätt första halvlek.

Även om Charlton spottade upp sig i andra halvlek spelmässigt så grusades alla förhoppningar om framgång nio minuter in när en, för mig totalt okänd, svensk dunkade in ett långskott från cirka 25 meter. Maric som är fostrad i Gunnilse där han debuterade i div 2 som 15-åring 2012 skrev året efter på för GAIS för att året därefter skriva på för Swansea där han sedan blivit kvar. Han har ett år kvar på sitt kontrakt och hur det går med det har jag ingen aning om. Jag kan ändå inte låta bli att reagera över hur många spelare som försvinner från Sverige innan de ens uppnått kvalitet och framgångar så att de blir kända för en större massa än de som håller på med U-fotboll på landslagsnivå.

Charlton tryckte på mer och mer men Swansea försvarade sig med allt de hade och lite till. Det var ren tur i oturen att inte Fosu åter blev justerad genom ett överfall. Han klarade sig med blotta förskräckelsen och var nära att kvittera i slutet av matchen men hans nick rensades undan på mållinjen. Charltons medverkan i denna cup, var den nu heter, är därmed över för den här säsongen, inte sörjd av någon. Bowyer kan därmed fullt fokusera sig på omspelet i FA-cupen hemma mot Mansfield på tisdag och då är jag helt övertygad om att det kommer satsas betydligt mer helhjärtat än i tisdags. Som jag tidigare skrivit så finns här ett helt annat incitament att åtminstone överleva till tredje omgången och hoppas på att få möta ett Premier League-lag.

Laguppställning Charlton 

Maynard-Brewer

Sarpong-Wiredu (73)
Yao
Blumberg
Mascoll

Clarke (77)
Marshall
Morgan
Fosu

Hackett-Fairchild (40)
Ajose
                                 
Osaghae
Anderson (73)
Carey
Dempsey (40)
Maloney (77)
Stevenson
Zemura

Laguppställning Swansea U21

Benda

Maric
Lewis
Cullen
Biabi (79)

Garrick
Reid
Cooper (85)
Harries

Lewis
Paulet (75)
                                 
Zabret
Berry
Blair
de Boer
Evans (85)
Govea (79)
Price (75)

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2018-11-16, 21:56