Matchrapport Charlton - Southend

League One: The Valley , Lör 9 feb kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (0 - 1)
Domare: S Hooper
Publik: 12 389


 

Målgörare
60, Reeves            22, Humphrys

Charlton klarade bara en poäng mot Southend hemma. Detta trots att man spelade med en man mer i cirka en timme. Ett fall framåt för Londonlaget.

Lee Bowyer gjorde lite förändringar i startelvan jämfört med den nesliga förlusten mot Fleetwood. In kom Igor Vetokele, Tariqe Fosu och Mark Marshall, medan Reeco Hackett-Fairchild och George Lapslie fick stå åt sidan. Patrick Bauer saknades också, efter det röda kortet från förra helgen. 

Matchen startade i ett frejdigt tempo med chanser åt båda hållen, med viss fördel för hemmalaget. Southend hade dock flytet med sig och ett långskott från Stephen Humphrys snuddade den blockerande Naby Sarr och bollen seglade över Dillon Phillips utsträckta armar och in i mål. Överlyckliga Southend-spelare firade och vittrade tre poäng.

Glädjen blev dock kortvarig för de blåklädda när Dru Yearwood vid halvtimmesmärket satsade stenhårt i en alldeles för sen tackling på Jonny Williams. Direkt rött kort och marsch ut i omklädningsrummet för Shrimpers-spelaren, trots att han försökte visa på att han skulle ha halkat i gräset.

Bortalaget sköt sedan en hyfsat vass frispark precis över målet, medan Charlton avslutade halvleken lite mer dominant, med ett farligt skott från Naby Sarr strax utanför och ett bra läge för Vetokele.

Efter halvtidsvilan visade hemmalaget framfötterna ordentligt, med inbytte Josh Parker som kreatör på mittfältet. Ben Reeves och Williams hade tidiga lägen, och efter en kvart mötte den förstnämnde ett vasst inlägg från Mark Marshall med pannan. Skarvnicken satt perfekt vid bortre stolpen och kvitteringen var ett faktum.

Hemmalaget öste på med chanser och såg ut att kunna ta tre poäng. I vägen stod dock ett maskande bortalag och en skicklig målvakt i form av Nathan Bishop. Bielik hade ett riktigt vasst skott som Southend-målisen stötte ut till hörna, och på den följande fasta situationen lyckades han med en reflexräddning hålla Parkers nick borta från nätet. Räkfångarna från Essex fick motstå ett väldigt stort tryck från Charltons håll och stack oroväckande nog upp mot slutet, när Michael Klass kom riktigt nära att få till ett mål från väldigt liten vinkel. Som tur var rullade bollen förbi målet istället för att ta sig in.

Ett fall framåt för Charlton, som nog gärna hade haft mer än en poäng med sig från den här matchen. Bättre än förra veckans förlust, i varje fall, och dags att ta nya tag nästa helg, när Blackpool kommer till The Valley. Lancashire-laget är obesegrade de senaste fem matcherna, så det blir något att bita i för Charlton, som än så länge fortfarande befinner sig på play off-plats. 

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Bielik
Sarr
Purrington (46)

Cullen
Reeves (81)
Fosu
Williams

Vetokele
Marshall (90)
                                 
Maxwell (målvakt)
Dijksteel
Hackett-Fairchild (81)
Lapslie (90)
Parker (46)
Pratley
Stevenson

Laguppställning Southend

Bishop

Bwomono
Kightly (64)
Dieng
Cox

Yearwood
Manton
Moore
Humphrys (86)

Hart (71)
White
                                                                 
Smith (målvakt)
Hutchinson
Kelman
Klass (86)
Lennon
McLaughlin (64)
Turner (71)

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2019-02-10, 13:37