Matchrapport Charlton - Shrewsbury

League One: The Valley , Lör 11 augusti kl 16:00
Resultat:
2 - 1  (0 - 0)
Domare: C Hicks
Publik: 9 429


 

Målgörare
63, Taylor 84, John-Lewis
91, Grant

Charlton begick hemmapremiär inför ett mindre än halvfullt The Valley. Gästerna bjöd hårt motstånd, men segerns sötma gjorde sitt inträde i SE7.

Trots en knasig ägare och ett rejält skadeläge finns det kanske ändå ljuspunkter när man heter Lee Bowyer i dessa dagar. Det är till exempel inte svårt att välja startelva när det nästan bara finns en frisk spelare per position. Bland de uttagna märktes unge George Lapslie, som gjorde sin första match från start på hemmaplan. Förutom att Naby Sarr kom in i backlinjen i stället för den skadade Jason Pearce var det exakt samma lag som ställde upp som mot Sunderland förra helgen. Som sagt inte särskilt underligt, eftersom det i princip bara är de spelarna som finns att tillgå.

Min personlige favorit Chris Solly (den ende som spelat i laget ända sedan jag började följa klubben) drog på sig kaptensbindeln och fick agera skeppare för en 4-4-2-uppställning från sin högerbacksposition. Första halvlek bjöd enligt rapporterna inte på något vidare fotbollsgodis. Båda lagen hade lite halvchanser, med Karlan Grants nästan-friläge kanske en av de mest intressanta. Där kom dock en skarp brytning av Ryan Haynes ivägen.

Lee Bowyer och hans team förstod att det krävdes ändring inför andra halvlek och gjorde därför både ett byte (Mark Marshall ut, akademiprodukten Albie Morgan in på mittfältet) och ett taktikskifte. 3-5-2 blev uppställningen, med Lapslie och Page som yttrar. Detta gav bättre bollinnehav men hjälpte inte till hundra procent. Shrews hade flera farliga chanser, och vid en av dem fick Solly ingripa på mållinjen. Med andan i halsen ledde dock det starka bollinnehavet till slut fram till en tillräckligt bra chans. Lapslie slog ett långt inlägg mot bortre stolpen, där Lyle Taylor var starkast och nickade in sitt andra mål på lika många matcher.

Charlton fortsatte att kontrollera matchen relativt bra, men ledningen var som vanligt inte kassaskåpssäker. Ett inlägg från Alex Gillead styrdes in av Lenell John-Lewis i 84:e minuten, och det mesta pekade på ett oavgjort resultat. Strax efter att de fem tilläggsminuterna bekräftats hittade dock Darren Pratley fram till Grant, som kunde slå in bollen bakom Coleman i bortamålet. Tre poäng säkrade och en skön känsla inför nästa match, bortamatch mot MK Dons i ligacupen på tisdag (imorgon).

 

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Page

Lapslie (89)
Pratley
Aribo
Marshall (46)

Grant
Taylor (94)

                                 
Maynard-Brewer (målvakt)
Ajose
Dijksteel (89)
Hackett-Fairchild (94)
Maloney
Morgan (46)

Laguppställning Shrewsbury

Coleman

Haynes
Beckles
Whalley
Docherty

Bolton
Gillead
Amadi-Holloway (52)
Waterfall

Laurent (75)
Norburn (63)
                                                                 
Arnold (målvakt)

Barnett
Colkett
Grant (63)
John-Lewis (52)
Okenabihrie (75)
Sadler

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2018-08-13, 16:39